Report: Číža na EWS na Madeiře

Autor: Milan Čižinský, vydáno: 16.5.2017

Třetím závodem EWS byla Madeira! Na Madeiru jsme se všichni těšili a očekávali jsme pořádnou porci sjezdových kilometrů a skoro žádný šlapavé pasáže. Přiletěli jsme již týden před závodem a před závody jsme si dali s Milanem a Pšendou pár dní shuttlování na super trailech Madeiry.

Pak už začala klasická rutina tzn. dva dny trackwalk a pak následovaly dva dny tréningu… tratě byly docela těžké… byla to kombinace super kluzkých kamenů a kořenů, bláto tvořilo pěkný sliz na povrchu. Pár eRZet se mi opravdu líbilo obzvláště HC3 a sjezdová 9. Samozřejmě, že oba dva dny tréninku pršelo, takže tratě byly ještě o řád těžší. Na závod sice už nezapršelo, ale trať nestihla oschnout.

Závod měl však pro mě úplně jinou příchuť než jsem čekal po tréninku, skoro na všech stagích si musel šlapat do plnejch a bláto tahalo za kola a to ani nemluvím o jedničce, která byla prakticky celá ve znamení šlapání, buď do prudkého kopce nebo míň anebo dupání dolů. Tam jsem se tak zmáčknul, že mě to položilo na oba dva dny…

Už na druhý erzetě jsem bojoval s křečema. Pak mě na transferu na čtyřku místní borec poslal dolů z kopce špatnou cestou, ztratil jsem 45 minut a tak jsem si s tréninkových důvodů střihl časovku do kopce. Na druhý den jsem ztratil sílu i motivaci, protože šance na podium byla pryč.

Užíval jsem si spousty diváků a skvělé St 8 a 9. Teď potrénuju a za 14 dni… snad s ještě lepší formou nás čeká Irsko, kde očekávám další závod na blátě.

Diskuze

  • anonymní uživatel Matěj Charvát (matej (a) charvatbros.com) 16.5.2017 v 16:50

    Dobrá práce kolego, ale chce to trošku potrénovat zatáčky, hehe! (y)

  • profilová fotka misam 17.5.2017 v 20:42

    Sasek

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí