Tonda Král rozšiřuje Kellys Factory Team

Autor: Keli, vydáno: 18.3.2020

Tovární sjezdový tým slovenského Kellysu dostal do nové sezóny posilu, mladého a nadějného Tondu Krále. Ale to není jediná novinka týkající se této závodní formace. Další neméně důležitou novinkou je také status týmu, pro závodní sezónu roku 2020 je Kellys Factory Team oficiálním týmem Světové cyklistické unie UCI.

Tým se bude skládat ze tří jezdců, dvojici Rastislav Baránek a Stanislav Sehnal, kterou jsme v barvách Kellysu mohli vídat již v minulosti rozšiřuje jezdec, který již loni sedlal sjezdové kolo Kellys Noid – Antonín Král.

Rastislav Baránek: „Loňskou sezónu hodnotím rozhodně kladně. Podařilo se mi nejen vyhrát několik kol Slovenského poháru, ale získat prvenství i v celkovém pořadí. To byl můj hlavní cíl. Bohužel jsem kvůli práci neměl dostatek času na ježdění na "velké závody“, ale přesto jsem velmi spokojen s předvedenými výkony na některých závodech Světového i Evropského poháru. Hlavním cílem pro letošek zůstává stejný, zůstat zdravý a užít si ježdění na plný plyn."

Rok 2020 bude Sehnyho třetí sezóna v barvách Kellysu. A přesto, že měl loni docela smůlu na zranění, tak přesto dokázal zajet velmi dobré výsledky jak na Evropském poháru, tak na Mistrovství ČR v DH. Uvidíme, jak se mu letos bude dařit.

Tonda Král je nejnovější posilou, tento 24letý jezdec se nám představí sám v následujícím rozhovoru.

Tondo, pro ty, kteří tě neznají, krátce se představ a prozraď jak si se dostal k bajkování.
Jmenuji si Tonda Král. Je mi 24 let. Na kole jsem začal aktivněji jezdit asi osm let nazpět v hardtail kategorii. Jezdil jsem jako junior snad dvě sezóny, závod tady, závod tam. Do závodění jsem se pořádně opřel až po dokončení školy. Tehdy jsem začal jezdit snad vše co šlo, lokální DH závody, Evropský pohár a taky pár závodů Světového poháru. Loni jsem na to navázal, objel jsem všechny evropské závody Světového poháru, dva Evropské poháry a taky Evropský i Světový šampionát. A k tomu jsem jel ještě pár národních závodů.

Jaké máš plány a cíle pro letošní sezónu?
Cíle jsou jasné, získat body na Evropském i Světovém poháru. Rád bych objel i pár závodů na domácí půdě a taky v Polsku.

Co tě vlastně na ježdění a závodění baví nejvíce?
Hlavně je to parta lidí, která se motá okolo závodění, ať již na trati, tak v depu. Jsem závodník, nebaví mě jezdit jen tak, bez progresu, vždy se snažím jezdit nejrychleji jak jen to lze.

Máš oblíbené tratě?
Hodně se mi líbí trať v Koutech a třeba v polská Wisla či Gora Žar. Nedávno jsme jezdili na trati v Grazu, ta mne bavila moc a samozřejmě nesmím zapomenout ani na některé dráhy ze svěťáku – Val di Sole a Maribor.

Proč jsi se rozhodl pro přestup k Kellys Factory Teamu?
Poslední dvě sezóny jsem jezdil za Cycology jako jediný sjezdař. Znám Wiza (Michal Wiesenganger, týmový manažer KFT, pozn.red.) dost dobře ze závodů, takže když přišla nabídka… nebylo o čem přemýšlet. Už se těším na první závody v novém dresu. (Prvním závodem měl být Světový pohár v Portugalsku, který však byl zrušen z důvodu koronavirové pandemie, pozn.red.)

Členové týmu Kellys Factory Team budou sedlat kola Kellys Noid 20 v nových barvách. Jezdci primárně budou sedlat devětadvaceti­palcové varianty, nicméně díky odpružení Think-Link a nastavitelné geometrii Vario-Geometry System budou mít jezdci kola lehce modifikována dle jejich osobních preferencí.
Kellys Factory Team budou v letošní sezóně nadále podporovat značky LS, Schwalbe, Novatec, Pro-Bikegear, mozartt, KS USA, AmpliFi, Xforce Optics, Shimano-MTB, Feedback Sports, Snowboard Zezula, KMC Chain Europe. Novinkou jsou dvě značky, osobní trenažery Elite (Rasťo Baránek se stává ambasadorem pro Slovensko) a doplňky stravy Enervit.

Diskuze

  • anonymní uživatel Mára 20.3.2020 v 18:50

    No Je docela skoda, ze si letos asi moc nezazavodi.

  • anonymní uživatel Ádoš 20.3.2020 v 23:51

    lidi budou mít teď hodně dlouho úplně jiný starosti...good luck guys!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí