Víkendový výsledkový servis: máme Mistra Evropy

Autor: Keli, vydáno: 29.8.2016

Uplynulý, poslední prázdninový víkend byl nabitý závodními akcemi, mezi všemi vynikalo Mistrovství Evropy ve sjezdu v polské Wisle, další zastávka Czech Downhill Tour v Liberci na Ještědu a také 3Länder Enduro Race v rakouském Reschenpassu.



Nejvýznamnější akcí bylo zcela určitě Mistrovství Evropy ve sjezdu v polské Wisle, kde jsme zaznamenali výtečný výsledek Rosti Štencela, který si dal dárek ke svým dnešním narozeninám (gratulujeme) a v kategorii Masters si povodil celý zbytek startovního pole a k předchozímu titulu Mistra světa si do domácí vitrínky přidal další trofej – Mistra Evropy. V hlavní mužské kategorii měl super našlápnuto Standa Sehnal, ale ve finále nedokázal navázat na druhé místo z kvalifikace a propadl se až na desátou pozici (ztráta jen 3 sekundy), hned za ním dojel Ondra Štěpánek. Jedna z největších favoritek ženského závodu Jana Bártová místo závodění checkovala chirurgii s bolavou pacičkou, naštěstí nemá nic zlomeného. Kompletní výsledky Mistrovství Evropy najdeš zde.

Liberecký Ještěd hostil další kolo nástupce českého poháru ve sjezdu Czech Downhill Tour, čtvrté kolo ovládl v Elitě Přemek Tejchman, který závod absolvoval v rámci tréninku na poslední kola Světové enduro série na svém enduro kole. Výsledky k nalezení zde.

Posledním závodem, který v dnešním přehledu zmíním, je 3Länder Enduro Race, enduro závod, který se jede na pomezí tří zemí Rakouska, Itálie a Švýcarska. Dvoudenní enduro s osmi měřenými erzetami a časem vítěze okolo 40 minut je velmi populární, téměř dvěstěpadesát lidí na startu a mezi nimi i pár Čechů, ve výsledcích byli dobře vidět! V kategorii Masters vyhrává Íček Ondra Pavlíček a v elitě si čtvrtý flek vyjel Vanyk, Jan Vaner. Výsledky zde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí