Slovenský pohár ve sjezdu v Malé Lučivné očima vítězů

Autor: Stanislav Sehnal, vydáno: 6.6.2016

Jezdci Banshee bikes | CharvatBros teamu si o víkendu připsali dva zářezy na Slovenském poháru ve sjezdu v Malé Lučivné. Dva jezdci, dvě kategorie, dvě vítězství a Sehny nám o tom napsal pár slov (nikoliv však dvě).



Ten kdo už na Malé Lučivné někdy jezdil, tak moc dobře ví, jak moc je to zábavné, když zaprší. I letos tomu na druhém kole Slovenského poháru nebylo jinak. Na jednu z mých nejoblíbenějších tratí na Slovensku jsme se vydali z týmu pouze já (Stanislav Sehnal) a slovenský brat Adam Rojček. Matěj Charvát nás tentokrát nedoprovázel, jelikož jeho procesor si musel dát oddych před Světovým pohárem v Leogangu.





V pátek odpoledne na trať lehce sprchlo a o zábavu na sobotní trénink bylo postaráno. Je tam totiž tak tvrdý povrch, že i sebemenší vlhkost udělá z tratě jednu velkou skluzavku. Bylo to asi nejhorší ježdění, co jsem zažil. Kolo ovládá tebe, jenom na tom vlaješ, lítáš od pásky k pásce a připadáš si jako bys na tom seděl poprvé v životě. Naštěstí se takhle trápili všichni kromě našeho junáka Adama. Ten se snažil si vzít život po celý den, ale záhadně mu to vycházelo. Do večera to proschlo a v noci naštěstí nezapršelo.





Semifinále bylo už na totálním suchu a všichni měli na startu úsměv na tváři. Já jsem se po solidní jízdě jako jediný dostal pod 3 minuty a 30 vteřin. Ve finále jsem udělal docela dvě zásadní chyby a na šlapavé, pumpovací, půl kilometru dlouhé louce vysál veškerou moji energii a v cíli jsem byl mile překvapen. Čas 3 minuty 26 vteřin znamenal, že jsem s náskokem téměř tří sekund vyhrál i finálovou jízdu.





V semifinále som nebol úplne ideálne rozcvičený, takže som fyzicky zaostával už v polovici trati, tým pádom som nemal toľko síl na presné ovládanie bajku a robil som veľa chýb. Keďže po nie celkom vydarenom semifinále som mal náskok skoro 5 sekúnd, finále som šiel radšej na istotu, pretože ma čakajú momentálne oveľa dôležitejšie preteky v Leogangu. Psychicky som bol úplne v poriadku, fyzicky tiež, nerobil som veľa chýb a tak to vyšlo ešte na prvé miesto s odstupom skoro piatich sekúnd,“ nám povedal Adam Rojček v cíli.

Sumasumárum dva první fleky pro Banshee bikes | CharvatBros team a průběžné vedení v elitě i juniorech.





Kompletní výsledky naleznete zde.

Díky za podporu!

Stanislav Sehnal



Foto: Marian Vejčík

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí