O mistru ČR v bikerally již asi rozhodnuto

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 10.11.2005

Želechovický rider Michal Červenka využil domácího prostředí a stal se vítězem osmého závodu ze série WBC v bikerally, který se jel v neděli 6.11. v Želecho­vicích u Zlína. Učinil tak zřejmě rozhodující krok k celkovému vítězství v seriálu. Jeho největší konkurent v boji o titul Vlastimil Hynčica dojel v Želechovicích druhý. Před posledním „roundem“, který se pojede ve Fryštáku vede Červenka před Hynčicou již o 16 bodů a má vše ve svých rukou. Hynčica už má jen teoretickou šanci a situaci okomentoval následovně: „Je pravda, že na titul již zřejmě nedosáhnu. V posledním závodě bych musel vyhrát a ještě se spolehát na to, že Michal dojede hůř než na 5. místě“. Hynčica doplatil především na neúčast ve dvou závodech, když se musel věnovat reprezentačním povinnostem. Body z vynechaných závodů mu pak pochopitelně na konci sezóny chybí.
V Želechovicích se jezdci museli vypořádat s technickou a náročnou tratí. Díky velmi suchému podzimu bylo na tarti hodně prachu a suchého listí, což dělalo trať ještě náročnější. Na jezdce čekaly 4. rychlostní zkoušky o celkové délce 1500 m.
Závod zastihl ve skvělé formě Jirku Svaka, který k překvapení všech vyhrál úvodní rychlostní zkoušku. Nakonec po skvělém výkonu dokončil jako pátý. Naopak úvodní eRZeta se nevyvedla jednomu z favoritů Tomáši Musilovi z Fryštáku, který havaroval a celý závod pak stíhací jízdou doháněl ztrátu, což nakonec stačilo „jen“ na čtvrté místo. Třetí místo, hned za suverény letošní sezóny vybojoval vyrovnaným výkonem olomoucký Pavel Čep.
V juniorské kategorii se o titulu WBC rozhodlo již v Želechovicích. Vítězstvím v závodě si ho zajistil Aleš Jánošík, který však musel ve všech rychlostních zkouškách tvrdě bojovat s Jirkou Gergelem a Danem Bělockým.

Round 8 – Absolutně: 

  1. Červenka M. 2:59,3
  2. Hynčica V. –2,2s
  3. Čep P. –2,7s
  4. Musil T. –8,2s
  5. Svak J. –11,5s
  6. Kotrla P. –13,2s
  7. Jánošík A. –15,5s
  8. Hykel D. –15,7s


Round 8 – Junioři:

  1. Jánošík A. 3:14,8
  2. Gergel J. –1,1s
  3. Bělocký D. –1,8s
  4. Matějík R. –6,2s
  5. Kolajík M. –7,0s
  6. Kalík D. –7,4s
  7. Konečný M. –7,9s
  8. Pitra K. –9,3s


Kompletní výsledky, fotky a videa tady: http://www.wbcrally.com/…05/round.asp

za wbcrally.com
Ondřej Kymla

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí