reklama

TRAILDURO série 2019 odstartuje na Lučině u Tvarožné Lhoty

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 19.6.2019

Karpatsko-Valašská TRAILDURO série 2019 odstartuje na Lučině u Tvarožné Lhoty!

Náš tým letos organizuje především sjezdové závody, ale členové pravidelně trénují a závodí i na enduro kolech a v minulých letech jsme organizovali závody v rekreační oblasti Lučina u Tvarožné Lhoty na okraji Bílých Karpat.
Proto vznikla myšlenka uspořádat pohodový seriál pro vyznavače enduro a trailového jezdění v Moravsko-valašských lokalitách.

Letos by se jednalo o dva závody. První 30.6.2019 v lo­kalitě přehrady Lučina a druhý v závěru sezony (září-říjen) ve středisku Velké Karlovice – Kyčerka.

Naším cílem nebude konkurovat masovým akcím typu Blindura, ale připravit pohodový víkend nejen pro hobby jezdce, ale i rodiny s dětmi na tratích střední obtížnosti.

Dbát chceme i na kvalitní sportovní zázemí a vysokou pořadatelskou úroveň a tak právě na Lučině bude v ČR premiéra bezkontaktní časomíry, které se používá při závodech EWS.

Podrobnosti k závodům budeme postupně zveřejňovat, ale již teď můžu prozradit, že hned po ukončení školního roku se uvidíme na Lučině, kde v sobotu večer uspořádáme nejen pro děti vložený závod v pumptracku a posezení u táboráku, opékáním špekáčků a koupáním v místní přehrad.
V neděli se pak vydáme na trať, která má přibližně 23 km a na ní bude kombinace známých singltrailů a jedné nové trati. To vše podle enduro pravidel. Pro nejlepší nachystáme hodnotné ceny a finanční prémie.

Tradicí je taky, že každá RZ má svého partnera. Takže vítěz 1 RZ Zmiják získá dárkový balíček od sklárny Vetropack Kyjov. Na 2RZ Lipinka se může nejrychlejší jezdec těšit na Hobžovy strážnické brambůrky a pochoutku od Kudlovských uzenin. RZ 3 – Pacholek bude ve znamení dobrého vínečka od firmy Vitis pana Baňaře. Závěrečná nová RZ 4 Zmiják II bude opět zajímavá z poloviny v nevyjeté hrabance a partnerem je Monster energy.

Tak snad se na Lučině i na Kyčerce potkáme :)

Za organizační tým Zdeněk Florián, Roman Kalabus a Petr Miško.

Infobox

Termín: 30.6.2019
Lokalita: přehrada Lučina u Tvarožné Lhoty
Info: FB stránka Trailduro, FB událost
Online registrace: sportsoft.cz

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí