BIKROS - BMX

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 28.6.2004

Finálový závod letošního Evropského šampionátu BMX se jede ve dnech 9–11.7. v Klatovech za účasti více než 1200 jezdců z celé Evropy. Tento nový olympijský sport se představí domácím divákům ve všech věkových kategoriích, včetně světových hvězd v kategoriích Elite. Domácí enkláva bude tvořit celkem 163 jezdců ze všech kategorií. Od 1.- do 2. 7. se v Klatovech koná závěrečné reprezentační soustředění jezdců kategorie Junior a Elite pod vedením stále jezdícího reprezentačního trenéra Petra Tulacha (Lukáš Tamme, Michal Přibyl, Aneta Hladíková, Petr Muhlhans, Lukáš Měchura, Tomáš Slavík, René Živný, Petr Tulach), největší hvězdy domácího teamu, úřadující evropská i světová šampiónka Jana Horáková a vicemistr světa Michal Prokop se k teamu připojí až těsně před šampionátem. Prokop je na zámořských závodech ve fourcrossu a Horáková startuje na šampionátu Holandska.
Očekává se příjezd cca 3 tisíc diváků. Akreditace novinářů probíhá již nyní na adrese bmx@iol.cz či telefonu 602169318 – pan Mařák. Team managerem české výpravy je René Živný (tel. 608/309509), který je zároveň tiskovým mluvčím komise bmx. Veškeré dotazy ohledně šampionátu i našeho bmx Vám rád zodpoví. Od čtvrtka 8.7. do neděle 11.7. bude vždy vydána přes ČTK tisková zpráva o dění na šampionátu, včetně výsledků finalistů ve všech kategoriích a umístění našich borců. Pevně věříme, že si novinářská obec najde cestu na tento ojedinělý závod, budeme se na Vás velice těšit. 


Včera se jel na stejné dráze, jako se pojede ME, pátý závod Českého poháru bmx a MTB na BMX dráze a generálka dopadla pro pořadatele na výbornou. na startu závodu se představili jezdci z ČR, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Německa a Francie. Zde jsou medailové posty v hlavních kategoriích. 


Elite Men:

1. Muhlhans Petr (Mariánské Lázně)
2. Karlík Viktor (Jiřička Apache team/Praha)
3. Holub Jiří (Olympus Team/Praha) 


Elite Cruiser:

1. Čáp Juraj (Bratislava – Slovensko)
2. Živný René (AUTHOR TEAM/Pardubice)
3. Berák Martin (D.A.G. Team/Pardubice) 


Elite MTB – horská kola

1. Mašek Jakub (Mariánské Lázně)
2. Živný René (AUTHOR TEAM/Pardubice)
3. Bednařík Martin (Protivín) 


Hobby MTB – horská kola

1. Černý Daniel – Plzeň
2. Pytlík Jakub – Plzeň
3. Kubička Pavel – Mariánské Lázně 


V sobotu se na stejné trati jel 5. závod AUTHOR ČESKOMORAVSKÉHO POHÁRU BMX.
Zde jsou vítězové hlavních kategorií: 


Elite men: Lukáš Tamme (AUTHOR TEAM/Praha)
Elite Cruiser: Vojtěch Blokša (Šafrata Bohumín)
Junior Men: Tomáš Trombik – Třinec
Elite Women: Aneta Hladíková – Webco/mentos Team – Záboří nad Labem 



Bližší info na telefonu 608/309509
Za komisi bmx při ČSC – René Živný

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí