Central European Enduro 2017 - nová evropská enduro série je tu!

Autor: Kamil Tatarkovič, vydáno: 10.5.2017

Enduro je nejmladší MTB disciplínou, i přesto si však v posledních letech získává stále větší a větší oblibu u jezdců, médií i sponzorů. Enduro kombinuje veškeré technické, fyzické i psychické dovednosti jezdce, a zároveň závodění nabízí parádní příležitosti bikování na nových místech a různorodých trailech. Tato disciplína je charakteristická spojením několika aspektů. Zažijete zde skvělou zábavu s kamarády, čeká tu na vás adrenalin, pestré ježdění, poznávání zajímavých lokalit a také překonávání vlastních limitů (ať už z kopce nebo do kopce).

Enduro má v sobě ukrytý velký potenciál, a proto začala vznikat myšlenka, která umožní jezdcům vydat se do nových a atraktivních středoevropských lokalit. Organizátoři České Enduro Série se společně s Enduro Trails z Polska dohodli na spolupráci a začali pomalu utvářet nápad na enduro sérii ve střední Evropě. Po několika setkáních byl do tohoto projektu zahrnut nejlepší závod na Slovensku, CTM Enduro Race Kálnica, a největší závod v Německu – Enduro v Treuchtlingenu. Celkem se podařilo dát dohromady pět úžasných lokalit ve střední Evropě, které nabízí jedinečné a pestré bikování.

Central European Enduro 2017

Chtěli bychom vám představit novou evropskou enduro sérii s názvem Central European Enduro 2017, která v sobě zahrnuje tyto lokality:

20.-21. květen 2017 – Specialized Enduro Race Kouty – Česká republika
27.-28. květen 2017 – CTM Enduro Race Kálnica – Slovensko
24.-25. červen 2017 Giant Enduro Trails in Bielsko-Biala – Polsko
16.-17. září 2017 – Giant Enduro Race Spicak – Česká republika
14.-15. říjen 2017 – Enduro in Treuchtlingen – Německo

Veškeré informace o celé sérii najdete na www.europeanenduro.com (webová stránka bude dostupná za několik dní). Informace o jednotlivých závodech jsou potom vždy zveřejněné na stránkách místního pořadatele. Mějte na paměti, že každý závod má vlastní pravidla v závislosti na specifických podmínkách lokality a dané země, proto prosím vždy sledujte internetové stránky, kde najdete veškeré info, podmínky i termín registrace.

Do celkového pořadí se budou počítat 4 nejlepší výsledky z pěti závodů. Velkou motivací pro nejrychlejší jezdce budou rozhodně i celkové finanční prémie ve výši 2500EUR, které budou rozděleny ve všech kategoriích a rozdány při finálovém závodu v Německu.

Celkové pořadí se bude počítat v těchto kategoriích:
M U21 17–20 roků 2000–1997
M 21–39 21–39 roků 1996–1978
M Masters 40 a více před 1977
W 17+ 17 a více před 2000
Výsledky budou průběžně zveřejňovány na stránkách CEEN (www.europeanenduro.com), zatímco registrace a pravidla k jednotlivým závodům budou vždy uvedeny na stránkách jednotlivých organizátorů.

Pojďme si ještě trochu představit jednotlivé lokality pro rok 2017:

Specialized Enduro Race Kouty (www.enduroserie.cz)

Enduro závod v Koutech s pětiletou historií je jedním z nejstarších enduro závodů v České republice. Závod se koná v krásném lyžařském středisku Kouty nad Desnou. Rezort nabízí vynikající možnosti ubytování, stravování a servisu kol, jedná se prostě o skvělé zázemí pro enduro závody.
Erzety jsou namotány převážně v bike parku Kouty a v jeho těsné blízkosti, což nabízí ideální kombinaci uměle postavených trailů a přírodních pasáží. Trénink i závod si mohou jezdci zpříjemnit využitím místní lanovky, která dokáže ušetřit trochu sil, aby si potom každý mohl o to více užít jízdu z kopce dolů.

CTM Enduro závod Kálnica

CTM Enduro závod v Kalnici je největším endurovým závodem na Slovensku a je součástí velmi známého Bikefest festivalu, který každoročně navštíví tisíce návštěvníků, závodníků a fanoušků. Během víkendu si bikeři i návštěvníci mohou vyzkoušet kola různých značek, kromě jiného je zde několik závodů jako například sjezd, dual slalom, pumptrack, slopestyle, big air, cross country eliminator and MTB maraton. Koná se zde také několik doprovodných akcí pro děti.
Enduro závody vás zavedou vysoko do přilehlých kopců, kde se můžete nechat strhnout fascinujícími výhledy a zároveň si užít parádní traily, které vás dovedou zpět do místa festivalu.

Giant Enduro Trails in Bielsko Biala (www.endurotrails.pl)

Před pár lety se zde konal první ?Enduro trails" závod „Kozia Góra“ v Bielsko-Biała. Závod byl poměrně úspěšný, jak z pohledu závodění, tak i z hlediska prezentování endura jako aktivního trávení volného času na kole v přírodě. Od té doby Enduro Trials vyznačili a vybudovali více jak 30 kilometrů trailů, nejenom však náročné tratě pro závody, ale také jednodušší tratě pro amatéry a příležitostné jezdce. Většina trailů je nyní dostupná v místním trailovém parku (http://endurotrails.pl/sciezki/) a v přilehlém horském pásmu Slezských a Malých Beskyd (Beskid Śląski i Mały). V rezortu je také lanovka, trail centrum, půjčovna kol, restaurace, hotely atd.

Giant Enduro Race Špičák (www.enduroserie.cz)

Enduro závody na Špičáku mají zázemí v jednom z největších a nejlepších bike parků v České republice. Každý rok se zde pravidelně koná mimo jiné i Evropský pohár ve sjezdu a vždy to je největší sjezdová událost v ČR.
Giant Enduro Race Špičák však není jen otázkou bikeparkového ježdění. Závodní tratě vás zavedou na nádherná místa na Šumavě a cestou budete zároveň odměněni krásnými výhledy. Skvělé a zábavné tratě v kombinaci šumavskou přírodou vám dopřejí nezapomenutelný víkend strávený na kole!

Enduro in Treuchtlingen (www.enduro-treuchtlingen.com)

Finálový závod Central European Enduro 2017 se bude konat v říjnu v německém Treuchtlingenu. Organizátoři zde věnují patřičnou péči všem tratím a připraví si pro kategorie Men, Women, U21 a Pro Masters 7 pestrých erzet. Okruh dlouhý 33km s převýšením okolo 930m napovídá tomu, že závodění bude opravdu výživné! Pro kategorie Open bude připraveno 5 erzet na okruhu o délce 22km a s převýšením 600m. Klub organizátorů RC Germania Weißenburg se už nemůže dočkat konce sezóny, aby zde mohl korunovat prvního celkového vítěze Central European Enduro série 2017!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí