Mistrovství Evropy Lousa - Češi odjíždějí bez úspěchu

Autor: Keli, vydáno: 9.4.2018

Nebývá zvykem, aby první závod sezóny pro většinu závodního pole bylo Mistrovství Evropy. Letos to ale tak vyšlo a tak se o uplynulém víkendu v portugalském Lousa bojovalo o tituly nejvyšší UEC (Union Européenne de Cyclisme). Čeští jezdci byli také na startu.

Jak dopadli? Při po pohledu do výsledkové listiny by se chtělo říci, že neslavně. Ale podmínky na dráze byly velmi, velmi obtížné. Závod byl dost loterie a i výsledky na prvních místech tomu odpovídají, snad jen třetí v pořadí Ital Johannes von Klebelsberg patří mezi jezdce zajíždějící přední příčky, domácí jezdec a vítěz Francisco Pardal dokonale využil znalost domácí trati a podmínek a těsně zvítězil před Benoit Coulanges z Francie.

Z našich zajel nejlépe v Elitě Standa Sehnal na 27. místě, o deset míst za ním dojíždí Matěj Charvát, o dalších deset, na 47. místě, dojel Tonda Král. V juniorech 11. flek zalítl Filip Dankanič. Posledním o kom se zmíníme, je repre trenér Milan Suchomel, který si v Masters nad 50 let dojel pro 4. místo.

Kompletní výsledky zde.

Foto: UVP – Federacao Portuguesa de Ciclismo

Diskuze

  • anonymní uživatel JUDr. 9.4.2018 v 18:10

    “snad jen třetí v pořadí Ital Johannes von Klebelsberg patří mezi jezdce zajíždějící přední příčky” co? Vy mate o sjezdu asi veliké znalosti pane redaktor.

  • anonymní uživatel MUDr. 9.4.2018 v 21:27

    ...jak sedlaci u Chlumce

  • anonymní uživatel Roman Vacek (Vacan222 (a) gmail.com) 9.4.2018 v 22:16

    Johanese jsem poznal před rokem v Itálii na závodech, když jsem trochu zmaten bloudil při hledání další RZ. Takovej mlaďoch od Bolzana, kterej mě hned naložil k nim do dodávky a cestou mi povídal, jak dřív jezdil XC a teď chce zkusit EN. Motor v nohách mi ukázal ve výjezdu, kde jsem musel vydejchávat i když jsem jen tlačil. Následující den vyhrál elitu...šikovnej šlechtic. A teď vidím, že si dává i DH - slušný.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí