DOWNHILL Podkonice 2004 – Finále Slovenského pohára

Autor: Keli, vydáno: 19.8.2004

V sobotu 4. septembra sa bude konať štvrtý ročník DH Podkonice – Finále Slovenského pohára (s medzinárodnou + Hobby účasťou).

Časový harmonogram: od 8.00 voľné tréningy a prezentácia, o 13.00 prvá jazda, o 15.00 druhá jazda, okolo 17.00 vyhlásenie víťazov a o 21.00 tradičná party (dievčence sa už tešia…).

Parametre trate: dĺžka 1920m, prevýšenie 336m. Všetky hlavné atrakcie pre divákov (a „hlavybôle“ pre pretekárov) ostávajú z roku 2002 – skoky: Lowflyer (11m let), Heliporter (17m let), Gumopuška (cez strom) – pozn.: všetky tieto pasáže bude možné obísť.

Kategórie: Muži, Juniori, Ženy, Veteráni, Hobby Hardtail, Hobby Full. Štartovné je pre prihlásených do 2.9.2004 na www.dhpodkonice.sk 250 Sk (vývozné 200 Sk) a pre tých, ktorí sa prihlásia 4.9.2004 pri prezentácii 350 Sk (vývozné 300 Sk).

Podmienky štartu: pre kategóriu Hobby je povinná iba „malá“ prilba (cyklistická) a pre ostatné kategórie s licenciou je to prilba s integrovaným chráničom brady. Ostatné chrániče (kolenačky, „opica“, fullface), samozrejme, plne odporúčam, ale to je už na každom jazdcovi, či sa chce/nechce ukazovať na pláži s chrastami, prípadne sadrou…

Viac: úplné informácie o trati, ubytovaní, kompletnom časovom harmonograme, presných podmienkach štartu aj o tom, kde sú Podkonice atď., sú na www.dhpodkonice.sk (prípadne všetko potrebné pre pretekanie je v propozíciách – download tu – 420kB pdf).

Záver: ak nejazdíte rýchlo, ale lietate nízko – príďte pretekať (lebo dhp je ideálna príležitosť na zviditeľnenie sa + zažitie atmosféry veľkých pretekov). A ak ste diváci a radi sa pozeráte na lietajúcich jazdcov – opäť srdečne pozývam. Alebo ak sa napr. radi zabávate, tak dhp party o 21.00 je na to optimálna. Na záver len ostáva dúfať, že bude pekné počasie a že tento rok by vrtuľník z nemocnice F. D. Roosevelta štartovať pre dhp nemusel…

Teším sa na stretnutie!

Štefan Čeman – riaditeľ pretekov

PS: Pri príležitosti tohtoročných pretekov a po prečítaní diskusií na internete o vzniku Hobby kategórie som prerobil stránku pretekov – www.dhpodkonice.sk. Teraz tam nájdete aj informácie o tom, ako sa stať zjazdárom a akú výbavu na to treba, vrátane toho, koľko to stojí, ako sa vybavuje licencia …

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí