MojeKolo

Neskutečně inovativní! HERO8 BLACK, modulární příslušenství a kameru Max

Autor: GoHD.cz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 2.10.2019

„Uplynulo 15 let od uvedení první kamery GoPro na trh. Už od začátku jsme se snažili umožnit lidem podělit se o své koníčky – ať už je pohání adrenalin, nebo umění,“ uvádí zakladatel a generální ředitel společnosti GoPro Nick Woodman. „Kamery HERO8 Black a Max a modulární příslušenství nově definují to, co je možné s kamerou dělat.“

Kamera HERO8 Black

Kamera HERO8 Black vychází ze svého úspěšného předchůdce a nabízí bezkonkurenčně nejlepší výkon z celé řady HERO. Stabilizace videa HyperSmooth 2.0 přináší dramatické zlepšení stabilizace v příčné ose a podporuje nyní všechny snímkové frekvence a rozlišení. Funkce TimeWarp 2.0 se dokáže automaticky přizpůsobovat vaší rychlosti a klepnutím ji můžete zpomalit na reálný čas. Přepracovaná funkce SuperPhoto zajistí akční fotografie HDR bez nepříjemných artefaktů a zcela nová funkce LiveBurst dokáže zachytit 1,5sekundový záběr s rozlišením 12 MP (4K 4:3) před a po stisknutí spouště závěrky. A pokud potřebujete k dokonalému zprostředkování zážitku také zvuk, nový dopředu nasměrovaný mikrofon kamery HERO8 Black s redukcí hluku větru a dokonalejším vysoce kvalitním záznamem zvuku se o to postará.

Kromě toho jsou tu nové digitální objektivy, které vám pomohou záběr vždy zkomponovat jako profesionálovi díky čtyřem dostupným možnostem – od SuperView patentovaného společností GoPro až po lineární s nulovým zkreslením. Přizpůsobitelné předvolby umožňují rychlý přístup k nastavením pro jakoukoli činnost. Všechny tyto funkce jsou uloženy do designu s jednoduchými tvary a bezrámečkovou konstrukcí, opatřené skládacími nožičkami.

Kameru HERO8 Black ve spojení s novým ekosystémem modulárního příslušenství GoPro můžete použít také jako výkonný záznamový prostředek pro vlogování či produkční stroj. Modulární příslušenství umožňuje rozšiřovat schopnosti kamery HERO8 Black podle potřeby, aniž by se přitom ztratila kompaktnost a robustnost konstrukce kamer řady HERO.

Modulární multimediální příslušenství:

Toto příslušenství zahrnuje směrový mikrofon pro záznam zvuku a dvojí sáňky bez kontaktů pro další příslušenství, doplněné o porty USB-C, HDMI a adaptér pro externí mikrofon 3,5 mm.

Modulární displej: Toto příslušenství je sklopný 1,9palcový displej, který může směrovat dopředu nebo dozadu. Nasazuje se na horní část modulárního multimediálního příslušenství. Má perfektní rozměry pro komponování záběrů při vlogování a lze ho sklopit nebo vyklopit, když ho zrovna nepoužíváte.

Modulární svítidlo: Toto příslušenství je nejvšestrannější světlo na světě, vodotěsné do 10 metrů, které lze nosit na těle nebo upevnit jinam. Modulární svítidlo projasní každou scénu. Dá se nasadit na modulární multimediální příslušenství nebo upevnit k držáku GoPro a dodává se jako komplet s difuzérem pro změkčení světla při filmování kamerou HERO8 Black.

Kamera GoPro Max

A konečně je tu kamera GoPro Max – natolik všestranná, že zastoupí tři kamery současně. Kamera Max, vodotěsná do 5 metrů, se dá použít jako kamera HERO s jedním objektivem a dokonalou stabilizací, kamera pro 360stupňové záběry se dvěma objektivy nebo jako kamera pro dokonalé vlogování – vše v jednom. A Max znamená, že umí všechny tyto funkce zastat na Maximum. Funkce Max HyperSmooth s neochvějnou stabilizací nové generace a vyrovnáváním horizontu v kameře zcela eliminuje potřebu gimbalu. Funkce Max TimeWarp, se kterou dokážete podle svých potřeb ohýbat čas a prostor, nabízí výrazně lepší výkon než tradiční TimeWarp. Max SuperView zajistí to nejširší a nejpůsobivější zorné pole, jaké kdy u kamery GoPro bylo k dispozici.

Při stříhání 360stupňových záběrů mají nyní uživatelé kamery Max v aplikaci GoPro k dispozici novou funkci Reframe založenou na klíčových snímcích. Lze tak snadno „přetvořit“ 360stupňové záběry na tradiční video s naprosto plynulým švenkováním a přechody. Funkce Reframe se výkonem vyrovná střihovým programům pro 360stupňový materiál na stolních počítačích, současně ale nabízí praktičnost a použitelnost aplikace GoPro.

A pokud jde o vlogování, představuje kamera Max ucelené řešení díky neochvějné stabilizaci videa, čtyřem digitálním objektivům pro ideální vzhled, dopředu směřující dotykovou obrazovkou pro snadné komponování záběrů a šesti mikrofonům, které svými parametry snesou srovnání se směrovým mikrofonem. Když k tomu přidáte 270° fotky PowerPano které pořídíte jediným klepnutím, spojování 360stupňového videa a fotografií přímo v kameře a praktickou funkci Reframe, GoPro Max skutečně nemá mezi kamerami na celém světě konkurenci.

Celosvětová dostupnost

Kameru HERO8 si můžete ihned předobjednat u vybraných českých a slovenských prodejců. Dodávky budou zahájeny 25. října.
Kameru Max si můžete ihned předobjednat u vybraných českých a slovenských prodejců. Dodávky budou zahájeny 25. října.

Aktualizovaná aplikace GoPro

Pro případ, že byste o tom ještě neslyšeli: všechny výhody aplikace Quik jsou nyní součástí aplikace GoPro. To ale není všechno. Aplikace GoPro podporuje jak úpravu obsahu z kamery GoPro, tak i z telefonu, umožňuje aplikaci filtrů při úpravě jednoho videoklipu stejně jako při úpravě videoklipů vytvořených z několika videí a dokáže uskutečnit živý přenos v plném rozlišení 1080p na kamerách HERO8 Black i Max.

Aplikace má funkci automaticky vytvářených úprav videí, která nabízí čtyři nová témata inspirovaná kultovními úpravami GoPro vytvořená týmem společnosti. Vyberte si mezi tématy Adrenaline Seeker, Adventure Travel, Cinematic a Memory Curator a sdílejte videa přímo na sociální sítě, nebo si je uložte v aplikaci jako upravitelný návrh, ke kterému se později vrátíte.

Soutěž Million Dollar Challenge je zpět

Již druhý rok za sebou společnost GoPro vyzývá uživatele, aby se předvedli a vytvořili video z nejzajímavějších videoklipů do soutěže Million Dollar Challenge. Pravidla jsou jednoduchá: Pomocí kamer HERO8 Black nebo Max zachyťte video ve formátu raw a nahrajte je na web gopro.com/milli­ondollarchallen­ge. Nejlepší videa se stanou součástí filmu a jejich autoři si rovným dílem rozdělí částku 1 000 000 USD.

Více informací o soutěži Million Dollar Challenge naleznete zde.

Klíčové funkce kamery HERO8 Black:

Střídmý design – Díky uchycení bez rámečku s integrovanými skládacími prvky se hodí do kapsy ještě lépe a je o 14 % lehčí. Design bez rámečku také umožňuje rychlejší výměnu baterií a SD karet. Objektivy jsou navíc dvakrát odolnější proti nárazu.
Modulární příslušenství kamery HERO8 Black – Vloggeři a profesionální i začínající filmaři teď mají možnosti, o jakých se jim doposud ani nezdálo. Mohou totiž s kamerou HERO8 Black využít rychlé připojení příslušenství, jako jsou blesky, mikrofony, LCD obrazovky a další.
Funkce HyperSmooth 2.0 – Celkové vylepšení stabilizace a výrazně vylepšená stabilizace při náhlých pohybech. Funkce HyperSmooth 2.0 má také nový režim Boost, který v případě potřeby přepíná stabilizaci do zesíleného režimu. Funkce HyperSmooth 2.0 lze také použít při každém rozlišení a snímkové frekvenci a nabízí možnost vyrovnávání horizontu v aplikaci.
Funkce TimeWarp 2.0 – Automaticky nastavuje rychlost na základě vyhodnocení pohybu, scény a osvětlení. Klepnutím můžete rychlost záznamu snížit na rychlost v reálném čase a poté klepnutím opět zvýšit.
Digitální objektivy – Vybírejte mezi možnostmi Narrow (Úzký), Linear (Lineární), Wide (Široký) a SuperView.
Předvolby záběrů – Přizpůsobte si až deset předvoleb nebo použijte předem nahrané předvolby videí jako Standard (Standardní), Activity (Aktivity), Cinematic (Filmové) a Slo-Mo (Zpomalení pohybu), které umožňují rychlý přístup k nastavení.
Zkratky na obrazovce – Přizpůsobte si obrazovku pomocí zkratek, které používáte nejvíc.
Funkce LiveBurst – Zaznamenejte okamžiky 1,5 sekundy před a po svém záběru a vyberte si nejlepší fotku s rozlišením 12 MP z těch nejlepších snímků celé sekvence; nebo sdílejte úžasné video v rozlišení 4K 4:3.
Funkce SuperPhoto s dokonalejším HDR – Zachyťte naprosto úchvatné fotky s rozlišením 12 MP a vylepšenou funkcí HDR – v pohybu nebo staticky – s redukcí rozmazání a dokonalými detaily i v oblastech s horším osvětlením.
Video v profesionální kvalitě 4K60 + 1080p240 – Fantastické rozlišení videa s možností datového toku ve studiové kvalitě až 100 MB za sekundu a 8× zpomalený pohyb s mimořádně vysokou snímkovou frekvencí videa 1080p240.
Formát RAW ve všech režimech fotografování – Režim RAW umožňuje nejvíce flexibility a je nyní dostupný u časosběrných fotografií a sekvencí fotek.
Noční časosběrné video – Natáčejte úžasná noční časosběrná videa v rozlišení 4K, 2,7K 4:3, 1440p nebo 1080p, zpracovávaná přímo v kameře.
Živé streamování v rozlišení 1080p – Získejte stabilizaci HyperSmooth při vysílání prostřednictvím aplikace GoPro a ukládejte záběry na SD kartu, abyste je mohli později zkontrolovat.
Ovládání hlasem – Umožňuje ovládání bez použití rukou pomocí 14 hlasových příkazů v 15 jazycích a dialektech. Řekněte třeba „GoPro, take a photo.“
Pokročilá redukce hluku větru – Vychutnejte si jasnější a čistší kvalitu zvuku díky novému přednímu mikrofonu a vylepšenému algoritmu, které aktivně filtrují hluk větru.
Robustnost a vodotěsnost – Vodotěsnost bez pouzdra do hloubky 10 m.
Podpora GPS – Záznam rychlosti, vzdálenosti a výšky, který lze následně v aplikaci GoPro zvýraznit přidáním štítků do videí.
Nahrávání do telefonu – Vaše fotografie a videa se automaticky přesouvají při připojení k aplikaci GoPro, takže můžete sdílet odkudkoli.

Klíčové funkce kamery Max:

Integrované skládací upevňovací prvky.
HERO + režimy záznamu 360° – Přepínejte mezi klasickými videi a fotografiemi ve stylu HERO nebo atraktivními 360° záběry.
Max HyperSmooth – Kamera Max nabízí neochvějnou stabilizaci, protože využívá 180° záznam jako nejdokonalejší mezipaměť.
Vyrovnávání horizontu v kameře – V režimech HERO vám revoluční vyrovnávání horizontu umožňuje dokonale plynulý filmový vzhled.
Funkce Max TimeWarp – Přizpůsobení rychlosti v režimech 360 a HERO. V režimu HERO funkce TimeWarp automaticky nastavuje rychlost na základě vyhodnocení pohybu, scény a osvětlení a zpomaluje rychlost záznamu na rychlost v reálném čase jen jedním klepnutím.
Digitální objektivy – Čtyři digitální objektivy usnadňují výběr zorného pole. Patří mezi ně také působivý objektiv Max SuperView.
Objektiv Max SuperView – Naše nejširší, nejpůsobivější zorné pole, kterého lze dosáhnout pomocí digitálních objektivů.
Režim PowerPano – Panorama bez švenkování. Úžasné 270° panoramatické záběry bez zkreslení, aniž by bylo nutné hlídat si polohu horizontu. Skvěle se hodí k zaznamenávání akcí a působivých selfie.
Špičková kvalita obrazu – Videa v režimu HERO v rozlišení 5,6K30 360, 1440p60 a 1080p60, fotografie HERO v rozlišení 5,5 MP a fotografie PowerPano v rozlišení 6,2 MP.
Prémiový záznam v horizontu 360° + stereo zvuk – Šest mikrofonů zachycuje realistický zvuk v rozsahu 360° a poskytuje vůbec nejlepší stereofonní zvuk mezi produkty GoPro.
Směrové nahrávání zvuku – Směrové nahrávání zvuku v režimu HERO umožňuje dát prioritu zvuku na kterékoli straně kamery bez ohledu na to, jaký objektiv používáte. Skvěle se hodí ke vlogování.
Spojování v kameře – Přesunování a úprava vašeho 360° záběru v aplikaci GoPro.
Funkce Reframe + aplikace GoPro – Použijte nový pracovní postup založený na klíčových snímcích přímo v aplikaci a změňte záběr u 360° záznamu na klasická videa a fotografie, které můžete přehrávat, upravovat či sdílet.
Živé streamování v rozlišení 1080p – Pořizujte a sdílejte záběry v režimu HERO, zatímco používáte stabilizaci HyperSmooth.
Robustnost a vodotěsnost – Vodotěsnost bez pouzdra do hloubky 5 m.
Ovládání hlasem – 13 příkazů v 15 jazycích a dialektech.
Podpora GPS – GPS zaznamenává vaši polohu, nadmořskou výšku i rychlost. Přidává k vašemu videu v aplikaci GoPro výkonnostní štítky GPS.
Vyhodnocení scény – V režimu HERO kamera Max rozpozná, zda se nacházíte na sněhu, na pláži, pod vodou a podobně.
Automatické zálohování do cloudu se službou GoPro PLUS – Automaticky nahrávejte fotografie a videa ze své kamery Max do cloudu.

Další informace o řadách kamer GoPro pro rok 2019 naleznete zde. Vyberte si svou kameru HERO8 Black, Max nebo modulární multimediální příslušenství na webu gohd.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí