MojeKolo

6. ročník České Enduro Serie startuje již příští víkend

Autor: Keli, vydáno: 11.5.2018

Pokud jsi už enduro vyzkoušel a propadl jsi mu stejně jako my, netřeba ti vysvětlovat, proč je enduro v současnosti nejvíce dynamicky se rozvíjející cyklistická disciplína, kterou si oblíbilo čím dál tím víc bikerů. Pro všechny ostatní – co je Enduro? V závodním pojetí kombinace měřených úseků (především sjezdových a technických) a neměřených transferů mezi nimi v celkově předem určeném časovém limitu. Především je to ale zábava a kvalitní ježdění s partou přátel na kole. Enduro je ideální pro univerzální jezdce, kteří preferují spojení všech MTB dovedností: technické jízdy, vytrvalosti, síly, ale i strategie a rozvahy. V České Enduro Serii máš možnost si měřené RZty vyzkoušet během sobotního tréninku, volba zda jet na oči, a nebo si vše předem vyzkoušet a najet, je tak pouze na tobě a tvých preferencích.

Česká Enduro Serie vstoupí do své již šesté sezóny prvním závodem Specialized Enduro Race Kouty 19. – 20. 5. v Koutech. V letošním roce se můžeš opět těšit na 6 ověřených lokalit – Kouty, Klíny, Zadov, Malá Morávka, Špičák a finálový Ještěd. Všechny lokality jsou vyzkoušené a oblíbené, ale zároveň bude letos naším cílem na všech závodech vymyslet nové pasáže a další zajímavé novinky, nebudou chybět ani oblíbené Lezyne noční prology a další doprovodný program a služby v areálu závodů.

Letos se můžeš těšit na větší zázemí všech závodů. Novým parťákem servisu se pro letošek stává ParkTool , nebude chybět ani Kastar s centrováním zapletených kol. Na občerstvovačkách tě čeká bohatá hostina i s velkou porcí energie od Nutrendu . Ze závodů se můžeš těšit na super videa a ještě víc fotek. Zkrátka nepříjdou ani fanoušci techniky a nových produktů, testovací kola přivezou všichni naši partneři – Specialized, Giant, Rock Machine, Kona, Mondraker, Norco či Orbea. Novinkou bude i dřívější registrace, která začne v sobotu již od 9:00 do 13:00 a v neděli pouze od 8:00 do 9:00.

2018 bude pořádná jízda, tak si ji rozhodně nenech ujet. Zapiš si závody do kalendáře a nepropásni cenově výhodnější online registraci. Budeme se na tebe těšit!

Sleduj Českou Enduro Serii na webu, sociálních sítích Facebook, Instagram, či YouTube.

Central European Enduro spojuje to nejlepší ze středoevropské­ho endura

5 lokalit v pěti zemích přináší všem enduro nadšencům parádní a rozmanité závodění. Zároveň všechny závody mají prestižní statut kvalifikačního závodu do světové enduro serie – EWS Qualifier Event! Velkou motivací pro ty nejrychlejší je i celkové finanční prémie ve výši 2500 EUR. Více na www.europeanenduro.com

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí