reklama

Plešivec - nové místě na mapě českých trailcenter

Autor: Keli, vydáno: 7.8.2020

Poslední dobou všude po celé České republice rostou nové bikeparky a trailcentra jako houby po dešti. A dostalo se i na Krušné hory. V nich není bikepark na každém kopci například jako v Jeseníkách. Nově otevřený areál Plešivec u Abertam slibuje trochu jiné svezení než všude jinde. Zde se nestaví jen vyžehlené flowtraily, ale na jezdce čeká i syrovější, přírodnější ježdění.

Plešivec se do povědomí bajkerské obce dostal zcela nepochybně díky Michalovi Prokopovi a jeho Hardcore Blinduru. Právě tento areál Plešivec hostil oba ročníky. A letos se na stejném místě začalo stavět nové trail centrum. A i u jeho zrodu byl Michal. Bajkový areál taktéž nese jeho jméno – Trailpark Michala Prokopa Plešivec. A není to jen marketingový tahák, jeden z nejlepších českých MTB závodníků všechny trasy reálně trasoval a pomáhal stavět.

„Když si stoupnete nahoru, vidíte různorodý terén, ať se koukáte doleva nebo doprava. Pro další budování trailů jsou tady neomezené možnosti. Je to zvláštní kopec a to mě na tom baví,“ říká o Plešivci Michal Prokop.

Kopec na Plešivci je unikátní, z jedné strany velmi strmý, z druhé strany naopak pozvolnější. Plešivec je prostě ideální místo pro rozmanité tratě, ty jsou postaveny tak, aby středisko bylo schopno uspokojit všechny návštěvníky. Najdeme zde dráhy jak pro začátečníky, tak pro nejlepší jezdce. Aktuálně je k dispozici modré flowčko, těžší červená lajna se skákací prostřední pasáží a k tomu i dvě černé. A k tomu jsou zde i lajny z HC Blindura. A to není vše, plány do budoucna jsou veliké a aktuálně se stále staví.

„Modrý a červený trail je určený lidem, kteří neumějí tolik jezdit. Na druhé straně jsou tu černé traily, surové a přírodní, které mají bikeři rádi. Šlo nám o to nabídku vyvážit, aby tu nebyly, jak já říkám, jen dálnice v lese, ale i přírodní traily, které v komerčních centrech moc nejsou,“ popsal Michal Prokop.

A mimo záznam o černých lajnách dodává: „Představ si klasický ilegál, ale na kopec jedeš lanovkou.“ Ano, na vrchol Plešivce vás vyveze 1,5km dlouhá čtyřsedačková lanovka, která překonává 320 metrů převýšení a celodenní permice vychází na 500 Kč.

Další informace o areálu najdete na webu https://trailparkplesivec.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel FandaDK 7.8.2020 v 11:42

    Tohle se Frkymu nepovedlo, trat hlavně s těmas nesmyslnejme šutrama si postavil jen sobecky pro sebe, fakt kravina , ostatní dálnice a asi letiště nebo co to je, škoda peněz a času

  • anonymní uživatel Tony 7.8.2020 v 12:22

    Fanda dk ..nauc se jezdit. A pak se ti to treba bude libit..za mě top...a doufam ze další a hodně těžký ještě budou

  • anonymní uživatel FandaDK 7.8.2020 v 12:54

    Tony: Po dálnici umí jezdit každej jouda

  • profilová fotka Petr Juna 7.8.2020 v 13:02

    Já bych řekl, že se to naopak hodně povedlo, najde si tam své úplně každý a myslím, že do budoucna je na co se těšit.

  • anonymní uživatel FandaDK 7.8.2020 v 13:15

    Byl jsem tam minulej týden a poznatky komentář níže...Fandim všem co stavěj, tak se to třeba klukum podaří dotáhnout, vždyt nejde jen chválit ne, to nikam neposouvá...Jen ty zku....ny kameny nemaj logiku za tim si stojim.

  • anonymní uživatel Havránek (jan.havranek (a) abest.cz) 7.8.2020 v 13:42

    Za mě Plešivec naprosto super. Dálniční traily mě moc neberou, těch je všude plno a myslím i lepších (třeba hned na Klínovci), ale pořádných technických tratí je fakt málo. A to že příroda nepostavila kameny, tak aby to každý projel na první pokus bez ztráty kytičky je jedině dobře. Tratí, kde jsou kameny poskládaný logicky a jezditelný na první pokus je v ČR už taky dost (Trutnov trail, Rychleby) Michal si zaslouží pochvalu, že vytvořil něco, co tu neni. Díky a těším se na další tratě.

  • anonymní uživatel Fanda FandyDK 7.8.2020 v 13:50

    tak už nebuď jouda a zkus pojet ty nesmyslný šutry :-*

  • anonymní uživatel Fifi 8.8.2020 v 9:11

    Jaromír Soukup by záviděl

  • anonymní uživatel Vít Kučera (vit (a) protocycles.cz) 8.8.2020 v 12:02

    Teď jsem tam byl dva dny a konečně bikepark, který není a nechce být jako ostatní. Proč stavět metr a půl široký, hladký lajny, když to jde tak hezky přírodně ( prostě se to vyjede ). Za mě super, technický, náročný a bezpečný. Doufám že tratí ala HC Blinduro tam vyroste daleko více ať můžeme někam jezdit na lano....díky Frky.

  • anonymní uživatel Tony 8.8.2020 v 20:11

    Fanda DK....kdo mluví o dálnici... tobě vadí šutry..ja je mám rád.. dálnice nejezdim..i kdyz na nich umím taky

  • anonymní uživatel Shu Lin 9.8.2020 v 18:08

    Šutry nemaj logiku jo? No ty budeš asi těžkej freerider o_O

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí