Report: MS EL-ENG DH cup na Kyčerce odjet na blátě

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 22.7.2016

Letní Kyčerka, zimní počasí a krátká, ale přesto náročná trať, která zamotala hlavu spoustě jezdcům a málokterý zvládl tento víkend bez pádu. Ta by se dal charakterizovat další závod Moravsko-Slovenského EL-ENG DH Cupu, který se jel v bikeparku Kyčerka.

Po náročném začátku sezony v Koutech a ve Wisle, to měla být pohodová akce na nejsnadnější trati, tak abychom uspokojili i začínající jezdce. Proto jsme na sobotu naplánovali „pohár nadějí“ pro jezdce ve věku 8–13 let.

Toho se zúčastnilo osm jezdců rozdělených podle věku do dvou kategorií. V kategorii „Megastřelec“ 12–13 let byl nejrychlejší Filip Chlup z Fryštáku a na dalších místech se umístnili Hanzlík a Beňo. V kategorii „Speedtrpaslík“ 9–11 let byl suverénem nejmenší jezdec Kryštof Houšť, který zvítězil a zajel i absolutně nejrychlejší čas. Další místa obsadila jediná dívka Vilma Gombalová a Jan Mašláň.

Celý závod se jel za deště na velmi kluzké a zrádné trati, která za sucha vypadala jednoduše a nudně a tak jsme se z vedoucím areálu rozhodli udělat pár změn a postavit nový lesní úsek. Ten se všem jezdcům za sucha velmi zamlouval, ale po celodenním dešti již budil značný respekt.

V neděli se do závodu přihlásila jen stovka jezdců, což bylo první zklamání. Druhé zklamání přineslo počasí. Celodenní déšť a teploty okolo 13stupňů, to čekal o prázdninách málokdo.

Při neúčasti Jany Bártové a zraněné Simony Porubanové vítězí v ženách Dominika Durčáková. Mastry ovládl přesvědčivě Vlastik Hynčica, který vede i celkově a HTčka Denis Kavalec.

Hobíkům vládl Petr Šmíd, které vyhrál obě měřené jízdy. Celkově ale vede Tonda král, kterému se zde tak nedařilo a obsadil až šesté místo.

Juniorskou kategorii vyhrál Kristián Poruban. Druhý Filip Palko pro změnu vede celkové pořadí a na stupních je doplnil mladičký Oliver Gombala.

No a zbývá elita, kde v semíčku padl k zemi Martin Kulhánek, který si ale vše vynahradil ve finále, kde zvítězil před Tomášem Huňou a Martinem Mikulenkou. Kompletní výsledky na webu moravskosloven­skydhcup.eu

Seriál pokračuje již první srpnový víkend, kdy zavítáme do Oščadnice – Velká Rača. Trať zde dozná taky nějakých změn a my doufáme, že počasí se taky umoudří a užijeme si nejen na DH trati, ale i na bobové dráze, na kterou majitel přislíbil volný vstup pro 10 vylosovaných účastníků závodu.

Tak zdarec na Velké Rači.
Zdenál



Foto: Ján Buchel

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí