DH Sprint Cup 2004

Autor: Keli, vydáno: 9.5.2004

První závod ze pěti dílného seriálu TBB Cup je za námi. Na státní svátek zvaný Den osvobození (8.května) se na hráz nádrže v Náměšťi nad Oslavou dostavilo na 66 sjezdu chtivých závodníků a závodnic, přivítalo je krásné slunečné počasí, teplota tak akorát. Diváků ani málo ani moc, prostě pohoda.

Pro ty z vás kdo neví kde je Náměšt nad Oslavou – město na úpatí Vysočiny, 40 kilometrů západně od Brna. Zajímavosti: zámek, letecká základna a DH trať, na které místní spolek Sokolisti, pořádal druhý ročník závodu DH Sprint Cup, tento krát s číslovkou 2004. Letos byl závod zařazen do seriálu TBB Cup, který se skládá z celkem pěti závodů konajících se na Jižní Moravě.

A v krátkosti k trati, ta se v Náměšti nachází na kopci nad místní přehradou, cíl tratí je na hrázi. Celá trať, resp. každá ze dvou možných variant, má odhadem cca 600 metrů, dalo by se říci že je sjetitelná pro každého, protože každý skok se dal objet ikdyž za cenu časové ztráty.
Obě varianty mají společnou první polovinu kopce, poté se rozdělují. Po startu v luxusní startovací rampy následuje zhruba stometrová rovinka poté se trať stočí doprava, kde následuje několik „rozmrdávek“ z klád a po jejich průjezdu se dostáváme k nejprudší části tratě, zde je na výběr buď se dát dropem nebo objet drop po „rozmrdávce“ ze čtyř klád, následuje klopenka a skok, délka je odhadem asi 5 metrů, po přistání přijíždíme vlásenkou k dalšímu skoko-dropu, dopad je na placku, takže nic moc příjemného a na rychlosti to nepřidá, což je ovšem škoda, protože následující zhruba stopadesáti metrová rovinka prověřuje tělesnou připravenost víc jak na 100%, poté točíme doleva a jsme v druhé polovině trati, zde se po skoku (opět bez dopadu, dopadá se na placku) obě trati oddělí; jedna jede doleva : klopka – klopka – skok – drop – rozmrdávky – klopka – klopka – nájezd na cílový skok – dopad na cestu a cíl. Druhá varianta: rozmrdávky – 2 klopenice (vysoké dřevěné) – klopka – sjezd na cestu – výjezd na druhý břeh – opět sjezd na cestu – a výjezd na druhý břeh – klopka a asi 10 metrů dlouhá lávka zakončená dropem – dopad a jsme v cíli.

V pevné kategorii závodila i největší „hvězda“ závodu, Pevňák, který v pátečním tréninku na posledním cílovém skoku spadl a jeho na testování pujčené duály Shimano XT to nevydržely a levá páka se odebrala do věčných lovišť, do závodu proto nastoupil s kolem, které mělo pouze zadní brzdu.

Na trať závodu se postavilo na 66 závodníků, z toho byly dvě ženy, v kategorii pevňáků jelo 28 jezdců a v celopérech se jich na start postavilo 37. V 13:30 vyjel na trať první závodník z kategorie pevňáků a po půl minutě vyjížděli další, po posledním pevňákovi vyjeli celopéra, pak ženy.
Druhé kolo se jelo opět v tomto pořadí, ale už podle dosažených časů, od nejhořšího po nejlepší. V pevných kolech to sice platilo, ale až na jednu vyjímku, protože první v nich startoval Igor „Tygr“ Chmelíček, vítěz prvního kola, moderátor a hlavní organizátor, startoval první, protože zastával i funkci komentátora a zhostil se toho více než dobře. Celkové výsledky byli pak součtem obou kol.

Kategorii pevných kol vyhrál Igor Chmelíček, na záda mu dýchal Tomáš Pevný, který jel pouze se zadní brzdou, takže je otázkou jak by to dopadlo kdyby měl i přední. V fullech byli na prvních dvou místech jezdci jezdící kola Rock machine, první Vladimír Picek a druhý Jiří Wagner, třetí a čtvrtý flek obsadili bratři Štolfové v pořadí Ondra a po něm Marek. V ženách si Alča Suchánková počínala suveréně a Tereze Votavové nadělila v součtu obou kol 10 vteřin.

Výsledky si můžete sosnout odtud, formát XLS.

Fotogalerie bude, fotky přislíbil Robin Daněk alias Rob D., což je zarukou kvalitních fotek, máme se na co těšit.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel tygr 9.5.2004 v 14:41

    zdar bejkeři, doufám že se vám v Náměšti líbilo a jen co se zpracuje materiál, tak další fotky budou k dispozici na www.sokolisti.org

  • anonymní uživatel Pevnak (pevnas (a) seznam.cz) 9.5.2004 v 15:11

    Jo jo, bylo to moc pekny. Super trat + super pocasi a hodne dobra organizace. Po dlouhy dobe se zacinalo bez skluzu.

  • anonymní uživatel Mox 10.5.2004 v 10:19

    To padlista: tak maz dat rezervu a jet jen po trech ne? Se nedivas na rally? :))))))

  • anonymní uživatel marketa (crosaint_ (a) centrum.cz) 10.5.2004 v 14:32

    namest se fakt povedla,na zavodech bylo na co koukat a vecer bozii bordel.ale po parkonfliktech jsem usoudila,ze obyvatele nameste jsou fakt mega agresivni...hehe

  • anonymní uživatel ueeeeee (freerajder (a) seznam.cz) 10.5.2004 v 14:55

    NOmoreMANUALtoDROP bleeee

  • anonymní uživatel SiSSeL 10.5.2004 v 16:33

    no akce jako jo, akorat sem ji sledoval(bohuzel) ze 150 metru vzdalene chaty kde sem se oddaval oslavam meho kamosa, ktery se (hnup) bude za tyden oddavat svatbe :-)
    hell

  • anonymní uživatel Jose 10.5.2004 v 16:52

    meli tam dobry prase...hehe...

  • anonymní uživatel Bender 12.5.2004 v 7:29

    Jo, nekdo to prase do rana ukrad...

  • anonymní uživatel Jose 12.5.2004 v 17:00

    kdo??? urazil bych mu pracky..beztak nejakej plaveckej oddil...

  • anonymní uživatel marketa (crosaint_ (a) centrum.cz) 13.5.2004 v 21:46

    ja ho ukradla a sezrala ...a vysukala

  • anonymní uživatel Bikers Namest 20.5.2004 v 9:48

    perfekt

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí