Forbidden Druid přínáší high pivot i do trailového segmentu

Autor: underwood cycling lab, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 4.5.2020

Kola s vysoko uloženým čepem jsou žhavé téma na downhillové scéně, ale může stejný koncept fungovat i na trailovém kole? Jako rozluštění tohoto mystéria přichází firma Forbidden se svojí trailovou raketou Druid.

Jsme národ pivařů, a vedle velkých hráčů na trhu se do popředí dere nová vlna malých lokálních pivovarů, které nabízí něco extra a my si za to rádi připlatíme. To stejné se děje i v cyklobranži, kde superznačky loví masy, zatímco malé firmy produkující kultovky po kusech, pomalu ale jistě vrací úder. Stejně tak, jak se po výživném bajkování plní stůl v hospodě svrchně kvašeným pivem, tak se stále víc tyhle radikální značky objevují v debatách na téma, co si postavím jako další stroj. Ikdyž globální ekonomické klima není příliš přívětivé, asi nebyla lepší chvíle na to, přijít s novou high-end značkou.

Forbidden je parta lidí s jasnou vizí. Postavit rám podle vlastních představ a jezdit na něm. Nemají kolosální marketingový rozpočet a ani potřebu následovat trendy masového trhu. Co však mají, je zatraceně dobré kolo, jehož výkon mluví sám za sebe.

To, co Druida odlišuje od ostatních, není jen vysoko uložený hlavní čep a napínací kladka. Forbidden zaujal k Druidovi vícerozměrný postoj. Nazývají ho Trifecta System, a zahrnuje vysoko položený čep, zavěšení tlumiče a umístění kladky. Spojením těchto tří elementů získává Druid požadovanou kvalitu jízdy.

Nechceme zde psát eseje, takže se v krátkosti podíváme na každý z nich zvlášť. Zásadním aspektem vysoko uloženého čepu je stoprocentní pohyb zadní osy dozadu. Ve skutečnosti to znamená, že se vzdálenost střed-zadní osa prodlužuje v sagu o 9mm a při plném zdvihu o 27mm. Tento základní kámen rámového designu dává Druidovi neuvěřitelnou schopnost absorbovat velké nárazy.

Pokud jde o tlumič, ten je zavěšený na dvou krátkých vahadlech. Ty jsou pak zodpovědná za jízdní projev. Výsledkem jsou tři fáze odezvy, aktivní na začátku, stabilní ve středu a progresivní na konci. To samozřejmě není nic unikátního, ale na Druidovi to prostě funguje.

Posledním dílem skládačky je napínací kladka. Ta je na Druidovi umístěná lehce za a nad hlavním čepem. Tím se takřka zcela eliminuje působení tahu řetězu na chod zadní stavby.

Dalším z unikátních řešení použitých na Druidovi je, že každá velikost rámu disponuje různou délkou zadní stavby. Díky tomu je rozložení hmotností jezdce stejné u každé nabízené velikosti. Tohle však není jediný prvek geometrie měnící se s velikostmi. Dalším je úhel sedlové trubky. Ten se zvyšuje společně s velikostmi. Tím se pozice sedla nedostává za zadní osu ani u vyšších jezdců. Forbidden navíc zveřejňuje jak aktuální, tak i efektivní sedlový úhel, přičemž prvně jmenovaný ani u nejmenší velikosti rámu nepadá pod 72.

Druid je nabízen pouze jako rámový set. Ten obsahuje tlumič FOX DPX2, napínák a vodítko řetězu od E13 a náhradní patku přehazovačky. Během června bude rám nabízen ve třech nových barvách a také jako dva build kity. No a teď to nejlepší nakonec. Tuhle parádu k nám dováží partička underwood cycling lab. Na jejich webu www.uwcl.cz najdete všechny potřebné informace a kontakty.

Diskuze

  • anonymní uživatel pipco 4.5.2020 v 12:07

    Cena rámu: 89.900 Kč
    :D

  • anonymní uživatel JacoP (t.macalik83 (a) seznam.cz) 4.5.2020 v 12:16

    Nemyslím si že by cena nějak vybočovala...Santa Cruz nebo Trek má rámy na carbonu stejně drahé...tam se platí 30% značka a kult, tady se platí kusová výroba a vývoj...

  • anonymní uživatel value (e (a) ma.il) 4.5.2020 v 19:29

    A kazda velkost ma inu geo, ked si to clovek porovna s tymi hovnami "velkych" vyrobcov, kde CS a STA je rovnake pre XS a XXL...

  • anonymní uživatel Iceman (milanulrichcz (a) gmail.com) 5.5.2020 v 10:10

    Slovo "I když" se píše zvlášť. GNazzi

  • anonymní uživatel krabica 9.5.2020 v 4:25

    Jsem zvědavý, jak bude Lewis Buchanan drtit na Druidovi EWS.

  • anonymní uživatel Sandwolf 9.5.2020 v 5:42

    Krása aspoň jednu věc nemusím tahat ze zahraničí :D Konečně se u nás dá taky něco pořádného sehnat

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí