Downhill v ČR odstartoval v Koutech a co nás čeká dál?

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 29.6.2020

Tak po dlouhé pauze jsme měli možnost vidět nejlepší domácí sjezdaře v akci. Český pohár se začátkem června rozjel v Koutech nad Desnou, kde se na start postavilo 140 jezdců především z ČR, Slovenska a jeden z Německa.

Strašidelná předpověď počasí se naštěstí nenaplnila a tak se závodilo za příjemného počasí na vlhké trati a přívaly deště, které poznamenali Uničovsko přišli až po závodě. V ženské kategorii se na stupně dostali výhradně slovenské juniorky Vanesa Petrovská, Simona Kuchyňková a Vilma Gombalová. Věřím , že holky uvidíme častěji na našich tratím. Třeba už na Špičáku, kde se pojede o mistrovské tituly, které můžou získat jen držitelé licence ČSC. A na to si brousí zuby Dominika Durčáková, která byla na čtvrtém místě nejlepší českou závodnicí. V elitní mužské kategorii stál na stupních kompletně opět slovenský team Kellys, ale na nejvyšším stupínku domácí jezdec Standa Sehnal, kterého doplnil druhý Rasťo Baránek a třetí Tonda Král.

Juniorům dominoval těsně David Cvinger, za kterým jen o setiny zaostal slovenský jezdec Kamil Fábry a třetí flek bral Dušan Horák . Kadety ovládl s velkým náskokem Robin Novotný a v nejmladší kategorii nadějí vyhrál Adam Svoboda, před Kryštofem Húštěm a třetí byl Sebastian Vašek.
Kompletní výsledky všech kategorií najdete na webu casomeric.cz.

Teď již všichni vzhlíží k Mistrovství ČR, které bude na Špičáku, kde na účastníky čeká náročná kamenitá trať na které se jezdí pravidelně evropský pohár. Tituly se budou rozdělovat ve všech věkových kategoriích. Nejstarší kategorie Master bude rozdělena na Master 30+, Master 40+ a Master 50 +. Registrovat se můžete již nyní.
Startovat můžou i jezdci bez licence, případně zahraniční jezdci, kteří budou hodnoceni ve své věkové kategorii, ale jak již bylo řečeno, mistrovský dres a medaile může získat jen držitel licence ČSC.

V druhé polovině netradiční koronavirové sezony dojde k drobným změnám v termínech, protože se spousta velkých akcí kryje a i jezdci pořádajícího teamu se chtějí zúčastnit svěťáku a Blindura , které je naplánováno právě na konec prázdnin.
Proto další ČP na Klínovci bude již 16.srpna a posledním závodě se rozhodne v nejbližších dnech. Tak sledujte FB ČP DH.

Těšíme se s vámi
Zdenál a organizační team ČP

Foto od partnerů seriálu

Mistrovství ČESKÉ REPUBIKY + Český pohár DH

  • Propozice
  • Pořadatel: SK Grafobal ve spolupráci se Ski areálem ŠPIČÁK
  • Termín závodu: 11–12.7.2020
  • Místo závodu: ŠPIČÁK , Železná Ruda http://sumava.spicak.cz/
  • Trať: DH na které se jezdí Evropský pohár, 1750 metrů, převýšení 320 metrů.

Diskuze

  • anonymní uživatel Jan 29.6.2020 v 19:42

    Koukám, že to s tím Downhillem,tak špatné nebude jak to vypadá.140lidí na startu.To je dobrý výsledek si myslím:-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí