Pozvánka: Slavnostní otevření Pumptrack Nupaky - první Velosolutions pumptrack u nás

Autor: Michal Maroši, vydáno: 31.10.2019

Dne 2. listopadu v sobotu ve 14,30 hodin bude slavnostně otevřen Nupacký pumptrack u autobusové zastávky U školky. Během slavnostního otevření se vám předvedou profesionální jezdci při ukázkových jízdách v čele se stavitelem trati Michalem Marošim, který patří mezi nejlepší světové jezdce, pro které není problém sjet na kole skoro žádný terén. Jeho umění na kole mu vyneslo i zlatou medaili na Mistrovství Evropy a zlato na světovém poháru.

Na otevření pumptracku si rozhodně vezměte svá kola (nejlépe horská,) protože přítomní závodníci vám rádi a ochotně vysvětlí techniku jízdy na této unikátní asfaltové dráze, na které nemusíte vůbec šlapat, abyste si udrželi, nebo i zvyšovali, rychlost, kterou vám dodá „pumpování“ na vlnách a odstředivá síla v klopených zatáčkách. Dráha není určena pouze pro kola, ale lze ji objíždět i na koloběžce, inline bruslích nebo skateboardu. Delší a náročnější část dráhy měří 84 metrů a kratší, nenáročná, pro menší děti, 4O metrů. Dráhy jsou samozřejmě propojené a lze mezi nimi přejíždět. Jízda na pumptrackové dráze je ve světě velmi populární a využívají je všechny věkové kategorie. Dráha v Nupakách je velmi bezpečná, neboť jezdec není nikdy schopen dosáhnout vyšší rychlost než kterou mu dovoluje jeho technická dovednost. A především, tyto technické dovednosti získané na pumtracku cyklista využije i v běžném terénu.

Během slavnostního otevření bude k dispozici občerstvení a technické zázemí v rámci firmy Bikestrike sídlící v Dobřejovicích. Pumptrackovou dráhu v Nupakách postavil Michal Maroši, který zastupuje jednu z nejlepších firem na světě, která tyto dráhy projektuje, švýcarskou Velosolutions. Ta má na svědomí již stovky podobných staveb. Stavebně se podílela technika a specialisti německé firmy Schneestern, se kterou Velosolutions spolupracuje. Schneestern je zajímavá například tím, že každou zimu staví po celé Evropě ty nejlepší snowparky a pravidelně si ji najímají i pořadatelé olympijských her na stavbu parků pro snowboardové a lyžařské disciplíny.

Velosolutions a Schneestern staví pumptracky speciální technologií, která zaručuje vysokou životnost dráhy, a především dokonalé provedení. O neuvěřitelném vykroužení a hladkém provedení klopených zatáček se přesvědčíte sami. A právě toto dokonalé provedení zaručuje bezpečí jezdců, těm zdatným i vysokou rychlost. Ale především, všem krásný pocit kvalitní jízdy.

Dráha splňuje všechna mezinárodní kritéria, aby na ní šlo uspořádat i velký oficiální závod. Firma Velosolutions, na jejíchž drahách se jezdí výhradně kvalifikace na mistrovství světa i vlastní mistrovské finále, se ještě před stavbou zmínila o tom, že by měla zájem, aby se nějaký podobný kvalifikační podnik jel i u nás, v Nupakách. Uvidíme, jestli se to vyplní.

V každém případě, ať už u nás uvidíme nejlepší světové jezdce na pumtracku nebo ne, máme u nás skvělé, moderní a nekonečně zábavné sportoviště, které je navíc takřka bezúdržbové. Rozhodně se ale zatím musíme mimo vlastní asfaltový okruh pohybovat opatrně a střídmě, neboť okolí je zatím ještě „syrové“ a nezarostlé trávou.

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomáš 31.10.2019 v 10:17

    Super počin

  • anonymní uživatel Veronika (ve.kulhankova (a) gmail.com) 31.10.2019 v 14:32

    Nejlepší zpráva. Snad se to rozroste a bude jich konečně čím dál tím víc.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí