Pozvánka: Říčanské Šlapačky 2017 - neoficiální mistrovství ČR v ENDURO TRIALU

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 5.9.2017

Návrat legendárního eventu 80-tých let, který místo motorek nabídne MTB XC závody, dětské závody (odrážedla – 14 let), Mistrovství ČR v Trialu, Neoficiální mistrovství ČR ve skocích na kole a Neoficiální mistrovství ČR v ENDURO TRIALU. Právě na Šlapačkách byla jedna z prvních možností vidět i Trialová kola v ČR. Říčanské šlapačky si mnozí pamatují i jako Mistrovství světa či mezinárodní mistrovství republiky. My jsme už po mnoha letech především cyklisté, takže raději začínáme právě s cyklistickými disciplínami, které tvoří kostru naší akce.

Klub MTB & TRIAL MRAVENIŠTĚ Říčany zve srdečně všechny jezdce na trochu akčnější pojetí závodů, kombinující několik cyklistických disciplín s bohatým doprovodným programem. Jezdci pojedou o designované poháry, akční kamery a další zajímavé ceny našich partnerů. V Trialu se představí většina českých předních jezdců. XC bude formou kratšího technického závodu pro všechny příchozí jezdce.

Enduro Trial je novou disciplínou pro vyznavače techniky, kteří se nebojí vyzkoušet co zvládnou přejet. Jezdci vyrazí na krátký XC okruh a v pořadí jakém jej projedou startují do připravených 5-ti sekcí, kde za šlápnutí či pády sbírají trestné body. Sekce jsou lehké, bez větších skoků a zaměřené na ovládání kola v pomalé rychlosti. Ideální je jet bez nášlapů. V Elitní kategorii pak na celoodpruženém kole. U kategorie Expert na jakémkoliv kole s předním odpružením. Vítězem závodu se stává jezdec, který zvládne rychle jet a zároveň mít dobrou techniku v základech ovládání kola.

Skoky na kole ukáží co vše se dá na kole přeskočit, či vyskočit. Na své si přijdou i ti nejmenší budoucí závodníci.

Hlavními organizátory akce jsou za Trial, Skoky a Enduro Trial Vlasta Kabeláč Čiháček a za MTB XC Petr Bedrník.

Vše se odehraje na nově zrekonstruovaném koupališti Marvánek v Říčanech u Prahy 16–17.9.2017, které nabízí výborné zázemí v podobě místní hospůdky na Marvánku, dětského hřiště, úžasné přírody a hlavně krásného technického okruhu, který se bude do budoucna rozšiřovat do místních lesů. Snadná dostupnost z Říčanského náměstí i nedaleká restaurace s ubytováním nalákají nejednoho jezdce i diváka.

Připraven je na sebe navazující program, kdy bude možné plynule střídat jednotlivé disciplíny s Trialovým finále a Skoky na kolech před vyhlášením. Nedělní dětské závody nalákají doufáme hromadu malých talentů na odrážedlech a horských kolech. Stejně tak jako Enduro Trial (jednoduše kombinace Endura a Trialu), dá dospělým jezdcům možnost užít si techniky a strategie. Tato disciplína je vhodná pro každého trochu technicky zdatného Enduro / DH / FR / XC jezdce.

Více informací o akci je na www.mtbtrial.cz/slapacky a FB eventu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí