reklama

Ride Concepts - MTB gravity boty konečně i u nás

Autor: Katmar, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 7.12.2019

O botách Ride Concepts (RC) se už nějakou dobu mluví jako o nejvážnějším konkurentovi Fiveten. A nyní, díky Katmaru, jsou tyto MTB gravity boty konečně i u nás.

RC pochází z ráje MTB ježdění, z hor Sierra Nevada okolo jezera Tahoe v Kalifornii. Za jejím zrodem stojí partička riderů, kteří rádi testují své limity na trailech pohoří, které má výšku až 4.400 m.n.m. (samotné městečko Truckee, odkud jsou, leží v 1.800 metrech).

Takové ježdění klade velké nároky na materiál. Postupně zjistili, že nejslabším článkem výbavy jsou boty. Zkoušeli všechny možné značky včetně nejvyhlášenějších, ale stále to nebylo ono. Rádi o tom kecali při pivku a tacos pod traily a vymýšleli, co by udělali líp. Vzhledem k tomu, že všichni zároveň pracovali u velkých firem z MTB branže a znali se s Top závodníky, nápady dostávaly stále konkrétnější podobu.
Až po jedné dlouhé noci v baru přišlo rozhodnutí, že se do toho pustí na 100%. Nejdřív to chtěli prosadit v rámci existujících firem, ale zjistili, že je to příliš omezuje a tlačí do kompromisů. Přitom cíl byl udělat nekompromisně nejlepší boty pro gravity. Jak sami říkají: RIDE EVERY DAY.

A tak vznikla značka Ride Concepts, nezávislá firma čistě orientovaná na MTB gravity boty. Pak následovalo několik let designování, konceptů, vzorků, testování a tak dál. Díky zkušenostem z velkých firem se mohli spojit s těmi nejlepšími jezdci (Atherton family, Sam Pilgrim, Kyle Strait …) a zároveň se specialisty na nejlepší materiály.

Speciální směsi podrážek DST, které jsou plně srovnatelné s nejlepší konkurencí, vyvíjeli spolu s kultovní firmou Rubber Kinetics (koncern Good Year). Chtěli tam mít ale i hodně vychytávek a detailů, které nemá nikdo jiný, jako například vložky pod nohu s D3O ochrannými prvky, které chrání před nárazy ze spodu a odražením paty či plosky nohy.
Nebylo jednoduché se s výrobou dohodnout na těchto atypech. Několikrát to už málem vzdali. To se naštěstí nestalo a před pár lety uvedli svůj první model Livewire, který to ostře spustil a díky jeho úspěchu nyní mají v sortimentu už 16 modelů v celkem 37 barevných designech.

Na podrážky vyvinuli aktuálně 3 různé směsi s různou přilnavostí, které používají v souladu se zaměřením každého modelu, aby se zoptimalizovali jeho vlastnosti. Jezdci si také pochvalují Hexagon desén podrážek, složený z šestiúhelníků. Velikost a rozmístění šestiúhelníků je u každého modelu volena speciálně podle očekávaného použití včetně detailů jako jsou mezery mezi nimi. Nabídka obsahuje také speciální dámské a dětské modely.

Dnes už v USA a západní Evropě lítá přes 100.000 riderů v botách Ride Concepts. Boty vozí a testují elitní jezdci v nejnáročnějších závodech včetně Enduro World Series nebo Světového poháru DH. V průzkumech nákupních preferencí čtenářů serveru Vital MTB, které jsou v oboru velmi vážně brány jako ukazatel vývoje na trhu, je RC v oboru obuvi pro platformové pedály hned na druhém místě s několikanásobným náskokem na další známé značky.

Jezdci si na nich cení vynikající vlastnosti podrážek: přilnavost plně srovnatelnou s největší konkurencí a při tom delší životnost; dále kvalitní zpracování, špičkové materiály a vychytávky, které předčí konkurenci.

Nyní jsou konečně i u nás, na distribuci pro celou střední Evropu (Česká Republika, Slovensko, Polsko, Maďarsko) se RC dohodla s www.katmar.cz

Vybrané modely Ride Concepts

První modely se povedlo dovézt již na předvánoční prodej a jsou připraveny pro maloobchodní i velkoobchodní prodej. Další modely přibudou ještě v prosinci.

Ride Concepts Livewire

Dospělé – všestranné Trail / All-mountain / Enduro / BMX boty pro platformové pedály s unikátní výbavou.

Nabízejí nadstandardní výbavu včetně unikátních D3O ochranných prvků, výbornou přilnavost podrážky DST 6.0 High Grip, odolnost, špičkový design a nekompromisní kvalitu. Jezdci oceňují, že výborně sedí na noze, odvětrávají, jsou pevné a přitom velmi pohodlné. Ideální boty pro každodenní kombinaci kola a běžného chození. Zvládneš v nich vše od triků na trailu přes ostré sjezdy, až po večerní afterparty. Přesně podle firemního hesla: Ride Every Day. Nikde neošizené a doladěné do detailů včetně gussetů či kovových kroužků na tkaničky s vyraženým firemním heslem. Dělají se ve verzích: pánská (US 7 – 15), dámská (US 5–10)

Livewire Youth

Dětská verze oblíbeného univerzálního modelu. Po technické stránce je zcela identická, stojí o pár stovek méně a dělá se ve velikostech dětská US 3 až dětská US 6.

Ride Concepts Hellion

Elitní cyklo boty na platformové pedály se zvýšenou odolností vůči nepříznivému vlhkému počasí. Ideální na Enduro / Trail / All-mountain / BMX použití. Jsou lehčí, rychlejší a odolnější. Výběr materiálů a konstrukce jsou přizpůsobeny použití v drsnějším podmínkám při vlhkém počasí. Vše je doladěno do nejmenších detailů, ať již jde speciální dvoupanelovou konstrukci, která minimalizuje počet potřebných švů (a tedy míst, kudy může proniknout vlhkost), speciální lehké a přitom odolné protiabrazivní zátěry vpředu a vzadu, speciální vodoodpuzující úpravu povrchu, gussety jazyku, které brání průniku nečistot a vlhkosti, nebo třeba vychytaná oválná očka pro průchod tkaniček, která snižují prostor pro případný průnik vlhkosti. Samozřejmostí jsou vložky s D3O ochrannými prvky a podrážka DST 6.0 High Grip výbornou přilnavostí. Dělají se ve verzích pánská (US 7 – 15), dámská (US 5–10).

Ride Concepts Wildcat

Kotníková verze gravity bot pro platformové pedály s unikátní výbavou. Oblíbený model jezdců jako je Kyle Strait a Sam Pilgrim. Všestranné gravity boty určené pro Enduro / Freeride / Dirt Jump / ostré Enduro / DH / Traily / Slopestyle apod. Nabízejí všechna nadstandardní výbavu (včetně unikátních D3O ochranných prvků), výbornou přilnavost podrážky DST 6.0 High Grip, odolnost, špičkový design a nekompromisní kvalitu. Navíc přidávají zvýšenou ochranu kotníků a větší podporu nohy díky vyšší kotníkové konstrukci spolu s širokým stabilizačním páskem Powerstrap na suchý zip přes tkaničky. Dělají se ve verzích: pánská (US 7 – 15), dámská (US 5–10) a dětská (US 3–6).

Ride Concepts Transition Clipless

Elitní zvýšené gravity boty na SPD pedály s nadstandardní ochranou nohy a odolností vůči nepříznivému vlhkému počasí.

Oblíbené boty jezdců Světového poháru (například Atherton Racing World Cup Team). Gravity boty určené pro DH / ostré Enduro / Freeride / Traily apod. Navíc přidávají zvýšenou ochranu kotníků (zesílenou také D3O prvky na kotníku) a větší podporu nohy díky vyšší kotníkové konstrukci spolu s širokým stabilizačním páskem Powerstrap na suchý zip přes tkaničky.

Výběr materiálů a konstrukce jsou přizpůsobeny použití v drsnějším podmínkám při vlhkém počasí. Vše je doladěno do nejmenších detailů, ať již jde o speciální konstrukci, která minimalizuje počet potřebných švů (a tedy míst, kudy může proniknout vlhkost), speciální odolné ochranné prvky vpředu a vzadu, speciální vodoodpuzující úpravu povrchu, gussety jazyku, které brání průniku nečistot a vlhkosti, nebo třeba vychytaná oválná očka pro průchod tkaniček, která snižují prostor pro případný průnik vlhkosti. Směs na podrážky je DST 8.0 Mid Grip s vysokou odolností. Dělají se ve verzích: pánská (US 7 – 15) a dámský model Traverse (US 5–10).

Nové modely na cestě

Na cestě do Evropy jsou také další modely například:

TNT – špičkové sjezdové kotníkové boty s elitní výbavou, asymetrickou konstrukcí, D3O ochrannými prvky na kotnících. TNT používá na podrážky závodní směs DST 4.0 Max Grip s maximální přilnavostí, podrážka má navíc vzorek s většími hexagony pro ideální kontakt s DH pedály.

Powerline, zvýšená verze Livewire, která má navíc D3O ochranné prvky na kotnících a používá na podrážky závodní směs DST 4.0 Max Grip s maximální přilnavostí.

Více informací najdete na webu katmar.cz.

Diskuze

  • profilová fotka SandWolf 7.12.2019 v 13:52

    upřímně sem to nečetl ale jsem zvědavé na tyhle boty už je mám nachystáno na další sezonu a čekají pod stromkem. Ale první dojmy z nich nebyly moc dobré.. na to že mám nohu č.42 (podle jejich mír mám mít 1-2cm rezervu) tak jsou dosti malé a neskutečně trvdé pomale jak Spdčka. Vložka s 3DO pěnou je docela zbytečnost ale jsou vcelku pohodlné. Na platformách drží docela dobře nejsou to sice 5.10 na který jsem X let zvyklé ale mají něco do sebe. Snad vydrží aspoň rok né jak ty předražené adidasky

  • anonymní uživatel Biker 8.12.2019 v 14:28

    4500 za ten clipless model? ,O 1500 levněji jsem koupil Shimano me5 , které mají boa kolco, Michelin podrážku, jsou pohodlné a větrají výborně. Tyhle cvičky budou asi taky top, ale ta cena je trochu přestřel..ale chápu, že když chtějí být lepší než PĚT DESET, tak přece nemůžou být levní..to by bylo nedůvěryhodné..

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 10.12.2019 v 8:55

    Teď jezdím first degree a to je panečku pecka. Bylo by fajn,kdyby se k této botě redakce dostala pro srovnání.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí