OXYGEN PLANET BIKES DOWNHILL 2005 - report

Autor: Štěpán Vrána, vydáno: 30.8.2005

O víkendu 27– 28.8.2005 se uskutečnil první ročník Oxygen planet bikes ve sjezdu na horských kolech ve Velkých Karlovicích. Sjezdová trať byla postavena v areálu sjezdovky RAZULA.
Akce byla plánována na dva dny v sobotu volnej trénink a v nedělu závod.

Já, Bolek a Pepa jsme jeli v nedělí ráno, cesta byla dobrá jenom občas ,tak zvaná lokální přeháňka,která se postupem času měnila ve vytrvalej déšť. Na místo určení jsme dorazili o půl deváté, rychle jsme se zaregistrovali, vyfasovali čísla a šup potrénovat.
Nahoru jsme se nechali vytáhnout kotvou, bomba zážitek, ještě jsem nebyl nahoře a už jsem byl jako prase, ale co se dá dělat, s Bolkem jsme se vydali naslepo na první usek trati. Bolek vyrazil jako první, já hned za nim. Trať byla dost rozmočená, tak si říkám škoda, že nemám pláště do bláta, ale co se dá dělat, nic protože z naší trojice je neměl nikdo, ani pláštěnku, ale zpátky k trati, ta byla vedená lese, kde to pekelně klouzalo, byla to samá zatáčka drop zatáčka, po prvním lesním useku nás to vykoplo na sjezdovku, kde jsem to“ slidnul“ po zádech a hurá do lesa, tam se to opakovalo jako v prvním useku trati, ale z tim, že tam bylo víc blata, usek byl delší a zase hurá na louku volím stopu ustávám a jsem v malém lesíku, kde je jedna točka a hurá na sjezdovku do odklopené točky na pravou ruku, kde byl vykopanej malej žlábek ten když se netrefil tak to bylo hodně husté a směle na drop z transferovým dopadem, paráda neustál jsem to, no nic valím po sjezdovce dolů dál přes malej lesík na drop ustávám a hned do serpentiny první na levou ruku aj. toto uchcalo šup na druhou stranu a rychle se rozjet na přes cesťák a potom už jenom do cíle kde to klouzalo tak, že se brzdilo až v kamení.
Byl to sado závod, o pády nebylo nouze, počasí udělalo z trati jeden velkej potok. To se taky odrazilo i na tom, že do závodu nenastoupili všichni jezdci. Majkl Maroši ukázal, že to na blátě fakt umí a stihnul rozblácenou trať pokořit v čase 1:50. Pořadatelé se snažili udělat závody atraktivní i pro diváky, kteří měli možnost vyhrát věcné ceny. Soutěž spočívala v tom, kdo vyjede na kole značky Specialized nejvýš do kopce, první cenu si odnesl jezdec (nebudu jmenovat který), není žádny amatér za řidítky sjezdového kola, ta to akce se odehrála po prvním kole a znovu se odehrála po druhém odjetém kole, ale s tím rozdílem, že to bylo v rozježděné části cíle, tak že soutěžící si okusili bláto, které bylo všudy přítomné po trati.
Kdyby bylo krásné počasí tak by to byl krásnej napínavej závod v pěkné krajině Beskyd, takhle to byl souboj závodníku s tratí .Ceny pro závodníky byli velmi hodnotné od hlavního sponzora.

Umístění v jednotlivých kategorie:
Hardtail:
1.Musil Tomáš
2.Duháň Staňa
3.Končák Jiří

Hobby
1.Zavadil Lubin
2.Kantorek Petr
3.Wojnar Radek

Junior
1.Kotrla Patrik
2.Paprstka Radim
3.Svak Jiří

Ženy
1.Šišková Katarína
2.Korčeková Barbora

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel hanz_zlín_2 (koky777 (a) seznam.cz) 30.8.2005 v 16:34

    takže jste si to pěkně užili ne?...chtěl jsem tam jet na čumendu(mam to kousek), ale nějak se mi v tom dešti nechtělo courat podél trati

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí