reklama

Report: Erik Irmisch ukořistil King of City Downhill

Autor: Souky, kategorie: Report, vydáno: 14.8.2018

Během prvního srpnového víkendu proběhl v Karlových Varech již 5. ročník extrémního bikového závodu. Letošní ročník se nesl ve znamení mnoha novinek. Nejel se pouze sjezd, ale celý závod byl složený ze tří disciplín – 4X, WHIP závod a sjezd zvaný KV DOWNTOWN.

Celý víkend sliboval překrásné extrémně teplé počasí, takže jsme se nemuseli deště bát. V pátek celá akce odstartovala promítáním sportovních videí a koncerty v karlovarském legendárním Slash baru. V sobotu ráno už probíhali v centru Karlových Varů poslední přípravy se zázemím, ale i na trati. Každopádně ve 13 hodin dle harmonogramu začíná první fourcrosový závod v Čechách, situovaný do města. Na trati se objevuje několik velmi zvučných fourcrosových jmen z Čech, jako je Jirka Penc, nebo Tomáš Brožík. Jirka Penc se nakonec prodral spíše sjezdovou konkurencí nejlépe a stal se vítězem prvního víkendového závodu – KING OF FOUR. Atmosféra závodu byla skvělá. Souboje na ostrý lokty, předjíždění na místech, kde se ukázalo, kdo má větší k…, Erikovo předjetí ve finále alá Michal Maroši… Bylo to super.

Druhý závod celého víkendu byl KING OF WHIP, neboli závod v motocrossovém triku WHIP. Kolem 19. hodiny se začíná naskakovat skok. Poté rozhodčí určují osmifinálové dvojice a jde se do k.o. soubojů. Skočí první z dvojice, skočí druhý, diváci svým aplausem určí postupujícího ridera. V případě nejasnosti má rozhodující hlas porota. Přesně k tomu došlo ve finálovém souboji, kdy Erik Irmisch získal větší aplaus než Lukáš Studnička. Porota ale jednoznačně určila za vítěze Studnu, jelikož jeho Whip byl technicky mnohem kvalitněji proveden a Studna se tak stal vítězem a tedy králem – KING OF WHIP. V centru dále pokračovaly koncerty pro veřejnost, kde někteří bikeři hodně bavili lidi svými příhodami z života bikerů.

V neděli ráno se město probouzí už v novém kabátu. Místo fourcrossových skoků, jsou na trati nainstalovány sjezdové skoky, trať se o více než kilometr prodloužila na jeden z karlovarských vrcholků a vše je připraveno na královskou disciplínu víkendu, tedy sjezd. Na trati se sešlo i několik kluků, kteří za sebou mají starty ve světovém poháru a rozhodně patří mezi nejlepší downhill závodníky v Evropě. Tím nejzvučnějším jménem je rozhodně Erik Irmisch – jde o testovacího ridera YT teamu. Přesto že se kluci z Čech snažili, i zástupce Jihoafrické republiky, nakonec před třetím Nikem Velasiem (J.A.R) a druhým Studnou (CZE), nakonec všechny o opravdu kousek poráží právě Erik Irmisch (YT Team, Germany), který se tak stal – KING OF KV DOWNTOWN.

Sjezd rozhodl o celkovém pořadí MERCEDES-BENZ | S. & W. AUTOMOBILY KING OF CITY DOWNHILL a určil tři nejlepší závodníky celého víkendu. 3. místo bere karlovarský rodák, novopečený mistr ČR v downtownu – Pavel Techlovský. 2. místo bere Lukáš Studna Studnička, který hájil český sjezd. Na nejvyšší příčku vylezl a tedy králem víkendu s titulem KING OF CITY DOWNHILL 2018 se stal ERIK IRMISCH.

Erik a další zahraniční jezdci byli natolik nadšení, že přislíbili svou účast pro další ročník a dokonce pro příští rok přivezou ještě další zahraniční závodníky nejen ze svých teamů, ale z evropského a ze světového poháru, takže se je na co těšit!!!

Fotky: Pavel Vigh a Daniel Šmíd
Video: On the spot

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí