reklama

Vyzkoušeno: Outfit Rocday - kraťasy, dres a rukavice

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 11.5.2020

Od českého prodejce Elementstore jsme do testu dostali kompletní outfit značky Rocday. Pokud si Elementstore vybavujete jako prodejce obuvi FiveTen, nemýlíte se. Nicméně Elementstore rozšiřuje svojí nabídku a do portfolia zařadil právě i oblečení tohoto producenta. Do budoucna se v Elementstoru budete schopni obléct se od hlavy až k patě, od obuvi přes chrániče až po oblečení.

Kraťasy Rocday ROC Shorts

Pojďme ale na oblečení Rocday. Pokud se podíváte do nabídky uvidíte, že firma, přestože je na trhu již více jak 6 let, nemá nějak rozsáhlé portfolio. V podstatě jen dvoje kraťasy, dresy s krátkým a dlouhým rukávem a rukavice. Na zkoušku jsem nafasoval kraťasy ROC Shorts, vymakanější model z nabídky. Jedná se o kraťasy určené pro all-mountain či enduro, které na první pohled vypadají velmi jednoduše, ale při hlubším rozboru zjistíte, že střih je dost propracovaný. Základní materiál je čtyřsměrně roztažitelný polyesterový úplet, který disponuje povrchovým voděodpudivým zátěrem, říká popisek. A praxe to potvrzuje, látka je velmi pružná ve všech směrech. Zátěr funguje na stříkající vodu, ale pokud pojedeš v dešti, tak dlouho vodě odolávat nevydrží.

Rocday ve svých designech a barvách nijak nedivočí, kraťasy jsou k dispozici ve třech decentních provedeních černé, vínové a tmavě modré. Kraťasy disponují dvěma klasickými kalhotovými kapsami, které jsou jištěny voděnepropustnými zipy. Můžeš si být jistý, že zipem ti do kapsy nenateče!

Šortky umožňují drobnou korekci šířky pasu, jedná se o jednoduché řešení založené na dvojici suchých zipů. Prostě záležitost, která funguje, nezavazí a je doslova nesmrtelná. Další možností nastavení je stahování na spodním konci nohavic, to umožňuje použít kraťasy i s opravdu velkými chrániči. A nebo si spodní konec trochu stáhnout a nedovolit, aby ti nafoukalo do kraťasů spodem. Osobně přínos tohoto stahování nevidím jako nějak zásadní, protože šířka nohavic je tak akorát i pro použití s chrániči. Pokud si ale frčíš na vlně hippie, mít kraťasy do zvonu se rozhodně počítá!
Velikostně kraťasy nejsou určeny pro žádné extra cvalíky. Já se svými 90 kg jsem s velikostí XL tak akorát.

Infobox

Kraťasy Rocday ROC Shorts
Cena: 2790 Kč

Dres Rocday Ranger

Dalším do party byl dres Ranger. Velmi civilně vypadající tričko, které je vyrobeno ze švýcarského materiálu Sanitized, který odolává vzniku zápachu. Tuto vlastnost ocení především hodně se potící se jedinci mezi které se hlásím. Odolnost proti zápachu potvrzuji. Stejně tak potvrzuji i příjemné nošení, pružný materiál nikde netlačí, nikde netahá.
Dres vypadá velmi civilně, takže není problém dokončit vyjížďku a zároveň a následně si stejné triko vzít i na posezení do hospody.

Střihově se jedná o velmi jednoduchý design s trochu delším zádovým dílem a nikterak douhými rukávy. Přidej k tomu výstřih do kulata a motivatiční potisk We are mountainbikers a dres Ranger je kompletní. Vlastně ne, málem bych zapomněl na vychytávku v podobně menší hadýrky našité na vnitřní straně spodní strany dresu, slouží k vyleštění brýlí. Nápad dobrý, ale jen do té doby než se trochu zapotíš. S vlhkým hadříkem se leští špatně.

Infobox

Dres Rocday Ranger
Cena: 990 Kč

Rukavice Rocday EVO gloves

Posledním kouskem jsou rukavice EVO gloves. Jedná se o rukavice s trochu delším střihem, s délkou lehce nad zápěstí. V tomto místě se nachází i stahovací pásek, jehož povolení usnadní „nazouvání“. Rocday pro základní materiál rukavic EVO vybral umělou kůži Clarino, která je léty ověřená, příjemná na nošení, pružná a odolná. Na dlaňové části je v oblasti napojení prstů našité zesílení v podobě dvojité vrstvy Clarina. Nejsem fanda jakýchkoliv výstelek, ale toto provedení je skoro neznatelné. Ukazováček a prostředníček jsou potištěny silikonovou vrstvičkou zajišťující lepší grip na brzdových páčkách. Možná stačilo dát potisk jen na ukazováček, prostředníčkem se nebrzdí. Ač to výrobce neprezentuje, tak i v těchto rukavicích se bezproblémů dá ovládat dotykový displej mobilního telefonu.

Rocday nabídne spolehlivý produkt ve slušivých designech. Pokud nechceš na kole jezdit v kanárkových barvách, u Rocday si jistě vybereš decentní barevnou kombinaci. A přestože žádná z částí nenabízí nic extra průlomového, oblečení je vyrobeno kvalitně bez slabých stránek a nedostatků. Oblečení Rocday se může bez problémů poměřovat s mnoha věhlasnějšími značkami. Pokud jde o ceny, Rocday je rozhodně konkurenceschopný a nabízí vynikající hodnotu za tvoje peníze.

Infobox

Diskuze

  • anonymní uživatel Mathew 11.5.2020 v 10:36

    Čert už nefunguje? Delší dobu jsem ho neviděl na fotkách, ani jako autora příspěvků.

  • anonymní uživatel jolana (*) 11.5.2020 v 12:07

    to Mathew: tvl to je jedině dobře :D :D :D vždy mi přišlo, že je to jenom náhodou zastavený turista co dělá rádoby testy :D

  • anonymní uživatel Fish (josef.fischer.ml (a) gmail.com) 17.5.2020 v 8:14

    Prostředníčkem se nebrzdí? Pak jsem teda out :-D Po 8mi letech na biku jsem loni začal brzdit prostředníčkem na zkoušku a už mi to zůstalo. Za mě se bike ovládá o něco líp při brždění ve sjezdu, když je ukazovák na gripu :-) Je to ale asi dost subjektivní a nemá smysl tvrdit, že se tím, nebo tím prstem nebrzdí. Když to bude někomu vyhovovat, ať si brzdí i malíčkem na levé noze :-)

  • anonymní uživatel 123 17.5.2020 v 12:40

    Ano, někdo brzdí prostředníčkem, je to hodně ojedinělé, ale někomu to vyhovuje víc. Taky v MX se většinou brzdí dvěma prstama, tak je standardem dávat protiskluzovou vstvu na oba dva. Ale jak v MTB tak MX už v posledních letech jsou brzdy na takový úrovni, že lze s úspěchem používat pouze jeden prst...spousta lidí ale stále "špatně" brzdí dvouma prstama a tak výrobci asi nechtějí urazit tuhle supinu lidí. Souhlas s tím, ať si každý brzdí čím chce, pokud mu to vyhovuje :D

  • profilová fotka Keli 18.5.2020 v 10:47

    Fish: důvodů proč nebrzdit prostředníčkem je více, ale samozřejmě ať si brzdí každý čím chce. Já jim jen popřeji, ať se jim na dlouhém sjezdu nezmění moc délka kroku brzdové páky, to se pak rychle přeučí :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí