Finále WBC a česká rally elita ve Fryštáku

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 8.12.2005

Poslední letošní závod ze série WBC sjezdu horských kol ve stylu rally bude hostit v neděli 11.12. Fryšták. Místní pořadatelé nelenili a poté co jim pořadatelství spadlo do klína na poslední chvíli (místo zrušeného závodu na Jižních Svazích ve Zlíně) připravili nejednu perličku. Startovní listinu okoření i šestý jezdce letošní Barum rally Miroslav Cais, který na závěr sezóny přesedne ze svého Mitsubishi Lancer na sjezdové kolo značky RB a změří své síly s českou sjezdovou elitou. Klasická rally a bikerally mají k sobě hodně blízko a tak by mezi diváky neměly chybět ani další hvězdy rally. Účast přislíbili takové osobnosti jako Roman Kresta, Miroslav Jandík nebo Pavel Valoušek, který na horském kole začínal a je několikanásobným vítězem šampionátu WBC. Diváci se budou moci z blízka podívat i na soutěžní automobil Mitsubishi Lancer Evo. 7.
Zajímavý bude ale především souboj o celkové vítězství v šampionátu WBC mezi Michalem Červenkou ze Želechovic a sudoměřickým Vlastimilem Hynčicou. V lepší pozici je Červenka, kterému k zisku titulu stačí i 4. místo, naopak Hynčica by musel vyhrát a ještě doufat, že jeho soupeř neuspěje. Na domácí půdě se bude chtít vytáhnout i další z favoritů Tomáš Musil, který je stavitelem místní trati. O přední příčky by měli bojovat i Pavel Čep, Patrik Kotrla nebo Martin Hoferek.
Zbývá dodat, že na závodníky čekají 4 rychlostní zkoušky o celkové délce 2 000m. Celá akce začíná v 7:30 registrací, start 1. rychlostní zkoušky je pak naplánován na 10h. Vítěz by měl být znám okolo 15h. Podrobnější informace na www.wbcrally.com

za wbcrally.com
Ondřej Kymla

Diskuze

  • anonymní uživatel Hajes 8.12.2005 v 22:34

    jak bych jel, nebyt tak daleko :-/

  • anonymní uživatel Kona Hárvy Stinky (slámič nebo sláma) (gfj) 9.12.2005 v 20:41

    přesně jako Hajes!!!!!!!!!!!!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí