MojeKolo

Pilotné kolo Enduro série odštartuje v Brezne!

Autor: Miroslava Korytková, vydáno: 19.9.2018

Pilotné kolo plánovej Enduro série sa uskutoční 30. septembra 2018 v Brezne. Mapy tratí sa dozvedia účastníci až po registrácii, keďže pretek sa pôjde bez tréningu. „Myslím si, že princíp MTB Endura vychádza z MOTO Endura, kde nie je na trati povolený tréning, aby mali všetci jazdci rovnaké podmienky,“ hovorí usporiadateľ pretekov, Tomáš Vrbovský.

PURE MTB ENDURO RACE BREZNO sa začne večerným prológom, v ktorom pretekári dosiahnu čas, na základe ktorého budú štartovať v nedeľu. „Keďže sa pôjde už za tmy, myslime si, že to bude aj divácky atraktívne a pre pretekárov zaujímavé. Okrem iného tu vidím možnosť stretnutia sa s potenciálnymi organizátormi jednotlivých kôl v budúcej sezóne v ktorej plánujeme 5 samostatných kôl. Týmto by som chcel pozvať záujemcov o zaradenie do Slovenskej Enduro Série, aby sa prišli neformálne pobaviť o formáte a kalendári tohto seriálu,“ dopĺňa Tomáš Vrbovský.

Technická trať preverí pripravenosť jazdcov

Systém pretekov „na oči“ vylučuje zo súťaže veľké skoky a nebezpečné miesta. Trať je však technicky náročná, potrápia rýchle pasáže, ale aj odklopené zatáčky a koreňové traverzy. Pasáže, ktoré si vyžadujú väčšie sústredenie a zvýšenú opatrnosť budú označené žltou výstražnou tabuľou !!!POZOR!!!.

Vecné výhry

Ako tradičné preteky aj tieto podporili partneri podujatia, ktorí venovali darčekové poukážky na nákup tovarov z ich ponuky. Ocenení pretekári taktiež obdržia originálne trofeje vyrobené na toto podujatie. Okrem toho však všetci zabojujú aj o titul Majstra Slovenska v piatich kategóriách.

Budúcnosť súťažného endura

„V najbližších rokoch by sme radi pripravili jednotný súťažný formát a zjednotili spôsob pretekania. Budeme radi ak sa nám podarí pripraviť seriál, ktorý spojí ďalšiu komunitu bikerov. Ľudí, ktorí sa radi stretnú, budú si mať čo povedať a zasúťažia si na tratiach, kde sa počas roka možno nedostanú,“ uzatvára Tomáš.



Veškeré informace o závodě Majstrovstvá Slovenska MTB Enduro najdeš v FB události.

Diskuze

  • anonymní uživatel Oleg 19.9.2018 v 10:21

    Super zpráva pro příští rok. Hlavně ať se to podaří udělat pořádně technický. Steep, turns and stones.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí