TZ: Norco Rookie Cup Nejdek - propozice

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 5.8.2005

Seriál Norco 4X Rookie Cup pomalu vrcholí a v sobotu 27. srpna bude pokračovat v Nejdku svým předposledním závodem. Tradiční západočeská fourcrossová lokalita známá množstvím diváků a bohatým doprovodným programem slibuje na letošek opět velkou show. Přinášíme vám kompletní informace!

Trať

Nejdecká dráha patří spíše k lehčím, přesto je však technicky rozmanitá a díky malému sklonu terénu fyzicky poměrně náročná. O pořadí se rozhoduje většinou až ve druhé zatáčce, ale předjíždět se často dá i ve třetí velké klopence či na rovince ve spodní části. Trať dostala proti loňsku pouze kosmetický facelift v podobě nového dvojáčku na místě dřívějšího dropu. Povrch je dosti písčitý a ani za silného deště se na něm netvoří bláto. Za normálních okolností je to vykoupeno malou přilnavostí v zatáčkách za sucha, ale na závody je domluveno kropení, takže trať bude v ideálním stavu. V současné době není ještě úplně jisté, zda se dokončí přestavba stávajícího startovacího zařízení, či bude pro závody použita rampa známá z ČP.

Doprovodný program

Hned po skončení závodu se rozjede dirtjump contest, po jehož skončení se během odpoledne vystřídá 7 hip hoperů. Hlavní koncert začne ve 20:00 a letos to za světelné show rozjedou HC skupiny JO-ANN / Praha ( www.jo-ann.org ), 4th Face / Praha ( www.4thface.com ), crossover formace Workshop /Nejdek/KV/Praha ( www.workshop-cz.com ) a ostrovští The Unfucked Ones, kde na kytaru hraje náš rider Radek Stoklasa. Po celý den bude hudbu mixovat DJ Maniac, budete si moci koupit občerstvení ve 2 barech a je téměř jisté, že se před nepříznivým počasím budete moci schovat v party stanu známém z českého poháru (večer se tam budou promítat bike videa). Chybět by neměla ani VIP čajovna ve vojenském stanu. Hudba i občerstvení pojede už v pátek večer.

Kudy se k trati dostat[toto je odkaz :-)]

Datum: sobota 27. 8. 2005

Místo konání: Nejdek, Limnická ulice

Časový harmonogram:

09:00–10:30 Prezentace
09:00–11:00 Trénink pro registrované závodníky
11:15–11:30 Schůzka závodníků, pořadatelů a rozhodčích
12:00–13:30 Kvalifikace
14:00 Start 1. kola závodu
15:30 dirtjump contest
16:00 „HIP HOP in three hours“
20:00 koncert – JO-ANN, Workshop, 4th Face, The Unfucked Ones

Kategorie:

a) Rookie (12–18 let včetně)

b) Open

Startovné:

a) Rookie: 100 Kč

b) Open: 100 Kč

– nevratný poplatek za startovní číslo 25 Kč

Systém závodu:

a) Kategorie Rookie se řídí platným Soutěžním řádem ČSC pro 4X a Propozicemi Norco 4X Rookie Cupu 2005.

b) Kategorie Open se řídí platným Soutěžním řádem ČSC pro 4X. Je použit postupový klíč bez opravných jízd, jsou povoleny nášlapné mechanismy na pedálech.

plakat 4X Nejdek 05

Diskuze

  • anonymní uživatel Radek Broz / etbikez.com 12.8.2005 v 14:41

    Pozor, změna: Kapelu 4th Face nahradí "Spleen?"

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí