Svatohorský Downtown - kompletní info a spuštěná registrace

Autor: Vlasta Ševr, vydáno: 11.5.2017

Přípravy 1.ročníku Svatohorského Downtownu jsou v plném proudu. Jedno je už nyní jasné a to je plán trati. „Měli jsme několik variant, všechny měly své plusy i mínusy. Věříme, že finální verze je nejzajímavější pro jezdce a nejatraktivnější pro diváky.“

„Trať Svatohorského Downtownu bude atraktivní, zábavná, zároveň náročná a plná skoků.“

Základními čísly o závodu a trati:
Délka – 1500m
Převýšení – 100m
Počet skoků/prvků – 15
Počet jezdců – cca 100
Start registrace – 10.00
Začátek tréninku – 11.45
Začátek závodu – 14.30

Bezpečnost

Hlavním cílem organizátorů je vytvoření bezpečného závodu pro jezdce i diváky. Kdo k tomu může přispět? Vedle organizátorů a traťových komisařů také ukáznění jezdci a obezřetní diváci. Trať bude schválena koordinátorem bezpečnosti a zástupcem společnosti JIPO. Na trati budou bezpečnostní zóny, skoky a další prvky budou opatřeny bezpečnostním ochranou. Po délce celé trati budou přítomni traťový komisaři – tzv. „pískači“. Jezdci budou před závodem v rámci coachované jízdy detailně seznámeni s profilem trati, prvky a důležitými pasážemi. Start do závodu je podmíněn bezpečnostními prvky – integrální helma, chrániče, chránič páteře a podepsáním vlastní odpovědnosti.

Registrace

Registrace je spuštěna od středy 10.5.2017. Od tohoto dne se můžete online hlásit do závodu na webu – www.pbdowntown.cz – startovné online 300,– Kč / 500,– Kč vč. trika
Registrovat se můžete také přímo na místě v den závodu od 10.00 do 13.00. Cena startovného na místě je 400,– Kč
Maximální počet jezdců je 100.

Prezence

Prezence v den závodu začíná 3.6. v 10.00 vokolí startu na Svaté Hoře v jasně označeném stanu. Kromě této klasické prezence na místě máte možnost prezenci provést den před závodem – v pátek 2.6. od 14.00 – v příbramském TempleStore v Pražské ulici. Při prezenci závodníci podepíší účast na vlastní nebezpečí, dostanou závodníci startovní číslo dle čísla registrace, program celé akce, plechovku Red Bullu, obloženou bagetu, stikerku, a dle výše startovného také triko.

Startovné

Součástí startovného je – drobné občerstvení, balíček kondomů Durex – ať je i po závodu bezpečno, plechovku Red Bull a další drobnosti. Startovné online můžete volit za 300,– Kč bez trička / za 500,– Kč s tričkem Startovné zaplacené na místě je ve výši 400,– Kč

Basecamp / příjezd

Do místa konání závodu můžete dorazit již v pátek. Pro jezdce, jejich vozy a kola bude vyhrazeno parkoviště pod Svatou Horou (viz. mapka). Žádáme, abyste mysleli na parkovišti na klid, čistotu a to, že jsme lidi, kteří by si po sobě měli uklidit. Auta jezdců s přístupem do basecampu budou označena organizátory.

Časový harmonogram

Na trať pustí organizátoři jezdce ve chvíli, kdy budou všechny prvky tratě zkontrolovány, traťkomisaři na místech a bezpečnost bude ve stavu – připraveno. Trať bude zkontrolována a otevřena předjezdci, kteří zároveň upoutají pozornost diváků. Závodníci budou v kvalifikaci startovat dle čísla registrace, resp. startovního čísla. Ve finálových jízdách budou závodníci startovat dle pořadí z předchozích jízd od nejpomalejšího po nejrychlejšího. Bude se startovat po 30 vteřinách. Pokud jezdec nebude včas připraven na startu, je jeho jízda anulována a nemá šanci na náhradu.

Od 11:45 do 13:45 bude trať k dispozici pro tréninkové jízdy.
10:00 OTEVŘENÍ REGISTRACE (2,5 HOD)
11:30 RIDERS MEETING / ROAST BEEF – COUCH RIDE
11:45 START TRÉNINKU (2 HOD)
12:30 KONEC REGISTRACE
13:45 KONEC TRÉNINKU
14:30 START ZÁVODU – KVALIFIKACE 1. KOLO – start po 30 vteřinách (1 HOD)
15:30 KVALIFIKACE 2. KOLO – start po 30 vteřinách (1 HOD)
16:45 Freestyle BMX exhibice v cíli na náměstí T.G.M
17:15 FINÁLE – start po 30 vteřinách (30 MIN)
17:45 Freestyle BMX exhibice v cíli na náměstí T.G.M
18:15 SUPERFINÁLE – start po 30 vteřinách (15 MIN)
18:45–19:00 Vyhlášení vítězů
19:00 Temple – Wheelabrator Whip contest v cíli na náměstí T.G.M.
20:00 Afterparty v klubu Šachta (500m od cíle závodu)

Postupový klíč

Dvouhodinový trénink
2× kvalifikační jízda – všichni přihlášení jezdci (do pořadí se počítá lepší čas z obou jízd)
Finále – 40 jezdců nejrychlejších jezdců z kvalifikace
Superfinále – 20 jezdců nejrychlejších jezdců z finále, odtud vzejdou medailové pozice

Informace o trati

V 11:30 nahoře na startu seznámí jezdce s celým profilem a prvky trati její head-designer Martin Benda se svými asistenty, kde budete moci také pokládat dotazy. Hned poté se pro zájemce bude konat „moderovaná“ prohlídka trati a tím se otevře trať pro trénink. Usoudil jsem, že je to na mě moc náročné? Nebo mi za to startovné nestojí? Nejpozději do konce tréninku přijďte na registraci/prezenci a bez obav vraťte startovní číslo a startovné vám bude vráceno ve výši 300,– Kč resp. 400,– Kč pokud jste platili na místě. U všech skoků je možnost je objet anebo přejet, tak byste se nedostali do „pasti“, kdybyste nechtěli tolik riskovat, nevěřili si nebo měli malou rychlost.

Doprovodné spoty – vložené soutěže

Pokud nedosáhnete nejrychlejšího času, tak si nemusíte lámat hlavu. Prvenství můžete totiž získat v některém z doprovodných spotů ve vložené soutěži:
Spot STK Zdaboř – soutěž o nejvyšší dosaženou rychlost
Spot Vavex – soutěž o nejdelší skok
Spot Red Bull – soutěž o nejvyšší skok
Sport Wheelabrator – soutěž o nej exhibiční skok

Ceny / výhry / prize money

Pro tři nejlepší jezdce jsou připraveny prize money v hodnotě 15.000 Kč – od partnera akce Temple Store
Vítěz 8.000 Kč
2.místo 5.000 Kč
3.místo 2.000 Kč
Vítěz celého závodu získá hlavní cenu – půjčení automobilu Nissan na týden
Dalšími cenami je například „legendární“ kniha Kmeny od partnera Pb tisk a další tituly, vstupenky na letní festival Kačeři, vouchery od STK Zdaboř, poukázky od společnosti Grunt a v jednání jsou další ceny pro vás

Občerstvení, toalety, servis kol

Občerstvení je „částečně“ zahrnuto ve startovném. Rideři dostanou při prezenci obloženou bagetu. Stánky s občerstvením jsou naznačeny v mapce. Na náměstí T.G.M., na Václavském náměstí a na Svaté Hoře. Toalety, v mapce jsou vyznačeny toalety na trati. Samozřejmou součástí závodu je servis kol. Ten bude riderům k dispozici u startu na prostranství Svaté Hory. Vyznačeno na mapce.

Afterparty

K dobré akci patří i dobrá afterparty. Ta nebude chybět ani u nás. Ve spolupráci s Jagermeistrem, Reb Bullem a pivem Excelentem chladíme pořádný mejdan v klubu Šachta. Jezdci mají vstup zdarma.
Pokud jste na něco nenašli odpověď, tak pište na info@cowarna.cz nebo volejte na 777 494 416. Jsme k dispozici.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí