Andy v Kanadě - Jina realita

Autor: -andy-, vydáno: 23.7.2005

Konecne je to tu.

Po zdarilem letu z Toronta do Vancouveru, v jehoz prubehu jsem skoro celou dobu skrz mraky nevidel na zem, jsem se ocitnul v mece freeridingu – teda alespon pro me. Na uvod bych vas chtel trochu seznamit s tim, jak to tu vypada, proste zemepis jak na zakladce ;-)

Nad Vancouverem jsou tri kopce (Seymour, Frome a Cypres), ktery jsou protkany trailsama. Bylo mi hned na zacatku prozrazeno od mistnich bikeru, ze kazdej kopec ma svoji charakteristiku.
Respektive, ze trailsy na kazdym z nich jsou si urcitym zpusobem podobny.
 

  1. Seymour – Rekl bych, ze na seznameni je to idealka. Trailsy jsou upravovany a jsou na nich videt ty stovky hodin prace, nad kterou clovek jen zasne. Navic je tu neskutecny mnozstvi lavek po nichz se da ujet ne desitky, ale stovky metru! I pres jejich upravenou podobu se ale najdou mista, kam se clovek radsi nejdriv 2× podiva nez to tam posle.. 

  1. Frome – Od vseho kousek. Koreny a kameny sem tam lavka, technika i rychly casti. Na tomhle kopci se mimo jine nachazi legendarni „Simons gap“ (video North Shore Extreme 6 a 7) u nehoz kdyz jsem stal, nechtel jsem verit, co je to za zbesilost! Jen jsem kroutil hlavou a nezmoh jsem se na souvislou vetu.. Jeste ze uz je to zruseny. 

  1. Cypres – to je divocina. Trailsy nejsou nijak moc upravovany a jejich klesani je neskutecny. Pro predstavu, kdo z vas jezdi CP v DH tak naskladejte nejtechnictejsi mista treba, v Krupce nebo na Bozaku, hned za sebe, nahazejte do toho jeste par volne se povalujicich sutru, zalejte to cely vodou a mate !prumernej! trail na Cypres. Proste tejden na Cypres a vase technika bude razem o nekolik levelu jinde, pokud to ve zdravi prezijete :-) a nad vsema trailsama, ktery zacinaj priblizne v polovine kopce, se jeste, v lyzarskym stredisku, buduje uplne novej bike park, kde jsou zatim hotovy tri hodne rychly easy line (cesticky z jemnyho sterku, sama klopenka, mensi skoky a pohodovy lavky) a snad uz brzo budou hotovy i PRO line, s nekolikametro­vejma dropama a velkou technikou. 


Na Cypres a Seymour se da vyjet autem po siroky asfaltce, takze staci dve auta a muzete bez namahy litat jen z kopce. Na Frome se da dostat lanovkou, ale vetsinou se nahoru jezdi po vlasni ose.

Ze vsech kopcu je pak nadhernej vyhled na Vancouver a ocean a na druhou stranu pak na snehem pokryty vrcholky ledovcu. Vancouver jako mesto je pak paradne prizpusobeny pro jezdeni na kole. Vsude spustu cyklotras a cesticek a i ridici jsou na cyklisty zvykly a berou jako sobe rovny.. Z Vancouveru se potom behem asi hodinky a pul jizdy autem po pobrezi a potom krasnym udolim dostanete do Whistleru.

Tak konec zemepisu. Vic by ste toho stejne necetli a ja si musim taky nechat neco na priste, kdy treba popisu primo nejaky trailsy, ktery jsou znami z videi serie NSX, bike park ve Whistleru a taky jak jsem treba potkal medvedy.. Ano, ano, jasne ze prijdou fotky.. :-)

Tak zatim a keep biking!
 

  • andy-

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Rosťa http://www.biker.unas.cz (x-biker (a) seznam.cz) 23.7.2005 v 10:08

    wow ja chcu takyyyyyyy....

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 23.7.2005 v 10:21

    Bože, proč žiju tady...

  • anonymní uživatel jajaja 23.7.2005 v 10:59

    kdy leti prvni letadlo do kanady?

  • anonymní uživatel kub-a 23.7.2005 v 11:36

    du hodit mašli na nejbližší stromek

  • anonymní uživatel ueeeeee (porno (a) drzak.org) 23.7.2005 v 11:55

    heh

  • anonymní uživatel Hanz 23.7.2005 v 14:11

    Krasa!:(

  • anonymní uživatel Manas 23.7.2005 v 14:38

    emigruju :-)

  • anonymní uživatel cat 23.7.2005 v 20:05

    tak ted nevim jestli koupim novej ram nebo letenku:)

  • anonymní uživatel milhaus 24.7.2005 v 10:12

    chce se mi brečet :)

  • anonymní uživatel Tuner 24.7.2005 v 16:03

    Heaven

  • anonymní uživatel ambry 26.7.2005 v 18:16

    tak 10.zari sme tam jak na koni ;) BTW z toho Simons gap sem mel taky dost dlouhy diveni....

  • anonymní uživatel niki 26.7.2005 v 19:17

    to andy :ahojte... teda to je peh ja sem momentalne asi tak tri hodiny jizdy autem od Toronta v Brockville...na rece Onttario...a do Toronta jedu pristi tyden na 5 dni.. chvili mi trvalo nez sem narazila na naky chalany na kolech ale odmenou mi byla desiva draha v lese...plna sutru, vody, bahna, lavek, dropiku, stromu pres reky a ja newim ceho...neni to jen DH ale taky polovicne uphill, takze raso na to ze tady mam jenom nakyho pujcenyho trecka ...ale s mistnima se da docela rozume bavit, i rekli mi sestavej naky provizorni kolesko...no uzivej si to tama..nikola

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí