Norco představilo zcela nový model Sight

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 31.10.2019

Zcela nový Norco Sight je průlomovým bikem ve výkonnostní kategorii All-Mountain. Norco představuje svou velmi očekávanou novinku pro 2020 – All-Mountain kolo SIGHT s Ride Aligned design systémem. A nejen to…

Když se kanadská společnost rozhodla pro re-design svého nejpopulárnějšího celoodpruženého kola, chtěla se pustit do značné změny dle toho, co jezdci od All-Mountain kola očekávají. Oddělení vývoje tak přišlo s naprosto novým designem kola.

Nazývají ho „Ride Aligned“ a SIGHT je zářným příkladem využití tohoto nového design systému, který najdete napříč celou řadou NORCO pro 2020, včetně nedávno odhaleného modelu Optic.

Ride Aligned rámová geometrie zajistí umístění jezdcova těžiště (když je v sedle i ze sedla) do optimální pozice pro ideální rozložení váhy mezi koly pro maximální grip a kontrolu.

Vývojem Gravity Tune conceptu bere Norco v potaz jezdcovo těžiště, nespočetné množství antropomorfních dat a optimalizuje tímto každou velikost rámu. Díky tomuto inženýři vytvořili konzistentní rozložení váhy napříč celou škálou velikostí rámu pro jezdce jakékoli stavby těla. Pečlivým zvolením délky rámu, úhlu sedlové trubky a zároveň přesné geometrie řízení bylo u modelu SIGHT dosaženo kombinace ostrého a sebevědomého ovládání kola a maximálního gripu.

Určení přesné lokace těžiště umožnilo vývojářům optimalizovat pohyb vidlice u nového modelu SIGHT pro každého jezdce na svém ideálním rámu. Novinkou je navíc aplikace Ride Aligned Bike Setup Guide pro maximální integraci každého detailu do designu Ride Aligned.

A výsledek? SIGHT dodává maximální grip předního a zadního kola při výjezdech i sjezdech, udržuje ideální setrvačnost jízdy a umožňuje kadenci v technických situacích s optimálním pohybem odpružení bez pohlcování cenné energie pro pohyb vpřed. Jako jezdec tak ucítíte pod sebou dynamický spolehlivý a stabilní „stroj“, který oceníte hlavně v těžkém terénu.

2020 SIGHT je dostupný ve 4 karbonových a 3 zcela hliníkových modelech. Karbonový rám se vyznačuje karbonovým předním trojúhelníkem, karbonovými sedlovými vzpěrami pro maximální průchodnost plášťů a robustními hliníkovými řetězovými vzpěrami pro přidanou tuhost a optimální chod pružení.

Hliníkové rámy jsou navrženy tak, aby nabídly plynulou kvalitní jízdu a to napříč celou řadou SIGHT.

Jezdci si mohou vybrat jak 27,5" tak 29" modely ve všech velikostech – každý nabízející stejnou kinematiku odpružení a jízdní vlastnosti se zdvihy 150mm/160mm.

Další novinkou pro sezónu 2020 je SIGHT YOUTH 27.5 pro mladé jezdce hledající „ripping bike“, které nabízí Ride Aligned technologii, ovládání a stejnou kvalitu jako najdeme u „dospěláckého“ SIGHT. Je ovšem vyvinut s více poddajným hliníkovým rámem, uzpůsobenými komponenty pružení a kontaktními body od SDG (sedlo a gripy).

Hliníková verze SIGHT bude dostupná u mezinárodních autorizovaných NORCO dealerů v listopadu, karbonové modely jsou naplánovány k uvedení na trh v prosinci. Kola Norco v ČR nově zastupuje BIKE ICON s.r.o., která je distributorem také značky jízdních kol Husqvarna.

Více informací o 2020 Norco Sight na www.norco.com/2020sight/

Diskuze

  • anonymní uživatel hobit 31.10.2019 v 14:17

    Ahoj, vysvětlí mi někdo, co je ripping bike a proč je jen pro mladé jezdce? Dík. Jinak pěkný kolo a těžkej marketing...

  • anonymní uživatel bok 31.10.2019 v 14:25

    hobit: je pro mladý protože je pro malý a lehký :) cca 145cm-158cm vejšky s pružením odladěnym na nižší váhu. Co se tu nepíše je fakt, že tahle spratek verze má vzadu 140mm

  • anonymní uživatel modryorangutan 31.10.2019 v 18:59

    Konecne, doted jsem to chodil rippit do lesa na normalnim kole jako kazdej jinej, a konecne nekdo postavil ripping bike, abych to mohl jeste vic rippit, jo jsem proste ripper. Kdyz uz se mi nechce to rippit, tak to killuju, tak snad jeste nekdo postavi killer bike, abych mel na vsechno spravny naradicko. Jinak to kolo je pekny.

  • anonymní uživatel modryorangutan 31.10.2019 v 19:01

    To hobit: protoze vy stary to neumite radne rippit, tak k cemu by vam byl ripping bike ze..

  • anonymní uživatel agrrr 31.10.2019 v 21:10

    chlapci :D vam to pekne prepina, chodte sa radsej vozit !

  • anonymní uživatel hobit 1.11.2019 v 9:17

    Jen aby to nakonec nebyl jeden velkej ripoff :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí