Report: Hardcore Blinduro - druhý ročník extrémního endura vyhrává Bláha

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 22.7.2020

Druhý ročník Hardcore Blinduro byl v neděli úspěšně zakončen na Plešivci v Krušných horách. Na závodníky čekaly dva dny závodění, osm rychlostních zkoušek a nejnáročnější terén, který na enduro závodech v ČR můžete potkat.
Některé dráhy byly z recyklovány z prvního ročníku, jiné byly zcela nové. Některé těžší, jiné jezdivé, jedny extrémně kamenné, další ve znamení hrabanky, prostě ideální mix, který dokonale prověřil schopnosti všech. Každý, kdo dokončil je vítězem, a kdo dokončil bez pádu či újmy na kole je vítězem dvojnásobným.

Na startu se sešly dvě stovky závodníků jak z ČR, tak z okolních zemích, především němčina byla slyšet a i z Německa přijeli velké hvězdy světového endura. Ale nejen enduráci se přijeli utkat s Plešivcem a dráhami stavěnými Michalem Prokopem, o stupně nejvyšší přijel bojovat například i zástupce slopestylu a dirtu Kuba Vencl. Ten se ukázal ve skvělém světle když dojel na úžasném třetím místě. Všichni prozradí v rozhovorech.

Ines Thoma: „Moje první Hardcore Blinduro bylo úžasné – skvělá akce, výborná atmosféra a super náročné traily. Bylo to docela vzrušující, člověk se musí pořád dívat hodně dopředu a velmi rychle reagovat. Musím přiznat, že některé úseky jsem absolvovala vedle kola, hahaha. No, rozhodně už teď mohu slíbit, že se do Česka na závody ještě vrátím!“

Chris Textor: „Pro mě to byla spontánní příležitost zajet si Hardcore Blinduro. Miluji závodní na oči a rád poznávám nová místa, když jsem viděl nějaké záběry z minulého roku, šel jsem na to, protože to vypadalo naprosto úžasně. A akce samotná vůbec nezklamala, byl to dokonalý test pro člověka a jeho stroj, pro mě opravdová výzva. Rád jsem si zazávodil s tolika skvělými lidmi na dobře organizované akcí. Bylo to hodně legrace a rozhodně se vrátím!“

Doplňme i další výsledky:
1. BLÁHA Vojtěch
2. TEXTOR Christian
3. VENCL Jakub

1. THOMA Ines
2. NESTLEROVÁ Fejola Štěpánka
3. BALÍKOVÁ Pavla

Kompletní výsledky zde.

Kubo, Hardcore Blinduro si jel letos poprvé, takže předpokládám, že máš rád výzvy?
Kuba Vencl: Tak letošní sezóna je pro mě stejně jako pro ostatní hodně odlišná a vzhledem k tomu, že slopestyle závody nejsou vůbec, tak mám čas na to zkoušet i jiné věci. Opět jsem moc nevěděl do čeho jdu a šel si hlavně pro ten zážitek. Výzvám rozhodně neuhýbám.

V jakém stavu po víkendu je tvá tělesná schránka?
Není to tak hrozný, jen pár šrámů, ale slušná únava. Ale ta radost z celýho víkendu to asi vcelku snadno přebíjí. Haha

Blinduro se jede na oči, podle výsledku ti tenhle formát asi sedí? Nebo bys radši hobloval erzety lanovkou jako při Endurosérii?
Asi mi to trochu víc sedí a možná i ty hodně technický pasáže mi jako ex trialistovi jdou. (Ne všechno jsem jel tak bídně jako tu poslední pekelnou sekci na 8 erzetě ????) Ale od obojího mám jen jednu zkušenost. Obojí má svoje specifika a neřekl bych, že jedno je lepší než druhý. Blinduro tě prověří v tom jak dobře čteš terén a jak na to umíš reagovat. To mě osobně hodně bavilo.

Osm erzet za víkend, bylo toho dost nebo sis na konci dne řekl, že by sis ještě dvě erzety dal?
Asi takhle, od Klínovce jsem byl na enduru asi jednou, takže pro mě to bylo dost. Fakt jsem cítil, že bych potřeboval mít trochu víc najeto. Ale taky nejsem endurák, že jo. Aspoň zatím, haha

V Krušných horách hodně lidí zjistí, že vlastně neumí jezdit na kole. Hardcore Blinduro prověří skills snad každého jezdce. S odstupem času myslíš, že tě tento závod může posunou v ježdění zase o kus dál?
S tím se nedá než souhlasit. Tady máš krizovku desetkrát za erzetu. To tě jednoznačně slusně vycvičí. Tam ten progres musí přijít. Ale na druhou stranu pokud jedeš na svojí úrovni, tak se není potřeba toho bát a zaručuju po zkušenosti, že zážitek je velmi intenzivní.

Michal Prokop se nechal slyšet, že letos to byl poslední ročník. Z referencí ihned po závodě si závod většina lidí chválila, včetně zahraničních riderů, kteří závodí i EWS. Nebyla by škoda, kdyby tu takhle těžký závod chyběl?
Můžu mluvit jen za sebe a já jsem si tenhle závodní víkend užil na maximum. Rozhodně bych tenhle podnik doporučil všem pokročilejším jezdcům. Takže já doufám, že Hardcore Blinduro bude mít svoje pokračování protože to fakt stojí za to.

Diskuze

  • anonymní uživatel sjezdar 22.7.2020 v 11:11

    Diky za report.

  • anonymní uživatel karel (xxx) 23.7.2020 v 12:45

    libovka..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí