MojeKolo

DH sejšon/blátosejšon

Autor: Tygr, vydáno: 11.10.2004

Na sobotu 9.10 byla na Náměšťský kopec svolána akcička na zakončení letní bikové sezóny.Celí týden počasí více jak přálo a tak na trati vznikly nový lávky, dole se postavil paletový dvoják, vyčistily se sjezdový cesty a tak vše bylo připravený na sobotní sejšon.
V pátek došlo k závěrečným úpravám a les byl na tuto dobu až nezvykle suchý, kdy při průjezdu cestičkami za kolem odlítaly mraky prachu.Skoro sem si říkal, že by mohlo trochu sprchnout, aby to tak neklouzalo.
Předpověď hlásila nějakej ten deštík, ale ještě večer se dalo jít na pívo v tričku.A v noci to začalo.Avizovaná studená fronta dorazila i do našich krajů a z nebe se začaly snášet provazy deště.A tak se hlavou honily nejisté myšlenky jak to ráno v lese bude vypadat.Je sobota 7 hod. a z nebe stále padá lehký deštík.Vcelku síla.Ale co nebylo to až tak hrozný a tak beru připravenou výbavičku, traktor a bike a vyrážím na kopec zahájit přípravy.
Včerejší prach se změnil v lehké blátíčko, ale nebylo to tak hrozný.Spíš sem měl strach, zda nebudou klouzat prkenný lávky a skoky.Postavil se provizorní přístřešek, mlíkly se místa dopadů a šlo se otestovat jak to jede.No klouzalo to slušně a zejména dolní skok na hráz byl jako led.Prkna pokryta jemným mechem vytvořila ve spolupráci z vodou opravdu kvalitní klouzačku a tak hned první let končí nedobrovolným pádem do roští.No začíná to pěkně.
Déšť stále neustává a tak začínám mít troche obavy o dnešní účast.Již v týdnu se mi ohlásila partička z Tábora a tak jsme čekali kdo další v tom podzimním počasí překvapí.Nakonec přijeli ještě kluci z Třebíče, Zastávky a hlavní část jezdeckého pole tvořili místní lokálové.Počasí asi hodně ovlivnilo větší účast, ale kdo přijel si myslím dobře zajezdil.Postupně se začala obloha protrhávat a tratě lehce vysichat a tak se zvolna začínalo jezdit.
Krom vlastního potěšení s ježdění bylo dalším účelem této akce vytvořit množství foto/video záznamu na pozdější využití.A tak se tu sešla partička místních fotografů se svými digimašinkami a vše poctivě zaznamenávali.Ale hlavně nás potěšila účast fotografa Míry z DirtBikeru, který přijal naše pozvání a vytvořil spousty materiálu z nějž se určitě něco objeví v prosincovém vydání.
Ale zpátky k ježdění.Nejvíc tu v sobotu diktoval člověk, kterého znáte pod přezdívkou „Čárys“ a jež ukazoval v čem to ježdění vlastně vjezí.Jako jedinej se odvážně rozjel na dolní 8mi metrovej dvoják a s přehledem tam vyslal nádherný polet.A pak ještě několikrát, opravdu nádhera.Obě menší lávky si dával taktéž v klidu a jen ta největší zůstala prozatím nepokořena.Přece jen vlhký prkna ve spolupráci z né 100% dopadem nevytvořily příhodné podmínky pro její zdolání.Ale nešlo o to se tu zrakvit a tak tento dropík stále čeká na svého pokořitele.Sešli se i nějací diváci a tak se skákalo, jezdilo, fotilo a bylo dobře.Kola i jezdci byli sice špinaví jak čuňata, ale nikomu to nebralo chuť do ježdění.
Akce myslím splnila co měla.Probíraly se další úpravy na tratích a tak se můžete v příštím roce těšit na růst dalších lávek, klopek a skoků.
A v květnu se tu opět bude odehrávat další ročník Sprint DH Cupu.
Tímto díky všem co přijeli v tomto nevlídném počasí pojezdit a na jaře na kopci ZDAR!
Zhotovené fotky a krátká videa se po zpracování co nejdříve objeví na našem webu.
 Tygr

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí