Report: UL-LET 2016 - B52 opět útočí

Autor: Vítězslav Stránský, kategorie: Report, vydáno: 24.5.2016

Druhou zastávku Czech Downtown Tour přivítalo město Ústí nad Labem. Šestý ročník UL-LETu byl letos mimořádně výživný. Jestli chceš vědět, jak moc, čti dál.





V pátek třináctého předvoj dvaceti jezdců sjel na na noční dual slalom. Trošku sprchlo, ale králičí pletivo vyřešilo bezpečnost jezdců, takže kolem půl osmé jsme mohli odpálit kvalifikaci. Na historicky nejširším Mastodontovi tak další tři hodiny létali indivi-dua řídítka na řídítka. Čím větší tma, tím lepší atmosféra na osvícené trati. Až z daleké Moskvy účast ozdobil Ivan Kunaev, který ve finále porazil 2:1 vycházející hvězdu letošní série downtownů Jakuba Říhu aka #52. Třetí flek zalítl Hynek Růžovák Strouha, který se přihlásil do všech 4 disciplín víkendu! Noční závod, Haffem překřtěn na Night dual show, měl úžasnou atmosféru a rozhodně jí chceme příští rok zopakovat. Určitě i s vývozem jezdců. Pro nejlepší to muselo být opravdu náročné na fyzičku…



Sobotu jsme odšpuntovali královskou disciplínou, sjezdem. Na startu přes 100 riderů, z toho 3 odhodlané děvy. Jedeme tradičně 2 rundy, TOP 25 si to rozdá ve finále. Přesně na čas startuje první kvalifikační kolo svistem Motejlích křídel. Jel hroznou a hned při první jízdě diváci mohli vidět vítěze prvního kola. Jako jediný pokořil hranici 35 vteřin. Kvalda poklidně odsýpá, když tu ryk ústeckých bohatýrů zesílí o pár desítek decibelů, na Mastodonta totiž letí Síma Jirková. Po problémech se zamčeným kolem v místnosti, od které dorazily pozdě klíče, stihla jen dvě tréninkové jízdy. A rovnou to teda posílá prostředním odpalem. Koukám na to zeshora a okamžitě mi ztuhne krev v žilách. Koplo jí to jak mladej bejček na koridě, následuje pětimetrovej nosemanuál no control, katapult superman no grap a strašná, ale fakt strašná rána na asfalt pod dopadem. Start stop, doktor na scénu, sanitka na scénu, farář připravenej s poslední pomazánkou. To prostě nechceš. Síma odjíždí na CT, vyloučila se smrt, či jiné závažné poranění a večer na pána stihá afterparty. Tahle holka má zkrátka určitě koule. Po třech dnech mi povídá, že z toho vyvázla pouze potlučená, nic zlomenýho, přetrženýho, takže prý už zase skáče přes kaluže.

Kvalda úspěšně odjetá, obě kola vyselektovala 25 střelců – výsledky zde. Do finále jsme kromě buchet poslali i 9-letého matadora UL-LETu. Nikola Rainet je náš malý bůh a Ústí ho miluje. S přehledem to poslal i na Mastodonta a zasloužil si tak velké vyhlášení spolu s borci o generaci starší.





Finále je bez pochyb to, co dělá UL-LET úletem. Pravidelně v tento moment přicházím o hlas. Čerw se dostává do svých typických stavů epileptických záchvatů, místní děvy při průletech Růžováka strhávaj kalhotky, slabší povahy omdlévají a level hrotů jezdců se dostává za hranu myslitelného.





Jako kometa prolétl tratí v nejlepším čase dne Kuba Říha a po vítězství v Jáchymově by musel další závody hodně zkazit, aby nestál ve Varech na podiu pro celkové vítěze na stupni nejvyšším. Porazil o 19 setin Slávu Szmigielskiho, kterému musíme postavit v Kině už pomník. Tento skromný kluk byl už počtvrté druhý! Letí na HT a vždycky mu něco málo chybí, loni jen 0,06 vteřiny. Musí mít prostě štěstí v lásce. Třetí flek namaloval Růžovák a bramboru bral Mára Petelík. Motejl to přehrotil a ustlal si ve spodní části tratě. Kompletní výsledky zde. Historie se tak opakuje a i šestý ročník měl jiného vítěze. Nikdo zatím nedokázal obhájit. Chronologicky Michael Měchura, Lukáš Měchura, Michal Prokop, Hynek Strouha, Kryštof Jetmar a do úletí síně slávy letos tedy přibyl Jakub Říha.





Po finálku Mára Petelík nachystal Whipmaster Whipcontest a tohle teda byl další hřeb slunečného dne. Celekm 12 riderů to tam posílalo až za roh. Zabíjeli všichni, ale co za vejšky posílal Pavel Techlovský? Na ultra těžkém dirťáku tenhle kluk předvádí neskutečný pekla. Mastodontal lítal suverénně nejvýš a nejdál. Má svýho bika zkrátka neskutečně v ruce. Opravdu na tohodle týpka radost pohledět. Whipa vyhrál Růžovej, rozhodčí to ale rozhodně lehký neměli.





Závěr obstaral opět Růžovák, který zabil na Bunny Hopu 95 cm, takže suma sumárum, dva třetí fleky a dvě vítězství, co k němu dodat? Pak už jen kapely, afterparty s videama a dýka až do rána. Letošní ročník byl po všech stránkách úžasnej, díky všem jezdcům, sponzorům a crew která se o vše postarala. Velký dík patří Martinu Soukymu Soukupovi a jeho hand made crew, která přijela bratrsky pomoct, dovezla překážky a celý víkend pomáhala, jak bylo třeba. Souky na sebe vzal Český pohár v DH. Jsem pyšnej na to, že spolu s ním a Čerwem jsme dostali Czech Downtown Tour na tenhle šlušnej level a energie z tohodle projektu bude proudit i do lesů a ne do háje.





Příští rok už se ladí a pokud Město schválí, měla by se trať výrazně prodloužit a končit na Mírovém náměstí. Díky všem, za rok jsme zpět! Bude to úúúúlet.



Další informace, fotky a zajímavosti hledej na www.naplnykule.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel SaintJV (xxpokusxx (a) seznam.cz) 25.5.2016 v 8:04

    Takhle si predstavuju report ze skvele akce kdy i na par radcich se da vyjadrit atmosfera, ktera tam musela vladnout:)! Proste od patku do nedele slusna party!
    Gratuluji. Jak je videt i u nas se da udelat slusna reklama na bajk.

  • anonymní uživatel Strana 25.5.2016 v 10:19

    to SaintJV: děkujeme moc za pochvalu, to vždycky potěší!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí