Víkendový výsledkový servis: Vojta Bláha vyhrál celkové pořadí Specialized SRAM Enduro Series

Autor: Keli, vydáno: 19.9.2016

Tak jako každý víkend, tak i ten uplynulý byl nabitý závodními akcemi jak u nás, tak ve světě.

Šesté kolo Evropského sjezdového poháru se jelo v Leogangu a Standa Sehnal, že mu to v tomto poháru letos vychází náramně, urval třetí místo, navíc s pádem… Na Slawomira Lukasika ztratil jen 6 sekund. V Top 10, na osmé pozici dojel i Ondřej Štěpánek. V ženách Jana Bártová dojíždí na 5. místě. V Masters o půl sekundy prohrává boj o první flek Rosťa Štencel a končí druhý. Výsledky zde.

Poslední závod české BigMat Czech Downhill Tour a znovu obnovená premiéra závodního sjezdování se odehrála na Klínovci. Počasí prověřilo jak fyzickou, tak psychickou odolnost a 120 závodníků si zazávodilo jak se patří. Elitní kategorii ovládli Němci, když až čtvrtý nejrychlejší byl první Čech Mára Petelík. Ostatní výsledky najdeš zde.

Na Světové enduro sérii ve Francii v ženách zvítězila Cecile Ravanel a mezi muži byl o nejvyšší příčku boj mezi excelentními sjezdaři Samem Hillem před Nicolasem Vouillozem. Nakonec, po devíti RZ se radoval více Sam Hill, rozdíl byl pouhých devět vteřin. Z našich 48. pozice pro Přemka Tejchamana, 81. Jana Vanera, 91. Milana Myšíka a v Masters 6. místo patří Milanu Čižinskému. Výsledky zde.

Rakouské oblasti v okolí obcí Leogang a Saalbach Hinterglemm se jelo i čtvrté kolo Specialized SRAM Enduro Series a i zde byly vidět české barvy, Kuba Říha (13.) si zapsal nejlepší výsledek v elitní kategorii, ale závodní víkend byl úspěšný pro Vojtu Bláhu, který zajel první flek v juniorech a potvrdil tak svoje celkové vítězství v seriálu. Záda mu v Leoši kryl na třetím místě Martin Pešťák. Výsledky zde.

Michal Prokop se svým týmovým kolegou Tobiasem Müllerem z GHOST FACTORY RACING RIOT dojeli druzí na šestidenní etapovém enduro závodě Swiss Epic, který vede z Zermattu do Verbieru. Výsledky zde.

Na znovuoživené fourcrossové dráze na Žernavě v Přerově se jel otevírací 4X závod, který dopadl následovně 1. David Spurný, 2. Erik Votava, 3. Robert Matoušek.

Třetí ročník extrémního sjezdového závodu Red Bull Hardline vyhrál Bernard Kerr, před loňským vítězem Ruaridhem Cunninghamem a třetím Adamem Braytonem.

A protože to Datlovi, Tomášovi Slavíkovi, na Mistrovství světa ve fourcrosse nevyšlo podle představ, vyrazil si spravit chuť na Mistrovství světa v kaprařině na Novomlýnské nádrže. Jedná se o soutěž dvoučlených týmů, kterých bude na letošním WCC 2016 celkem 116 z celého světa. Tomáš Slavík soutěžil v teamu se svým skvělým kamarádem a bikovým parťákem Petrem Korbičkou, se kterým na této vodě prakticky vyrostli a znají zdejší revír více než dobře. Nakonec jim první flek utekl, ale druhé místo v silné konkurenci je pozoruhodný výsledek. Asi mají kluci hodně dobrý pruty! Výsledky.

Diskuze

  • anonymní uživatel tcq 19.9.2016 v 20:57

    Muze mi nekdo vysvetlit co to bylo jakoze za zavod ten swiss epic flow? Ja se divam na ty vysledky a asi to nechapu :-)
    Jinak Datla bych si dokazal predstavit pristi rok misto kapru na hardline :-)

  • anonymní uživatel michal 19.9.2016 v 21:05

    tcq: asi něco jako enduro na Trilogy... pojedou jen části etap, co jedou xcčkaři a ještě mají vývoz

    SWISS EPIC:
    360 km und 12?500 Höhenmeter

    SWISS EPIC FLOW:
    280 km, 8000 Höhenmeter und 15?600 Tiefenmeter, Shuttle-Service

  • anonymní uživatel tcq 19.9.2016 v 21:11

    No to sem si myslel puvodne taky, ale to by nemeli viteznej cas skoro 15 hodin .... Me to skoro prijde jako kdyby jeli to xc s tim vyvozem, ale do casu se pocital i vystup ...

  • anonymní uživatel Rasta 20.9.2016 v 18:30

    tcg: jo vypada to, ze sepocili i vyjezdy nahoru. Ale nektery erzety meli s vyvozem lanovkou podle toho co psali na mtbs

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí