Milan Čižinský po Aspenu drží průběžné třetí místo na EWS

Autor: Milan Čižinský, vydáno: 1.8.2016

Světová enduro série zavítala o víkendu do amerického high society zimního střediska Aspen Snowmass. Milan Čižinský, jediný český zástupce na startu dosáhl na čtvrté místo ve své kategorii.

Big Mountain, kde se Aspen nachází je docela vysoko a byl to jeden z hlavních problémů s kterým sem se musel vypořádat. Dlouhé RZ, nejdelší cca 18 minut v kombinaci s nadmořskou výškou 3500–2500m byla vražedná kombinace.

ST1 je na zahřátí a já chvilku po startu, najedu do techniky o dost rychleji než v tréninku a prachu je tam také překvapivě o dost více… následuje přelet řídítek a po naskočení na kolo zjišťuji, že mám řídítka úplně nakřivo… tak s tím jedu ještě 6 minut, až do cíle. Diváci si to užívali.

ST2 byla klasická Aspenovka, šlapání a kličkování mezi olšemi. Dvě žihadla hned po startu – to sem si vždycky přál, ale bez pádu. Na startu st3, která měla skoro 17 minut jsem doufal, že stáhnu ztrátu na top3, ale bohužel jsem se nevyhnul pádu ve dvou zavřených zatáčkách s hlubokým prachem… přesto 4.místo v rz a 5. celkové.

Po crashi sem musel zápěstí ledovat celej večer a druhý den mi na 18 minut dlouhé RZ4 odešly ruce tak, ze chvílemi jsem nevěděl jestli brzdím nebo ne. RZ5 byla kombo sjezdové a klasiky v Aspenu tedy kličkování mezi stromy a bavila mě už při tréninku a projel jsem ji čistě. Pred poslední RZ ztrácím na 4. místo 1,5 sekundy. A je přede mnou dilema, zda přezout ze slicků na dh gumu, obzvlášť když začíná pršet. Risknu to na slicku, protože je dh z 90 let byl to fakt mazec, maximalka 67km/h, k tomu tři velký krizovky ve velké rychlosti, ale ustál jsem to a ztráta na vítěze RZ6 jen 2s, což znamená v celkovém hodnocení 4. místo!

Bohužel čtvrtý místo je spíš za trest, když vyhlašují pouze tři. Nicméně v celkovém hodnocení EWS jsem udržel 3. místo.



Nejlépe se s tratěmi v elitě poprali Jared Graves, Nico Lau a Jeromé Clement, v ženách pak byla nejrychlejší Cecile Ravanel. Kompletní výsledky zde.

Diskuze

  • anonymní uživatel Dan 3.8.2016 v 0:05

    Gratulace. Velký respekt (a motivace), že do toho tak šlapeš! :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí