Fotogalerie: iXS EDC Špičák od Mad Moss

Autor: Vojta Válek, vydáno: 6.7.2016

O víkendu se u nás letěl sjezdovej evropskej pohár iXS na Špičáku a protože to máme z jihu skoro nejbližší závod nemohli jsme (Mad Moss pozn. red.) chybět. O tom jak dopadli naši a celkově report z akce už tady byl (iXS EDC na Špičáku: Češi se opět prosadili mezi evropskou špičkou), takže já jen za nás přidám lehkou galerku z neděle, protože jsme přilítli až na finálko.

Ráno nám trošičku svítilo, ale zima byla, kolem deseti stupňů, spát ve stanu bych tentokrát asi úplně nechtěl, takže příjezdu až v neděli nelitujem. V průběhu dne už začly lítat nejen jezdci a horská služba, ale i mraky, takže snaha fotit na přírodní, reálný světlo vzala za své a do akce přišel blesk, abyste z tý elity, na kterou i maličko začlo kapat, vůbec něco taky viděli. A i když místňáci tvrdili, že den před tím sprchlo, povrch tratě vypadal celkem ideálně pro vostrou jízdu.

Nicméně ze zvyku z našich předešlých závodů sem samozřejmě chvátal, abych proběhl celou trať a měl z každýho místa něco, protože sedět na jednom fleku celej den jak na rybách fakt neumim. Jenže jsem brzo zjistil, že jezdců je tady fakt kopice a šel zase pěkně nahoru počkat si na ty rychlejší, tenhle recept jsem pro jeho úspěšnost díky vlastní nedočkavosti opakoval ještě několikrát, takže nevim koho na konci dne bolely nohy, víc jestli mě nebo závoďáky, každopádně pravdou je, že naživo je vždy radost koukat, takže mě to i bavilo, jak jinak. Špičáčskej ?štrůdl? je plnej kamení a rozbitej jak cikánský hračky, takže kdo neprasil neměl šanci zaletět dobrej čas. Naštěstí v našich barvách bylo zabijáků dost a to po všech kategoriích, takže i český oko mělo naco kouknout a komu zafandit.

Výsledky a dojmy samotných jezdců a další info si přečtěte o pár článků zpět nebo někde na FB a jen doufám, že si těch našich pár foteček užijete a přiblíží Vám trošičku to co jsme my v pátek viděli no a někdy na kopci zase čau.

Za MM Vojta

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí