Video: Pól Eyeball Hospodka - Canada bike mash-up

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 16.6.2020

Póla si pamatuji z prvního freeride contestu v ČR, z Kozzy stylu, tý jo, ono je to už patnáct let. Už tehdy dával velmi slušně, ale nyní, to je zcela jiná kategorie. Důkazem budiž video z Kanady, kde nyní Pól Eyeball Hospodka žije. Video kvalitou neohromí, zato obsah nadchne. Obsah je důležitější než forma! Na to vždy pamatuj!

Je tomu přibližně 2 roky 4 měsíce a 3 dny, co jsem se přesunul z ČR do Kanady, a byť za tu dobu už jsem toho na kole najezdil docela dost, na mnoha různých lokalitách, tak převážná část z toho ježdění je zadokumentovaná jen v mojí hlavě. Nicméně, díky dost vlhkému počasí několika posledních dní, jsem se konečně dokázal dokopat k tomu, projít ty záběry které mám, ať už z telefonu mého či telefonů ostatních, a dal jsem dohromady tohle krátké videjko, které vesměs shrnuje všechny dosavadní highlighty.

Když bych to měl vzít popořadě, jak jdou záběry ve videu, tak první lokací je v dnešní době už hodně proslulý traingap poblíž Pembertonu, kam např. na svojí návštěvě Kanady loni zavítali i „kriplové“ (Všechna čest! A snad mě za tohle označení nikdo neukamenuje, není to myšleno vůbec nijak zle, naopak se snažím udržet jejich názvosloví ;) – nutno vidět celý pecka dokument zde. Jinak jsem tam byl s mezinárodní par­tou kámošů (ČR, Chile, Německo), a myslím že ostudu jsme tomuhle místu rozhodně neudělali, byť jsme zrovna neměli štěstí na ten vlak.

Z traingapu bez trainu se ve videu přesunujeme poblíž střediska Sun Peaks, kde hned vedle sebe jsou 2 super jumptraily. První z nich, Gnarcroft, je trail s možností výběru dvou variant, kdy ta větší varianta pak na svém konci obsahuje jeden opět relativně známý roadgap. Sourozencem Grancroftu je potom Slopecroft, obsahující 4 dospělácké skoky (čas 0:33 až 0:46). Velkou výhodou je tady přítomnost stromů, takže se nechá většina skoků na obou trailech jezdit bez problémů i když je větrno.

To už se bohužel nedá říct o další lokalitě, kterou je Kamloops Bike Ranch, ve videu konkrétně lajna Fist Full of Dollars. Tahle lajna je to největší (oficiálně), co bike ranch nabízí, a já osobně jsem si jí hodně brzo zamiloval. Celá lajna bez přerušení, tj. pokud nebudu počítat skoky na samém konci, kde člověk musí vylézt trošku do kopce na rozjezd, čítá úctyhodných 20 skoků (!). A to všechno v bikeparku, který je celý zcela zdarma. Takže kdo rád velké skoky, a hodně skoků za sebou, hurá do Kamloops! Jak už jsem zmínil, jedinou nevýhodou je tady fakt, že se nedá dost dobře skákat za větru, jelikož jsou skoky dost na ráně, a při jejich velikosti už člověk úplně nechce dostat uprostřed letu větrnou facku… Každopádně, až tu budete, tak dejte určitě vědět, dáme session společně hahah!

No, a poslední záběr z videa, je opět lokalita velice známá, a to největší skoková část bikeparku ve Whistleru, jménem Crabapple hits, kde se každoročně v rámci festivalu Crankworx koná whip-off. No, a mě se tam jednoho krásného podzimního dne roku 2018 (zrovna na narozeniny mojí mamky) smýklo přední kolo po jakémsi kameni, a skončil jsem hlavou v příkopu a asi na minutu a půl v bezvědomí… No a jelikož jsem byl po tomhle zážitku hodně mimo (další 2 dny jsem v podstatě v kuse prospal), tak jsem úplně zapomněl na narozeninové přání.

Tak a tím bych tohle povídání ukončil, doufám že se vám video líbí, a těším se na viděnou někde na kole :)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Honza (jmeno (a) prijmeni.cz) 16.6.2020 v 8:32

    Pecka! Ať to dál lítá! :-)

  • profilová fotka Martin Saida 16.6.2020 v 9:04

    yes!

  • anonymní uživatel Vrbic (martin (a) fullfaceproductions.com) 16.6.2020 v 9:06

    Respekt velikej! Lítá ti to!

  • anonymní uživatel Ewa Farna 16.6.2020 v 11:31

    Bulva je Eyeball, skoda...

  • anonymní uživatel 123 16.6.2020 v 12:26

    pecka!

  • anonymní uživatel krok 16.6.2020 v 14:03

    tvl, tak to je neskutecna zavist. Pritom jen staci se nebat zvednout prdel a odfrcet. suepr

  • anonymní uživatel PSM (vojtech.posmourny (a) email.cz) 17.6.2020 v 5:40

    Super. Tak nějak mi to atmosférou a muzikou připomnělo starý Kranked, NWD apod. Muzikou, stylem natočení, vším. Žádný rádoby umělecký zpomalený záběry a hlubokomyslný průpovídky, jen syrová akce. Palec nahoru!

  • profilová fotka hobit 17.6.2020 v 12:19

    Takhle bych chtěl umět jezdit. Naprostá paráda. To vypadá na víc než 10% :D :D (sorry Petře, já jsem prostě děsnej buzerant :)

  • anonymní uživatel Karel (Xxx) 17.6.2020 v 14:08

    Konečně ta podstata věci...a to je ježdění na kole...
    Pěkně..pěkně..

  • anonymní uživatel dra-kula 18.6.2020 v 12:32

    Kua.. to je nějak málo enduro specific :-)

  • anonymní uživatel Pol Bulva 23.6.2020 v 19:38

    Děkuju pěkně za vaše kladné ohlasy páni a dámové, vážím si toho! ;)

  • anonymní uživatel hlinak 2.7.2020 v 16:53

    masakr!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí