Moravsko-Slovenský FiveTen shop.sk cup vstupuje do své desáté sezóny

Autor: Keli, vydáno: 4.2.2019

Pro všechny příznivce sjezdových disciplín přinášíme základní informace k jubilejnímu 10.ročníku MSDH cupu 2019, který se rodil velmi těžce, protože v dnešní době je spousta sjezdových a endurových seriálů a tím pádem je problém najít vhodné termíny.  Vím, že se nezavděčíme všem i přesto, že jsme se snažili co nejvíc koordinovat přípravu závodů s kolegy ze Slovenska, Polska i Čech. 

MSDH cup navíc organizují výhradně členové týmu Specialized/ Grafobal, kteří mají v plánu účast ve Slovenském i Českém poháru a taky starty na vybraných závodech světového a evropského poháru.

Každopádně jsme pro vás připravili výhradně sjezdový seriál, který odstartuje 14.4.2019 v Ja­senské Dolině u obce Belá. Pak se přesuneme do Koutů, kde se 23.6.2019 prověří kvality jezdců na jedné z nejdelších tratí v Česku.  Třetí zastávkou bude na začátku prázdnin slovenský areál Velká Rača a poslední prázdninový víkend zavítáme do polského  střediska Wisla-Stožek.   

Na 22.9.2019 jsme připravili malé překvapení, kterým bude zařazení jedné z nejtěžších slovenských tratí Malino Brdo, kde v průběhu letošního roku možná vznikne nová sjezdová trať, která by měla v našem seriálu závodní premiéru. Tuto lokalitu jsme nevybrali náhodou. Pamětníci si určitě vzpomenou, že právě Malino Brdo bylo součástí prvního ročníku MSDH cupu v sezoně 2010.
Závěr proběhne počátkem října tradičně na Bílé, kde se plánují taky nějaké změny na trati.

Změnu budou ale i v pravidlech. Už jsme avizovali zrušení kategorie HardTail a zavedení kategorie Nadějí do 14 let. 
Bodovat bude prvních 20 jezdců v každé jízdě. Jeden nejhorší výsledek se škrtá. Průběžné výsledky můžete sledovat na www.casomeric.cz .

I pro letošní rok zařazujeme kategorii Enduro, kde můžou startovat jezdci na enduro kolech s jednokorunkovou vidlicí.

Startovné se snažíme udržet ve stejné výši jako v minulých sezonách (800,– Kč nebo 30,– EUR).
Je ale možné, že některých velkých areálech jako je malino Brdo, nebo Kouty, bude startovné malinko větší. Určitě ale nepřesáhneme částku 900,–Kč / 35,–EUR  (startovné včetně lanovky na 2 dny) .
Plánuji zachovat i finanční prémie pro nejlepší jezdce všech kategorií, kde rozdělíme vždy 10–15 % z vybraného  startovného. 

Hlavním partnerem seriálu je i letos FiveTen shop.sk. Další partnery představíme dodatečně, ale věříme, že to budou nadále Monster energy, Meatfly, RealBike, Remerx, Dolekop.com, atd. Pokud by jste se chtěli připojit a podpořit tento seriál, tak budeme jen rádi :) 

Tak doufám, že zůstanete věrni sjezdu a taky MSDH cupu 2019.

Těšíme se na společný start do jubilejní sezony, 
Zdenál a členové týmů Grafobal a Specialized CZ. 

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí