Video: RAD-O-TIN selfie - Gaspiho kompletní one man show

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 29.6.2020

Bajkové video natočené dronem je v dnešní době docela samozřejmost. Ale selfie bajkové video natočené dronem, to tady asi ještě nebylo. Richard Gasperotti je v karanténě rozhodně nenudil a výsledek jeho unikátní práce je zde.

Teď to možná vypadá jako historie, ale před několika týdny jsme byli pevně uzavřeni kvůli Covid-19 v karanténě a nikdo netušil, jak se budou věci vyvíjet. Vypadalo to, že naše země zůstane nějakou chvíli v naprosté izolaci. Za těchto okolností jsem byl nucen zastavit všechny své probíhající projekty a rozhodl se zahájit zcela nový projekt týkající se mého nejbližšího okolí, v Radotíně, kde žiji s rodinou.

Nová situace mi nabídla šanci podívat se na okolí mého bydliště zcela jiným pohledem. Kvůli oficiální karanténě uvalené na celou zemi a strachu z doposud neznámé nákazy, jsem nepotkával moc kámošů a rozhodl se natočit „selfie“ video.

Prvně jsem začal s průzkumem lokality a také jsem se učil létat s dronem. Nemohl jsem uvěřit, kolik času zabralo jeho zvládnutí. Jen asi dvacet hodin zabral výběr lokací, ale ta těžká práce měla teprve přijít. Na začátku jsem vůbec netušil, jak obtížné bude mít dron pod kontrolou. Po úspěšném vzletu, jsem musel nejdříve pomocí chytrého telefonu najít správný úhel záběru. Začal jsem nahrávat, vyšplhal jsem na kopec a šel na věc. Dvakrát se stalo, že se dronu vybila baterie a narazil na skálu, naštěstí – přežil. Mnohokrát jsem zjistil, že záběry jsou na hovno a musel jsem je točit dál a dál. Jen pro příklad: z průměrného tříminutového záznamu jsem ve filmu použil pouze 3 sekundy, a to i přes 45 minut strávených přípravou scény.

Po zvládnutí prvních kroků jsem se zaměřil na světlo a další podrobnosti. Aby byl výsledek vizuálně atraktivnější, smíchal jsem dronní záběry se záběry s kamery DJI OSMO ve standardu 2,7 K, což mělo za následek zamrznutí počítače při prvním pokusu o stažení. Můj notebook jednoduše odmítl zpracovat všechna data o velikosti 130 GB. Nakonec se rozhodl upravit video v aplikaci iMovie v základním nastavení.

Přestože karanténa již skončila, hranice se otevřeli, rozhodl jsem se projekt dokončil. A výsledek je zde. Pokud přijde druhá vlna, budu určitě pokračovat!

Diskuze

  • anonymní uživatel Shu Lin 29.6.2020 v 12:00

    však to je ilegal ne? :D

  • anonymní uživatel Mára 29.6.2020 v 14:49

    To všechno je legál myslím.

  • anonymní uživatel David 29.6.2020 v 15:38

    asi jo

  • anonymní uživatel 123 29.6.2020 v 21:26

    hleďme ho Marošáka, selfíčka dělá na ilegálech a ještě to strká na socky i se jménem lokality, a všichni lesní skřítkové trailbuilderové se mohou zesr*t. Jinak Praha západ a berounsko jsou fakt super lokality na ježdění, hlavně v zimě, jelikož ani v hlubokém únoru tu teploty neklesají pod nulu, kopce krátký, ale skalnatý a intenzivní, super že tomu někdo dělá promo, rád tady uvidim víc lidí na kole!

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 29.6.2020 v 21:51

    ...abych si tam teď otevřel stánek s pívem a párkem ... :D snad ne no :) Video TOP, úplně nejvíc freeride !

  • anonymní uživatel 123 29.6.2020 v 22:06

    jo a vůbec by mě neurazilo, kdybych tady někdy našel Marošího carcheck jeho sprintera 4x4 což je docela pokoukáníčko!

  • anonymní uživatel CamaLL 30.6.2020 v 4:52

    super počin Gaspi! Tohle mě baví :)

  • anonymní uživatel mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 30.6.2020 v 8:09

    Dobře ty... jako vždy!

  • anonymní uživatel Duris 30.6.2020 v 9:03

    Luxusní video !

  • anonymní uživatel PSM (vojtech.posmourny (a) email.cz) 30.6.2020 v 9:31

    Boží.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí