Přerov Norco Rookie Cup - report

Autor: Martina Slachová, vydáno: 19.5.2005

Již druhý závod v Přerově se konal za docela slušného počasí v neděli 15.5.2005 na krásné trati Přerov-Žernavá. Sjelo se sem 44 jezdců z kategorie do 18 let, 17 jezdců z kategorie nad 18 let (Open) a 6 jezdců na kolech bmx. Trať od minulého závodu prodělala menší změny v horní části. Právě tady došlo k několika málo pádům, ale bez větších obtíží si nakonec všichni poradili.

V kvalifikaci v kategorii do 18 let měl smůlu Lubomír Vojta z 04 Teamu, který spadl, dojel do cíle, ale musel do sanitky. Z posledních informací má zlomenou ruku a vypadá to, že bude mít na nějakou dobu pauzu. Naopak docela slušně si vedla jediná holka v závodě, Lenka Koutná.Smůlu měl i favorit závodu Tomáš Haluza(Team 04),který až do finálové jizdy všechno vyhrával.Ve finále ale zaspal start, a toho rádi využili Marek Peško a Václav Weber.


Junior

1. místo Marek Peško

2. místo Václav Weber

3. místo Tomáš Haluza

4. místo Jakub Pytlík

A teď kategorie nad 18 let. Tady jsme mohli slyšet jména Marek Černý, Pavel Čep, Ondra Klimeš, Honza Novák, Tom Slavík a spousta dalších. Nejvíc překvapil Honza Novák, který spadl až ve finálové jízdě, kdy se mu povedlo spadnout tak ,,šikovně“, že hlavou poškodil přehazovačku Marku Černému tak, že nedojel do cíle. Honza tak i přes pád stál na bedně.

Nejjistějším jezdcem dne byl Tom Slavík, který jel každou jízdu start- cíl v čele.Na náhodě nenechával nic ani Pavel Čep,který si vybojoval druhé místo.

Open

1. místo Tomáš Slavík

2. místo Pavel Čep

3. místo Jan Novák

4. místo Marek Černý

A jak si vedli rideři na kolech bmx? Bylo jich jen 6, ale i tak se dalo na co koukat. Nejnáročnější den a vlastně celý víkend měl Michal Červenka, který byl v sobotu na DH sprintu v Náměšti a v neděli závodil ve dvou kategoriích. V horských kolech se moc nezadařilo, ale zato v bmx jen zářil. Ve finálové jízdě špatně odstartoval, ale nakonec to všechno dohnal a skončil na 2. místě. Podle jeho slov ani sám nevěděl jak a všech se ptal, jak to dokázal.


BMX:

  1. místo Jan Švéda
  2. místo Michal Červenka
  3. místo Michal Berka
  4. místo Michal Hrubý


Video ke stažení zde

Diskuze

  • anonymní uživatel Majkl 20.5.2005 v 17:07

    Články už píše i slečna Slachová, tak to teda jo. Jinak zdravím Peťu, a nepřeháněj to s tréninkem.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí