reklama

Světový pohár ve Fort William po šesté pro Minnaara

Autor: Keli, vydáno: 6.6.2016

Jestli někomu opravdu sedí jedna z nejstarších drah na okruhu Světového poháru ve skotském Fort William, tak je to bez jakýchkoliv pochybností Greg Minnaar. Ten zde o víkendu zaznamenal již šesté vítězství. Na extrémně fyzicky náročné trati je to velmi pozoruhodný výkon. Navíc při současné vyrovnanosti absolutní špičky zvítězit s rozdílem více jak tří sekund je prostě velmi suverenní výkon. V cíli následovalo objetí s týmovým kolegou a další živoucí legendou světového sjezdu Steve Peatem, který odjel svůj poslední Fort Bill v kariéře.
Dalším emocionálním okamžikem nedělního závodu byla dopolední pocta tragicky zesnulému Stevie Smithovi.





Na druhém místě dorazil Aaron Gwin, který se díky bodovému zisku posunul do celkového pořadí Světového poháru, dosavadní leader Loic Bruni do závodu nemohl kvůli zlomené kličce nastoupit. Jezdci na druhém až pátém místě byli natěsnáni v jedné a půl sekundě, třetí byl Danny Hart, čtvrtý Adam Brayton a na pátém místě Troy Brosnan.





V ženách v závodě naprosto dominovala Rachel Atherton, ta jasně vyhrála s více jak desetisekundovým náskokem před Tracey Hannah, dalších devět sekund ztratila Manon Carpenter. Mimochodem, Rachel vyhrála devátý závod v řadě.
Jediná česká závodnice na startu Jana Bártová se potýkala s bolestí zad z pátečního pádu a do cíle dojela na 12. místě.

Ta na svém facebookovém profilu k závodu uvedla: „Race víkend ve FortBill nebude mezi ty, na které budu ráda vzpomínat. Sice bylo nádherné počasí, ale po pátečním pádu jsem dnes byla ráda, že jsem vstala z postele a zavázala si tkaničky od bot. Ráno jsem si dala půl jízdy s pitstopem. Prořížla jsem plášť a do depa do bylo hodně daleko. Ještě že v jednom místě měl traťový komisař duše a pumpu, pomohl tak bezpočet závodníkům. Bohužel jsem celý víkend jezdila opatrně, bo když bych spadla, tak bych se už asi nezvedla. 12. místo zní pěkně, ale není. Doufám, že si v Leogangu spravím chuť. Díky všem co jste mi drželi palce.





V juniorech pak vítězí Finn Iles. Kompletní výsledky na UCI.ch.





Pokud jsi závod neviděl, pak je zde možnost podívat se na záznam na Red Bullu.

Diskuze

  • anonymní uživatel tcq 6.6.2016 v 15:57

    Proc tam krome Jany nejel nikdo z CR/SR?

  • anonymní uživatel Jakub Pekař (JakubPekar (a) email.cz) 7.6.2016 v 8:16

    Peníze :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí