Propozice k Mistrovství České republiky ve fourcrossu

Autor: Keli, vydáno: 7.9.2019

Příští víkend se v Přerově pojede Mistrovství České republiky ve fourcrossu. Pokud chceš jet a #tochcesjet, tak tady jsou nezbytné informace od Standy Michala, který má akci pod palcem.

Datum a místo konání:
15.9.2019, Přerov – Žernavá (nedaleko bývalého vápencového lomu)
GPS: 49.4776228N, 17.4238486E

Kategorie:
Kadet – děti do věku 15ti let
Junior – dorost do věku 18ti let
Ženy – ženy a dívky 15+
Muži – muži 19+
Masters – muži 30+
Věkem se rozumí dosažený věk v den závodu.

Trať: délka 320 m, převýšení cca 20 m, automatické elektronicky řízené startovací zařízení s mezinárodními povely, časomíra s fotobuňkou. Trať je upravena tak, aby byla sjízdná pro všechny kategorie. Dřevěné překážky je možno objet.

Systém závodu: Závod se jede tzv. „národním systémem“.
Fourcross (zkráceně 4X) je závodem čtyř jezdců na horských kolech na trati vybudované na svahu a tvořené umělými a přírodními překážkami. Start je položen výše než cíl. 4X se jezdí vyřazovacím způsobem, jezdci jsou nasazováni do pavouka na základě výsledků z kvalifikace. Každý závodník jede sám kvalifikaci na čas. Po sestavení pavouka se první kolo jede na 3 rozjížďky, poté dva nejúspěšnější postupují dále (1/4, ? finále…atd.). Dále se pokračuje vyřazovacím způsobem K.O. ? vždy první dva v cíli postupují dále. O výsledku rozjížděk i postupových jízd rozhoduje pořadí v cíli.

Povinná výbava: kolo v dobrém technickém stavu, helma (dop. integrální), kalhoty (kraťasy), rukavice, triko/dres (dop. dlouhý rukáv), doporučeny chrániče kolen, loktů a páteře.

Harmonogram závodu:
9:30 – 11:30 trénink všech kategorií,
9:30 – 11:30 prezentace
11:45 rozprava se závodníky – povinná pro všechny jezdce (doprovody)
12:00 kvalifikace
13:30 závod
vyhlášení výsledků (max. 30 min. po dojetí závodu)

Startovné: 300,– (startovní číslo v ceně)

Ředitel závodu: Bc. Jan Berka

Hlavní rozhodčí: Stanislav Axmann

Další ustanovení:
V sobotu 14.9. v době 11:00 – 14:00 je na trati možno trénovat bez pořadatelského zajištění (zdravotní služba bude připravena na zavolání) a je rovněž možno se zúčastnit závodu na 4X trati bez šlapání na čas od 14:30.
Každý závodník startuje v závodě na vlastní nebezpečí. Každý závodník obdrží startovní tabulku s číslem nebo již tabulku vlastní z jiného letošního závodu dual nebo 4× cupu. Závodu se smí zúčastnit pouze jezdci vlastnící licenci UCI (ČSC), bez licence je možné závod absolvovat, avšak bez nároku na vyhodnocení v rámci MČR. Pro vyhlášení MISTRA ČR v dané kategorii, je nutností účast minimálně 6ti jezdců!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí