Škola jízdy pokračují kurzy trailového ježdění pro pokročilejší

Autor: Keli, vydáno: 24.9.2018

S příchodem nového školního roku začínají i naše jezdecké kurzy. Zatímco dříve jsme se zaměřovali více na začátečníky, tentokrát půjdeme dál. Na podzim budeme cílit na pokročilejší jezdce, zaměříme se především na enduro a trailové ježdění.

Výuka bude probíhat přímo na trailech v blízkosti Brna, takže žádné teoretizování, ale přímo v praxi. Kromě správné techniky jízdy se zaměříme na optimální průjezd trailu a aplikujeme nabité zkušenosti z kurzu základního. Zopakujeme si, jak mít na kole správný postoj a jak správně pracovat s těžištěm. Ukážeme si správné čtení stopy a jak projíždět úseky trailu v závislosti na tom, co poté následuje.

Nevynecháme ani to, jak efektivně brzdit. Kdy, kde a jak brzdit, abychom co nejméně ztráceli rychlost, kterou poté musíme pracně získat. Také si vysvětlíme, jak překonávat nerovnosti, překážky a jak volit správnou rychlost. Některé překážky je lepší přejet, jiné přeskočit a další zase objet.

Počet účastníků je omezen na osm (8) a je určen pro kohokoliv. Jezdci a jezdkyně, které prošli kurzy pro začátečníky budou vhodně připraveni, ostatní by měli mít alespoň minimální povědomí o tom jak projet klopenou či odklopenou zatáčku, jak na kole „pumpovat“ a umět aspoň základ bunny hopu.

Jaké kolo na kurz? Pro školu jízdy trailového ježdění určenou pokročilejší je optimální trailbike či enduro kolo.

Kurzy proběhnou 28. září a 13. října v čase od 9:00 do 12:00 v Brně, kurz povede Filip „Keli“ Švrček a „Děda“ Eda Šešulka. Cena za kurz 400,–/osoba.

Přihlašování:
Termín: pátek 28.9.2018
Termín: sobota 13.10.2018

Diskuze

  • anonymní uživatel Ghostrider 24.9.2018 v 19:20

    Mírně pokročilé ? Tak to děláte sami pro sebe ne ?

  • anonymní uživatel Drtikol 25.9.2018 v 6:39

    Keli jezdí dobře, ale Čert by měl zvážit účast, mně ty testy od někoho koho předjede moje mladá přijdou prostě takový neobjektivní...

  • anonymní uživatel Milan 25.9.2018 v 6:47

    :D :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí