reklama

Tak jsme to zvládli... 10 let Moravsko-Slovenského FiveTen shop.sk cupu

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 5.11.2019

Moravsko-Slovenský FiveTen shop.sk cup má za sebou jubilejní 10.ročník, ve kterém jsme uspořádali šest sjezdových závodů a jako bonus dva enduro závody.

Vše odstartovalo již v polovině dubna v Jasenské dolině, kde se stále buduje a staví a tak se sem jezdci vcelku těší. K rozjezdu před sezonou využili tuto lokalitu i přední slovenské týmy a tak jsme mohli vidět krásné souboje jezdců, kteří se připravovali na Světový pohár. Tentokrát se na stupních srovnali Baránek, Rojček a Staňo.

O dva měsíce později jsme zavítali na nejtěžší moravskou trať do Koutů nad Desnou, kde se pro změnu o stupně podělila kompletní česká šička v pořadí Štěpánek, Král a Sehnal.

Úvodní dva závody měli velmi slušnou účast okolo 160 jezdců. To už se nedá říct o prázdninových závodech, které byli s poloviční účastí, což je asi ovlivněno dovolenkami a taky tím, že většina jezdců o prázdninách vyhledává dobrodružství v evropských bikeparcích.

Velká Rača seděla Denisům, kteří obsadili první dvě místa v pořadí Kohůt a Kavalec. Ženám dominovala mladičká Vanesa Petrovská, která vyhrála i úvodní závod v Jasenské dolině. Tratě se jezdcům zamlouvali a připomínka byla snad jen k pomalé lanovce. Poslední prázdninový víkend se jelo v polské Wisle na známé náročné trati v areálu Stožek, kdy výsledkové listině dominovali domácí jezdci Slawomir Lukasik a Wojciech Czermak. Krok s nimi dokázal držet jen Martin Kulhánek, který dojel třetí i přesto, že startoval na enduro kole.

V polovině září jsme zařadili prémiově Ružomberok-Malino Brdo, kde seriál MSDH cupu před deseti lety začal. Této legendární trati, na které se v posledních letech již nezávodilo se spousta jezdců zaleklo a tak přijela necelá stovka nejodvážnějších a z nich nejlepší čas zalétl Luboš Staňo.

Finále se tradičně jezdí na Bílé, kde to v podzimním čase docela hodně klouzalo a tím byla trať zase o trochu náročnější.
To nejvíc vyhovovalo Davidu Šustkovi, který vyhrál před Radomírem Kohútem a Hugo Robenkem.

Úplný závěr proběhne v Kálnici, kde předáme ceny za celkové pořadí, posedíme, popijeme a probereme jak dál s naším oblíbeným sjezdíkem. Tři nejlepší z každé kategorie budou vyhlášeni, oceněni a budou mít ještě jednu možnost předvést se v závodním nasazení na svahu v Kálnici při Mikulášském dualu.

Bonus na enduro tratích…

Zcela mimo seriál jsme uspořádali i dva závody v enduro stylu a to na singltrailech Lučina u Tvarožné Lhoty a na závěr sezony na Kyčerce. U obou akcí, které proběhli za pěkného počasí, jsme si chtěli ověřit o který způsob závodění bude větší zájem, aby jsme věděli jakým směrem se ubírat v následující sezoně.
Výsledkem je to, co už jsme dávno věděli :), každý typ závodu má své příznivce i odpůrce.

Co v roce 2020?

Každopádně v sezoně 2020 se snad opět uvidíme převážně na sjezdovích tratích a doplňkem budou dva enduro závody.
Mimo MSDH cupu jsme zažádali i o M-ČR, případně Český pohár ve sjezdu, aby se neopakovala letošní nešťastná situace v Česku.

Závěrem velký díky všem partnerům seriálu v čele s FiveTen shop.sk, Monster energy, MeatFly, Autobazar Pevacar, Remerx, Jape, RealBike, Hobžovy strážnické brambůrky, atd.

díky a zdarec v sezoně 2020
Zdeněk Florián

Diskuze

  • anonymní uživatel Pačes 5.11.2019 v 10:28

    Pane Florián, ještě že vás máme,jinak by Dháčko v Česku asi úplně zkončilo.
    Děkuji za všechno co pro tento sport děláte

  • anonymní uživatel Ráďa 5.11.2019 v 12:17

    Jediný člověk, díky kterému tady sjezd ještě vůbec existuje!!!! Mrzí mě, že ne všechny závody mají pořádnou účast. Bylo by super, kdyby stabilně dojíždělo alespoň 100 závodníků.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí