Rachel Atherton a Aaron Gwin nejrychlejší v Leogangu

Autor: Keli, vydáno: 13.6.2016

Další závod Světového poháru se zapsal jako historii přepisující, do historických análů se zapsala Rachel Atherton, když si připsala desáté vítězství v řadě. A kdo je v mužské elitě v Leogangu tradičně silný, no kdo jiný než Aaron Gwin.

Závodní víkend v rakouském Leogangu byl ve znamení vody a bláta, tedy minimálně na tréninky a kvalifikaci. Naštěstí na nedělní finále se počasí umoudřilo, mraky nad Leogangem se rozestoupily a dráha zařala rapidně zrychlovat, nicméně v lesích místy zůstávalo poměrně hluboké bláto. Rozdíly mezi kvalifikačními časy a těmi finalovými byly někdy i více jak deset sekund.

V ženské kvalifikaci dominovala Rachel Atherton a připravila si tak dobrou pozici na útok na desáté vítězství v řadě. Již od počátku její finálové jízdě bylo jasné a průběžné mezičasy to potvrzovaly, pokud Rachel neudělá nějakou zásadní chybu bude to opět jasné vítězství. V cíli to nakonec dalo více jak pět sekund. Jana Bártová má dráhu v Leoši velmi oblíbenou, ale s 15. místem v kvalifikaci asi spokojená být nemohla, ve finále to bylo jiné, TOP10 na svěťáku – to se počítá.

Do juniorského závodu z kvalifikace postoupili tito českoslovenští jezdci Adam Rojček, Filip Zeman a Petr Folvarčný. První jmenovaný Adam Rojček měl parádní víkend, který vylepšil šestým místem ve finále! Každopádně juniorská kategorie byla ve znamení nových tváří, vyhrává Gaetan Vige před Finnem Ilesem a Sylvainem Cougourexem.

Mužskou kvalifikaci ovlivnilo počasí, když v průběhu mužské kvaldy začalo pršet a ti co jeli v dešti měli výrazně složitější podmínky, bohužel s těmi se nedokázal nikdo z českých zástupců poprat a tak fináloví osmdesátka byla bez české účasti.

Pojďme na finále, to nejde popsat, to se musí vidět (záznam zde), podívej se na Gwinnovu jízdu a pochopíš, proč dráha v Leoši patří k jeho oblíbeným a proč tam loni dokázal vyhrát i bez řetězu. Bylo to napínavé až do konce, Loris Vergier z hot seatu sledoval jak na prvních dvou mezičasech Gwin ztrácí 1,2 sekundy, na třetí tím to bylo už jen půl a čtvrtý, Gwin vede o 2,4 sekundy!!! Neuvěřitelné. Do cíle svůj náskok ještě navýšil, Gwin je v Leogangu k nepřekonání. Kompletní výsledky najdeš zde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí