Na trip: Viktor Novák vyměnil na podzim deštivé Slovensko za slunou Malagu

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 6.5.2020

Na Slovensku už bola jeseň plná daždivých dní, keď som si povedal, že potrebujem utiecť niekam za slnkom a za jazdením. Tak som zavolal Tomášovi, kamošovi ktorý mi na nápad na trip nikdy nepovie nie. Ja som najprv navrhol Barcelonu a dirty LaPoma, no Tomáš vraví že, tam sme už boli a na mobile mi ukazuje video z obrovského betónového bazénu a vraví že ideme do Malagy. Ani neviem ako sme zabookovali najlacnejšie letenky a ubytko a už sme sedeli v lietadle na ceste za najdivokejším tripom na akom som kedy bol.

Hneď v prvý deň sme vyrazili obzrieť to, kvôli čomu sme tam vlastne prišli. Skateparkový komplex, ktorý nadizajnoval a postavil legendárny Ruben Alcantara. Hned pri vstupe vidím, že na mňa niekto kýva, netušil som kto to je, no keď prišiel bližšie tak som nechápal vlastným očiam. Bol to kamoš Vojta Pánek z Prahy. Ukázalo sa že, momentálne žije vo svojej obytnej dodávke vedľa skateparku a len jazdí na svojej BMX-ke. To bolo to najlepšie čo sa mohlo stať, hneď v prvý deň sme získali lokálneho sprievodcu. Prvé 2–3 dni sme strávili hlavne v parku, bazén je neskutočný , a za jeden trip sa určite nedá využiť celý jeho potenciál. Vždy keď zapadlo slnko, sme sa sa presunuli vedľa na osvetlené hlinené dirty a jazdili tam väčšinou hlboko do noci. No proste vysnený bike-life.

Za pád dní sme narazili na bandu francúzskych bmx-erov a vyvinulo sa z toho že, je to Canettelife Crew a začala skutočná zábava. Začali sme objavoavať legendárne streetové spoty okolo Malagy. Prvým z nich bol The Hook. Gigantický vypúšťací kanál priehrady zakončený podľa mňa tak 30-metrovým betónovým rádiusom. Nikdy pred tým som nič také nevidel ani nejazdil. Bolo toho hrozne scary ale stále sme sa snažili lietať vyššie a vyšie, no na jeden pokus som zavadil kolesom o stenu a padol zo 7 metrov dole na betón. Nie je to nič príjemné no našťastie mám kosti z ocele a bol som v pohode!

Ďalej sme sa presunuli do neďalekých kopcov kde sme sa tak trochu vlámali do opusteného a schátraného areálu vily drogového dílera. Je to areál kde sa točil segment pre film Not2Bad a je plný obrovských skokov, no všetky boli v nepojazdnom stave. Najlepšia vec bola však bazén ako z Amerických skejtových videí, no bohužiaľ bol zatopený vodou. Na druhé ráno a budí telefonát od jedného z francúzov : „Viktor, vstávaj, požičali sme vodné čerpadlo, ideme vypustiť bazén“ Okamžite sme sadali do dodávky a ponáhľali sme sa na spot. Chalani už všetko pripravovali, keď sme tam dorazili a pustili sme sa do práce. Rozdelili sme sa na dve skupiny, jedna opravovala obrovský hlinený transfer a druhá čistila bazén. V podvečer sme mali všetko hotové a tak sa spustila session na dirte a padali neskutočné triky a výšky. Keď prišla tma, tak sme zapálili vatru v strede bazénu a začal ten najbláznivejší pojazd aký som kedy zažil.

V posledný deň sme dostali šancu zajazdiť si spot o akom sníva asi každý biker. Starší týpek Joe nás vzal pojazdiť jeho DIY ručne postavený betónový bazén. Joe je týpek z Anglicka, ktorý si užíval svoj dochodoch v kopcoch okolo Malagy, no nudil sa tak si postavil za domom betoňák, no nie hociaky ale inšpirovaný práve tým ktorý postavil Ruben v Malage. Predstavte si že, idete autom hodinu cez totálne prdele, poľné cesty až zrazu dorazíte k domu s bazénom, a úžasným výhľadom na Španielske kopcem no proste sen. Díky Joe, potrebujeme viac ľudí ako si ty !

Trip bol na konci, no povedal som si že, na neho nikdy nezabudnem. Pripomenul mi to, prečo vlastne jazdím na biku a o čom to celé pre mňa je a prečo som tomu prispôsobil celý život. Je to všetko o týchto skvelých momentoch, keď sa z neznámych týpkov stanú skvelý priatelia a spolu sa smejete, jazdíte a hecujete jeden druhého, a nie o tom pretekať sa, zbierať nejaké body a chcieť byť silou mocou lepší ako ostatný. Je jedno či jazdíš mtb alebo bmx, aj tak sme len banda bláznivých deciek a tak to bude navždy. Ďakujem ti biking!

Diskuze

  • anonymní uživatel Roman 6.5.2020 v 8:05

    Vojta Pánek je king!!! Malaga 4ever

  • anonymní uživatel Davlos 8.5.2020 v 10:40

    Vojta Pánek!!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí