Report MEATFLY DUAL DUKOVANY

Autor: Jose Spáčil, kategorie: Report, vydáno: 8.7.2004

Tak je za námi 7. ročník už tradičního závodu v Dukovanech. Letos se jel jako součást TBB BIKE cupu. Tenhle seriál kterej slučuje různý bikový disciplíny pokračuje velkou flatlandovou show 18.7. v Brně. Po ní se jede dirt contest 7.8. ve zbrusu novým bikeparku který se ted staví v Brně – Lískovci. Termín byl letos taky tradičně na svátek Cyrila a Metoděje. Pro letošní rok se příprava závodu posunula zase o kousek dál. Organizátorům z Brněnského TBB bike teamu v čele s Josem Spáčilem a Sašou Rovným se pro letošní ročník podařilo zajistit přesné startovací zařízení a fotobuňku, výsledkový servis, velkej párty stan pro případ deště a dirtový skok pro BMX FREEESTYLE exhibici.


Vzhledem k nedostatku hlíny trať doznala pouze kosmetických úprav, až na cílovej skok přes cestu, kterej měl něco kolem 8 m. Nejostřejší jezdci na něm lítali i něco kolem 10-ti metrů, a to se stalo osudný trěba Tomovi Slavíkovi z GT Czech teamu. Tento mladej nadějnej jezdec to tam posílal fakt nejdál, a dával tam i triky jako třeba one hand. Jenže těsně před závodem v tréninku jeden skok neustál a odnesla to kopletně rozlámaná vidlice. Naštěstí Tom vyváz jen s odřeninama. Závod pro něj tímhle ale bohužel skončil.

Ale vše už začalo v neděli kolem šesté hodiny kdy už byla připravena trať k tréninku, byly postaveny stany, otevřenej ROCKY bar pod REDBULL stanem a hrála hudba. Počasí ani nemohlo být v letošním upršeným létě lepší, svítilo sluníčko a tak jezdci trénovali a jejich doprovod zewlil okolo trati. V pozdějších hodinách se trénovalo míň a míň a o to víc probíhala příprava na open air party konzumací produktů z baru.

Tato pohodička se postupně měnila v ostrou party, kde probíhala spousta soutěží, které by většinou potřebovali celkem přísnou cenzuru. Jako první začal takovej menší jam v bike trialu na první muldě. Výsledky hodnotila porota i aplaus diváků. Ze začátku hrál live Hip Hop DJ Nneser, MC Vana si dal freestyle, pak došlo i na tvrdší hudbu z CD. Následoval dámskej strip, kterýho se zůčastnili 2 holky, v těsným závěsu pánskej, kde se našli dokonce 3 odvážlivci. Soutěže zakončil freestyle dirt jump jam bez kol, opět na první muldě. K vidění byly triky jako 360, frontflip, frontflip přímo na záda, atd… Výherci shrábli ceny od MEATFLY a ROCKY baru. Pak už následoval jen půlnoční ohňostroj, tancování, pogo, bourání stanů, hod bečkou do dálky, basebal s pumpou a lahví od jelzina, kalba, oheň, girls, kalba, a už jen kalba…kolem 7 ranní s posledníma usínajícíma první vstávali…

Do pondělního, závodního rána se většině účastníkům párty vstávalo hodně špatně, a největší respekt zaslouží ti co se přihlásili i do závodu. Počasí opět za 1, možná až moc velký vedro. Postupně se začli sjíždět závodníci, a začínalo být jasný že o konkurenci nebude nouze. Objevila se i část Remerx – Manitou teamu v čele s Vlastou Hynčicou. Stálice Dukovanských závodů, BMX riders jako Jarda Peškar, Tom Menčík, Honza Novák a nebo nově Mara Černý či Víťa Horák. Z vítězů předchozích ročníků startoval třeba Karel Raab na sjezďáku a mnoho dalších našláplých riders. Nakonec se přihlásilo přes 40 riderů, z kterých ale nakonec jelo jen 34. Postupně se totiž riders i jejich materiál likvidoval, především na spodním big airu který ale nakonec téměř všichni vyslali.Nepříjemnej crash měl třeba starší z bráchů Kotrlových kterej v plným záběru přetrh řetěz 2m po startu a obnovil si zranění kolene.


Po kvalifikaci kterou vyhrál Radim Kvaček z GT s časem 14,58, před Vlastou Hynčicou a Jardou Peškarem ze Sportonu Šumperk se rozjela menší dirtová exhibice, hlavně v podání Pavla Cahy co lítá za TBB a za KHE world team. Ten dával svý klasický peklo jako supermany v mega výšce, cancany, nofoot one hand, zkrátka bylo na co koukat. Po dirtu se rozjeli klasický rozjížďky kde celkem bez problémů postupovali BMX riders v čele s vítězem kvaldy Kvačkem a jedinej, kdo jim trošku zatápěl, byl Vlasta Hynčica. Ten se v poslední době pěkně rozjezdil a k svýmu vítězství před týdnem na DH v Liberci připsal 2. flek za Radimem Kvačkem v Dukovanech kterej se stal ten den neporaženej. O 3. a 4. flek si to rozdali Jara Peškar s Marou Černým. Z tohoto souboje vyšel líp Jarda a tak Mara Černý bral 4. flek.


Za zmínku ještě stojí hrůzostrašně vyhlížející crash hodně našláplýho Honzy Nováka z TBB, kterýho v 2 kole zkusil vyloktovat na odrazu spodního big airu M. Černý a skončilo to neskutečnou smotkou po který zůstal Honza ležet a vypadalo to s ním dost zle. Dal přímo protihranu hrudníkem a hlavou. Ale je to ostřák, po pár minutách se zvedl, odmítl transport sanitkou, řekl že je to fakt CRUSTY 10 (budoucí díl americkýho MX videa) a nechal se odvézt domů. Po celou dobu závodů se točili pivka, kofola, vařili se párky s rohlíkem, diváci, kterých bylo na 300, mohli okukovat stánek s oblečením od JET – LAG, no prostě pohoda jaká má na duálku být. Po vyhlášení, kde vítězové zhrábli ceny od sponzorů TBB Bike Shop, MEATFLY, MAXXIS, JET – LAG, TWIN SPORT Třebíč, SUBFORM skate shop, se všichni rozprchli někam k vodě a pořadatelé se začali těšit na příští ročník.


Dále by jsme chtěli poděkovat všem lidem co pomohli (subform crew, Zips, Šmat famili Wilie, rocky bar, s.r.o. za hudbu, KISS Hády za reklamu, Máslovi), Pavlu Mašláňovy za fotobuňku, Víťovy Horákovi za starťák, samozřejmě všem ostatním sponzorům: BYTOVÝ TEXTIL ZIPS, www.prodejaut.zde.cz, Sanitní služba Jaša, Třebíč, ČERT ohňostroj company, and see ya in DUKOVANY 05.

Jose Spáčil

Zde si můžete sosnout POSTUPOVÝ KLÍČ (xls)

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí