Report: Mládí vpřed 2019 v Bikeparku Kareš

Autor: Pepa Kašík / Zevl team, kategorie: Report, vydáno: 12.6.2019

Mládí vpřed? Co to bylo za akci? Víkendová akce v Bikeparku Kareš, kde táta tahal za jedno lano se svým synátorem nebo dcerkou. Jednalo se o akci věnovanou dětem a mladým nadějím downhillu a freeridu, jakožto oslava dne dětí. Pro rodinky jsme si připravili spoustu závodů a srandy. Ostatně jak se dočteš v tomhle článku a zkoukneš ve videu.

Sobota byla určená k tréninku. Tatík měl v kategorii Rodina na výběr ze tří tratí sjezdu. Prostě mohl jet cokoliv z toho, na čem závodili děcka. Většina takticky volila nejrychlejší trať Downhill, takže bylo co najíždět.
Ještě vysvětlit, co je to kategorie Rodina. Tatík zajel nějakej čas a k němu se přičetl čas sjezdu jeho prcka ze závodu young guns. Takže v zájmu obou bylo zajet co nejrychlejší čas. Proto tatík ladil, špelil a taktizoval se svým mladším já, aby si v téhle kategorii oba sáhli na bednu! Výsledkem byla fantastická spolupráce, stmelení rodinnýho pouta a zkrátka bezvadně strávenej čas.

Jakmile se dotočilo lano vleku, repráky a zrak přihlížejících se natočil směr poslední jump na Zevl line. Tady se sešlo 8 statečných young guns. Cílem nebylo závodit, ale počilovat pěkně po ježdění s bandou na skoku, nahecovat triky a užít si západ slunce.
Plán vyšel na jedna s hvězdičkou. Ta atmosféra, neskutečný. Kluci pomáhali holkám, holky hecovali kluky, radili si, vláčkovali. Bomba.
9letá holka sázela onehandy a zkroucený řidla, 12ti letí borci nohandy, 360, whipy. Dost dobrý!

Rozdělali jsme táborák, udělali diskošou, najedli, napili, vyčůrali, pomodlili a šli spát.

V neděli, ještě před odpoledním spinkáním, jsme odpálili sprint batolat na odrážedlech. 50m dlouhá rovinka na dojezdu Horských minikár byla jejich závodní tratí. Tříletí špunti do toho šli loket na loket. Nejrychlejším byl Adámek, druhá doběhla Eliška (Zevl Team!!), bronzový skončil Oliver, bramboru brala Elsa (Zevl Team!!) a na pátém místě docupitala Zuza.

V poledne si to rozdali děcka 6–10 na trati Family friendly. Umět dropovat, pumpovat, projíždět klopny v kudle a dobře číst stopu, to všechno byl klíč k úspěchu na této trati.
Tahle family není zas taková family, jak ji znáte z jiných bikeparků. Stejně jako další tratě v Bikeparku #Kares, je i tato intenzivní a ve větší rychlosti technicky náročnější.
V brutální kudle jí s náskokem 10s zaletěl polský rajdr Michal Panek. Ten kluk měl techniku a styl a čistou jízdou si právem zasloužil první místo. Stříbrná dojela Adéla Kašíková (Zevl team) a trojku brala Áňa Matějčková (Zevl team).

Kategorie puberťáků 11–15 jela místní Hrabanku. Na jaře jsme tuhle trať kompletně překopali, oklopénkovali a naladili do většího flow. Pokud narazíš na kořenoviště, můžeš ho v kudle přeskočit. V závodním tempu je tahle trať asi jen o 10s pomalejší než místní Downhill, který je mnohem více napřímený z kopce. Zlato bral s náskokem 3s polský jezdec Kasper Matuszczak (Shred), stříbro Maciek Witkowski (Flow cyclist) a bronz skoromajitel bikeparku, Mates Kareš (Zevl Team).

No a zbývající skoro dospěláci 16 ? 18 drásali Downhill Kareš. S náskokem 6s si zlato vydřel Michal Iwankow (Flow cyclist), který byl zároveň jednoznačným vítězem sobotního Best trick contestu. Kluk, na kterým šlo vidět, jak ho ježdění baví a těžce si jde za svým cílem. Gratulace!

Děcka šli fandit k trati, fotři nandali chrániče a vezli se na start poslední kategorie Rodina. Na startu šla dokonce cítit i menší nervozita a napětí, ale jakmile si to šviháš mezi páskama, je to vono! Když to zkrátím, nejrychlejším fotr jsem byl já :) Ale i tak nám s Adélkou o fous utekla bedna, po součtu našich časů jsme skončili na 4. místě. Třetí byla rodinka Svobodovic (Favorit Brno), druhá family Matuszczak a první family Witkowski.

Děkujeme všem závodníkům a návštěvníkům. Velice děkujeme sponzorům Supshop.cz a Obec Loučná nad Desnou za finanční a materiální dary. Také dolekop.com za mediální podporu. Prvního ročníku akce se zůčastnilo přes 30 závodníků. Věříme, že další ročníky přinesou více závodníků a větší konkurenci v daných kategoriích. Již nyní můžete sledovat tuto událost a nenechat si ujít příští ročník.

Diskuze

  • anonymní uživatel Jan 12.6.2019 v 18:52

    Boží, jen tak dál.....super!

  • anonymní uživatel pps 12.6.2019 v 20:18

    Články tohoto typu mi vždycky zlepší náladu, je příjemný si přečíst, jak se někdo věnuje prckům takovým způsobem.

  • anonymní uživatel Tomáš 13.6.2019 v 9:39

    Tohle taky kvituju, než podobný stokyčlánky a nepovedený reporty...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí