MojeKolo

Empire Cycles - unikátní anglická kola vstupují na český trh

Autor: Čert, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 31.5.2018

Empire Cycles. Anglický výrobce kol co jsou vlastně tak trochu krosky. A proto není divu, že se jejich české distribuce ujali dva motorkáři z Vyškova.

Žijeme ve zvláštní době kdy „anglický výrobce“ ještě zdaleka nemusí znamenat, že se kolo vyrábí v Anglii. O to větší radost asi nejenom mě dělají čestné výjimky, jakou je třeba právě Empire. Jejich kola se v Anglii vymýšlí, montují, svařují, odlévají… Ano, i odlévají. Proč působí kola takhle exoticky, na to má nejlepší odpověď sám šéf Empiru, Chris Williams.

"Příběh Empire Cycles začíná v roce 2004, kdy jsem pracoval pro motocyklovou společnost a byl jsem požádán, abych navrhl kyvné vidlice pro dva modely motokrosových motocyklů. A jelikož jsem té době samozřejmě miloval i horskou cyklistiku (a mimo jiné jsem tehdy amatérsky závodil motokros), rozhodl jsem se vyzkoušet sjednotit potřeby rámových konstrukcí horských kol s technologií, která je již známá z motokrosu. Líbila se mi jednoduchost spojená se sílou motokrosových strojů, jejich minimalisticky odlité hliníkové díly sešroubované dohromady. A jelikož se mi samozřejmě nechtělo rozdávat své nápady cizím firmám, byla značka Empire jasným krokem.

Prvním produktem bylo DH kolo AP-1, kde jsme se rozhodli dokázat, že obě části rámu mohou být vyrobeny z jednotlivých dílů a to z letecké hliníkové slitiny a sešroubovány dohromady, což nevyžaduje žádné svařování. Empire se vám může líbit nebo nelíbit, ale každopádně vás nenechá chladným. A i to bylo naším cílem.

Nesnažíme se o obří objemy výroby, naším cílem je vyrábět technologicky co nejpokročilejší produkty s důkladnou výstupní kontrolou. I proto jsou všechny rámy Empire navrženy, vyráběny a sestavovány ve Velké Británii. Bez výjimek. A to nejenom pro dodržení vysoké kvality materiálů, ale i v rámci podpory lokálního průmyslu a snížení dopadu na životní prostředí.

A tenhle lokální přístup pokračuje i v osazování našich kol. Primárně se proto snažíme spolupracovat s britskými firmami jako jsou Hope, Renthal nebo Merlin Engineering…"

Zkrátka a dobře, „Made in Britain“ v Empiru vládne úplně všude. A minimalistické pojetí platí i u nabídky rámů. Zatím je na výběr ze dvou modelů, all mountain 27,5" kola MX6 (které se aktuálně nachází v našem testu) a sjezďáku VX8.

Jednočepové zavěšení vycházející z motokrosové motorky, hliníkové rámy, které kombinují odlévané díly a hranaté trubky a jsou spojeny jak svařováním, tak šrouby. Je možné samozřejmě koupit samostatně rám, cenovky nejsou rozhodně přestřelené, za DH rám s tlumičem Rock Shox Vivid 51 990 Kč, za endurový MX6 s Monarchem pak 40 290 Kč. V případě MX6 je možné naladit si od Empiru celé kolo, tady cena za kolo se základními komponenty (Sram GX 11 rychlostí, Rock Shox Yari, brzdy Sram DB5) za 94 990 Kč.

Primární je ale samozřejmě doladění kola a pokud se pro ně rozhodnete, máte možnost si kolo osázet komponenty od Hope či Renthal. Cena testovaného kola na fotce, víceméně kompletně na Hope (brzdy, kola, představec a drobnosti), s vidlicí Yari a tlumičem Monarch plus a příplatkovým lakem „šedý chrom“ se pohybuje někde okolo 120 tis. Kč.

Právě na ladění a zakázkové stavby se bude český dovozce empire-cycles.cz primárně zaměřovat. Prostě pokud chcete unikátní kolo co má v rodném listu krosku, je Empire jasná volba

Objednání kola bude probíhat v rámci sítě autorizovaných prodejců nebo přímo v centrále dovozců ve Vyškově. Dodací lhůta je 3 týdny od objednání kola. A kromě toho, že se rámy dají osadit komponenty Hope, které budeme upřednostňovat, je samozřejmě možné navolit i komponenty jakýchkoli jiných značek. Zkrátka cokoli si bude zákazník přát, ať už je jeho cílem do nesmyslu vyladěná mašina, nebo ekonomicky postavený stroj na kvalitním a originálním rámu.

/* Obchodní sdělení */

Diskuze

  • profilová fotka PetrYork 4.6.2018 v 18:57

    Těžkej oldschool....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí