Novinka na trhu: Nový těsnící tmel milKit

Autor: Róbert Gejdoš, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 28.5.2019

Po úspěšném uvedení systému inovativních bezdušových ventilků milKit a lehké přenosné tlakové hlavy Booster, švýcarský zlepšovatele ze společnosti Sport Components Ltd uvádějí na trh jejich nové mléko – těsnící bezdušový tmel. A opět nastavují laťku hodně vysoko.

Nový tmel splňuje všechna kritéria, které jsou kladená na současné tmely (i když ne vždy jsou u ostatních produktů samozřejmostí) a neobsahuje žádný amoniak nebo jiné agresivní přísady. Proto je šetrný k životnímu prostředí, nealergenní a nezpůsobuje korozi ráfků a plášťů.

Jednou z hlavních výhod nového tmelu je, že stále zůstává homogenní tekutinou. Láhev s tmelem proto nemusí být promíchaná před použitím. Navíc, mikrovlákna, která jsou důležitá pro zacelování velkých děr, jsou pořád rovnoměrně rozmíchána v tmelu a nezůstávají na spodu láhve nebo pláště. To znamená, že tmel má výrazně lepší účinek a dokáže zacelit trhliny v plášti až do délky 6mm. V plášti se tmel nerozkládá na gumové části a tekutý zbytek, jak je to běžně známo u mnohých produktů, ale vysychá rovnoměrně a pomalu a zůstává funkční delší dobu než srovnatelné produkty.

Těsnící efekt mikrovláken také skvěle funguje pod vysokým tlakem, takže tmel je ideální i pro použití s čím dále populárnějšími silničními a gravel bezdušovými plášti.

Pro dosažení kompletního pokrytí vnitřku pláště tmelem, dokonce i na bočnicích, tmel milKit lépe přilne k plášti než řídké latexové produkty. Tmel umožnuje také použití s CO2 bombičkami a ředění s vodou, takže může být snadno kdykoliv vymytý. Teplotní rozsah použití je –20 až +50°C, což dělá tmel milKit ideálním i pro nejextrémnější výjezdy a expedice.

Nový tmel už je úspěšně využívaný několika profesionální MTB týmy ve světovém poháru. Od začátku května 2019 je tmel dostupný i zákazníkům ve čtyřech různých praktických baleních.

Pius Kobler, spoluzakladatel Sport Components Ltd a produktový manažer, s radostí oznamuje uvedení nového těsnícího tmelu: „Věděli jsme, že vývoj našeho bezdušového tmelu se ubírá správným směrem, protože jsme znali slabé stránky předchozích produktů z vlastní zkušenosti. Teď jsme skutečně nadšení, že můžeme přinést náš vlastní bezdušový tmel a ještě více zjednodušit životy našich (bezdušových) zákazníků. Tubeless made easy!“.

Přehled výhod nového bezdušového těsnícího tmelu milKit

  • Syntetický latex: Bez amoniaku, odporného zápachu a nezpůsobuje poškození ráfků a plášťů. Nealergenní, není nebezpečný.
  • Zůstává tekutý – není potřeba promíchávat.
  • Vysychá rovnoměrně a netvoří gumové hroudy uvnitř pláště.
  • Vydrží déle než jiné tmely.
  • Pokrývá vnitřek pláště včetně bočnic lépe než jiné tmely.
  • Zacelí díry a trhliny v délce až 6mm.
  • Kompatibilní s CO2.
  • Pracovní teploty mezi –20 až +50°C.
  • Technologie mikrovlákna: lepší schopnosti zacelení propíchnutí pláště – dokonce i pod vysokým tlakem v silničních bezdušových pláštích.

Bezdušový tmel milKit je dostupný v následujících baleních

  • Bezdušový těsnící tmel milKit 60ml – 177 Kč / 6,95 Euro
  • Bezdušový těsnící tmel milKit 250ml – 381 Kč / 14,95 Euro
  • Bezdušový těsnící tmel milKit 500ml – 548 Kč / 21,50 Euro
  • Bezdušový těsnící tmel milKit 1000ml – 866 Kč / 33,95 Euro

Ostatní produkty milKit

  • milKit Compact, systém ventilků a stříkačky pro doplnění tmelu – ve čtyřech variantech délky ventilků (35mm, 45mm, 55mm, 75mm): 1 426 Kč / 55,95 Euro – 1 529 Kč / 59,95 Euro
  • milKit sada bezdušových ventilků (35mm, 45mm, 55mm, 75mm): 764 Kč / 29,95 Euro – 891 Kč / 34,95 Euro
  • milKit tubeless Booster 0.6L a 1.0L: 1 223 Kč / 47,95 Euro – 1 274 Kč / 49.95 Euro

Bezdušový tmel milKit je dostupný u prodejců cyklistického vybavení. Bližší informace naleznete na stránkách http://www.cyklozitny.cz/milkit/

Diskuze

  • profilová fotka Miros Pikos 28.5.2019 v 14:27

    Zase další revoluce :) Naposledy velký humbuk okolo Finishline a ve finále celkem provar. Rozhodně ne splnění avizovaných slibů. Přitom dobře poslouží třeba Caffelatex, který stojí polovinu a funguje výborně. Jeho jediným neduhem je, že ucpe ventilek. Ale i to se dá řešit a kolo nakonec upustíš na požadovaný tlak. No a když ucpe ventilek i bez jádra, tak by si patrně měl poradit i s dírou.

  • anonymní uživatel Adam (adam.chripak (a) seznam.cz) 28.5.2019 v 16:17

    Největší plus vidím že je mléko vodou ředitelné a půjdou přebytky jednoduše umýt . Jestli je to tak jak píšou :)

  • anonymní uživatel hh 29.5.2019 v 11:30

    Finish line nebo tmel seal.it od whyte je to stejny a funguje to skvele! Caffe apodobne latexove svinstva uz nikdy

  • anonymní uživatel Ondrejst 30.5.2019 v 22:38

    Finish line - u mna sklamenie, vytvoril sa taký gel a dierku mal v paži :(
    Včera šiel preč....
    Snáď bude mať toto lepší úspech.

  • anonymní uživatel Yagi 31.5.2019 v 13:37

    Za mne Finish Line také zklamaní. Pokud vám plášť doře sedí v ráfku je vše OK. Malou netěsnost na druhém kole mi ale nebyl schopen zalepit. Nechci vidět jak se bude chovat při defektu. S klasickým mlíkem a dírou cca 3 mm jsem nouzově dojel (bez knotu). S finishem si to nedovedu predstavit a modlím se abych na předním kole, kde je, defekt neměl ;)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí