Registrace na první závod CZECH DOWNTOWN TOUR 2017 již zítra

Autor: Souky, vydáno: 31.3.2017

Registrace na první závod CZECH DOWNTOWN TOUR 2017 již zítra. Otvírákem české sezóny městských sjezdů bude Mercedes-Benz, S.& W. Automobily DOWNTOWN Jáchymov 2017, 22. dubna se pojede již druhý ročník a pořadatelé slibují dvakrát delší a také mnohem náročnější trať.

Rok se s rokem sešel, máme tady opět jaro a s ním i začátek bikové sezóny. Můžeme tedy směle odstartovat CZECH DOWNTOWN TOUR 2017 a kde jinde než v krušnohorském lázeňském městečku Jáchymov. Druhý ročník Jáchymovského Downtownu, tedy městského sjezdu na umělých překážkách, odpálíme v sobotu 22. 4. 2017 .<> a v neděli 23. 4. 2017 si jako nášup dáme Kamikaze race (freeride závod) po jáchymovské sjezdovce, která určitě bez sněhu ještě nebude. Samozřejmě začátek sezóny se musí řádně oslavit, takže v sobotu po závodě to rozbalíme na monstrózní after party, kde nám v rytmu housu zahrají Dj?s Baloo a Hygienix a předchozí sezóny nám zrekapitulují svou projekcí kluci z FullFace production. Jáchymov je první z pěti měst, kam letos CZECH DOWNTOWN TOUR zavítá. Jako další je Ústi nad Labem, Rakovník, Dačice a velké finále v Karlových Varech (16.9.), kde nás čeká zcela nová trať s originálním konceptem.

Spousta novinek nás čeká právě i v Jáchymově. Nová trať je dvakrát delší, než stará. Jde o nový koncept tratí, který bude i v Karlových Varech. Trať bude velice náročná jak fyzicky, tak zejména technicky. Jsou zde velice náročné pasáže – brutální schody, drop – vše však půjde sejít, nebo objet. Připravujeme i vložený závod na nějakou z technických pasáží, kterou určitě ocení rideři. Pro diváky připravujeme soutěže také. Věříme, že se na startu sejde celé downtownová špička a je přislíbena i hojná zahraniční účast, zejména z Německa. Tak doufáme, že krušnohorský závod opět nevykradou němečtí rideři, jako to bylo na downhillu na Klínovci v září 2016. Freeridový Kamikaze race v neděli 23. 4. Startuje hromadně ve 12 hodin. Cesta se neřeší. Jeď kudy chceš, ale vítěz je jen jeden. Registrace začíná 1. 4. 2017 – do závodu bude vpuštěno max. 100 riderů.

Aby těch závodů a novinek nebylo málo, tak se mezi českými downtowny letos objeví nováček. Bude to Příbram, která se vecpala mezi Ústi a Rakovník, na 3. června. Závod se zatím pojede mimo tour, ale určitě bude stát za návštěvu a do budoucna se zřejmě stane její součástí. Všechny proto srdečně zveme na nevšední zážitek a podívanou, kdy jsme Vám dotáhli bikeri z lesů až pod nos na Vaše náměstí, kde Vám na umělých překážkách předvedou, že kolo není jen na cyklostezku.

Praktické info:
web závodu: www.kvdt.cz (pravidla, program, propozice)
web tour: www.czechdt.cz
Facebook událost: https://www.facebook.com/…78464406946/

Vidíme se v Jáchymově…
S pozdravem Pirata.cz (Šmejky, Souky)

Diskuze

  • anonymní uživatel Adam Rau (adusa.rau (a) seznam.cz) 1.4.2017 v 9:56

    Dobrý den, chtěl bych se přihlásit na letošní downtown v Jáchymově, předem děkuji a už se velice těším.
    S pozdravem Adam

  • anonymní uživatel Patrik Šrom (Naamikazeminato (a) seznam.cz) 1.4.2017 v 10:05

    Dobrý den, chtěl bych se přihlásit na letošní downtown v Jáchymově, předem děkuji a už se velice těším.
    S pozdravem Patrik

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí